PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849236}

Nocna msza

Midnight Mass
2021
6,4 16 tys. ocen
6,4 10 1 16453
6,9 20 krytyków
Nocna msza
powrót do forum serialu Nocna msza

Kończę drugi odcinek i autentycznie kończę. Już w połowie pierwszego rozpoczęła się męka z tym materiałem - o niczym i niewiadomo co i po co.

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Marto oszczędziła sobie kilka godzin życia. W drugiej połowie jest znacznie gorzej,. Wiecej dłużyzn, bełkotu i głupot.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

:) Nie wróciłam do niego, zaczęłam i skończyłam inny ! I nie żałuję :)

ocenił(a) serial na 3
marta7799

To moze polecisz cos na tegoroczne Halloween ?

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Nie mam pojęcia, musiałabym się zastanowić...zajrzyj do mnie, przeszukaj coś się znajdzie :) A Ty coś masz do polecenia ?

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Na szybko ciezko cos wymyslic. Z filmow ktorych nie wspominam źle kojarzy mi sie Polowanie i Bloody Hell.

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Staroc ktory widzialem dosc niedawno to Dziewiata sesja. Moze nie jakis wybitny ale ma klimat i zostawia z nastrojem niepokoju. Z nowszych to np Spell. Zadne arcydzielo ani tez bardzo straszny ale ogladalo sie calkiem znosnie, na wieczor od biedy może być. Z tym ze od razu zaznaczam ze to tylko moje zdanie, wymieniam to od czego nie bolały mnie zęby. Żadne tam arcydzieła. Ale przynajmniej cos innego niz w zwyklych rekomendacjach. Green Room mi sie podobał.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Mi też się podobał Green Room. I Polowanie z Madsem niezłe. Jak to kiedyś powiedziałam - masz Madsa, masz film :))

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Z Madsem widzialem ale mialem na mysli The Hunt z 2020. A co do Rotha to też go lubię i sam nie wiem dlaczego. Moze zobacze Luce.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Ja go lubię dzięki Panu Tarantino :) np. za genialną rolę w "4 pokoje" ! Ps. ten Luce to badziew wystawiony ku czci błogosławionej Ameryki. Ale zobacz, ciekawa jestem Twojej opinii :)

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Rytuał ale nie ten z Hopkinsem tylko ten o wycieczce w góry. A z seriali Marianne jest o niebo lepsza od Nocnej Mszy.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Dzisiaj mam na tapecie Luce..., najbardziej ze wzgl. na Tima Rotha, którego "wielbię" :) Ale to nie jego czas już i film zdecydowanie. Jednak przerobić 'muszę' :) A później na Hiacynta się skuszę :)

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Co do Hiacynta to jestem mocno uprzedzony do polskich filmow. Oglądam niewiele i nawet wtedy przeważnie muszę miec nastrój.

A z ciekawych filmow nie bedacych horrorami cos mi sie przypomnialo ale to juz stary film. Z 2011. Widzialas Sunset Limited?

Tommy Lee Jones i Samuel L Jackson siedzą tylko i rozmawiają w pokoju. Przez cały film, ktory jest sto razy lepszy od Nocnej Mszy bo tam dialogi coś znaczą, angażują widza.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Oj nie widziałam, a teraz wiem, że muszę - zajrzałam na stronę filmu, i to jest coś, co mnie interesuje...

ocenił(a) serial na 3
marta7799

Chyba jestem juz stary bo same starocie mi sie przypominaja. Jak Przebudzenia z DeNiro i Robinem Williamsem. Lubie Eastwooda. Z mniej hitowych filmow podoba Problem z podkręconą z polskim idiotycznym tytulem Dopoki pilka w grze.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

:) Gran Torino ! - to jest film, do którego wracałam kilka razy. Udał mu się. Bardzo. I bardzo cenię Pana Eastwooda.

ocenił(a) serial na 1
komarrek27

Zgadzam się z przedmówcami. To jest tak bardzo złe, pomieszane gatunkowo, (ani to horror, ani fantazy, ani dramat). Zdaje się, że autorzy chcieli poddać pod dyskusję temat podwójnej moralności i fanatyzmu religijnego, ale wyszedł z tego straszny bełkot. Dawno nie widziałam nic tak złego i płytkiego. Szanuję opinię innych, o gustach się nie dyskutuje, ale mimo wszystko tak wysoka ocena mnie zaskakuje.