Nocna msza

Midnight Mass
2021
6,4 17 tys. ocen
6,4 10 1 17187
6,9 14 krytyków
Nocna msza
powrót do forum serialu Nocna msza

Zombiaki. Czy na serio znowu powracają do łask zombiaki? Litości.
Sam serial…wydawało się wszystko ok…do końca 3 odcinka.
Potem ksiądz okazał się starym księdzem co go pogryzł zombiak…w Ziemii Świętej.
Acha…wytłumaczono zatem świętość tamtych terenów.
No i tak…spodziewałem się tego wszystkiego. Zaczyna się ok a kończy jak najgorsza szmira. Horror czy ostro porypana fantazja…nie wiem. Wiem że King jest przereklamowany.

ocenił(a) serial na 6
k3421

King chwalił serial ;)

ocenił(a) serial na 9
k3421

Jakie zombiaki, przecież to klasyczne wampiry były.

ocenił(a) serial na 6
Mlodzik91

Niby masz rację, ale…zabili ich srebrem albo krzyżami czy kołkiem osinowym? Tylko słoneczko ich zabijało. No…jeszcze księdzu krzywdę robił krzyżyk w różańcu ale…po chwili mu przechodziło. A słoneczko…pyk i w proch…zresztą…na początku trochę przypalało a potem nawet minuty nie było i spaliło ich od razu po wschodzie słońca. Blade by ich wyśmiał XD

ocenił(a) serial na 9
k3421

Nie słyszałem by zombie umierały od słońca ;).

Poza tym serial ma silnie antyreligijny wydźwięk, więc zmiany w klasycznym motywie wampirycznym były konieczne, toteż serialowy potwór jest wampirem-ateistą. Ale picie krwi i wrażliwość na słońce pozostało.

Krzyżyk w różańcu nie robił księdzu krzywdy sam z siebie. Po prostu ksiądz ściskał go tak silnie, że aż wbił mu się w ciało. Przecież to było widać.

Serio nie rozumiem, jak można to wszystko było pomylić z zombie.

ocenił(a) serial na 6
Mlodzik91

A „Jestem Legendą” oglądałeś? Tam były zombiaki co unikały słońca.

ocenił(a) serial na 9
k3421

Widziałem fragmenty. Ale w "Jestem Legendą" nie występują klasyczne zombie.
Nadal nie rozumiem, jak wampira można pomylić z zombie.

Mlodzik91

Nie można. Widocznie tak uważnie oglądał :p

ocenił(a) serial na 8
Mlodzik91

To co jest w "Jestem legendą", to w sumie ludzie są czy też bardziej wampiry, a w każdym razie nie są to zombie, bo nigdy nie umarli i po zabiciu nie ożywają.
Jakby koleś nie oglądał uważnie ani "Jestem legendą", ani tego serialu. Tutaj też mamy klasyczny portret wampira i absolutnie tego nie można nazwać zombie.

ocenił(a) serial na 7
k3421

Przecież to wirus był... zombiakowatość miała wyjaśnienie naukowe ;)