PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849236}

Nocna msza

Midnight Mass
2021
6,4 16 tys. ocen
6,4 10 1 16448
6,9 20 krytyków
Nocna msza
powrót do forum serialu Nocna msza

Nigdy nie piszę nic na forum, ale ta produkcja mnie zmusiła do tego. Nie oglądajcie tego, szkoda czasu, godności i nerwów. Jak ktoś się spodziewa serialu w stylu poprzednich tego reżysera to się ogromnie rozczaruje. Tu dostajemy niekończące się żenujące przemyślenia życiowe na poziomie przechodzącego kryzys egzystencjalny 16-latka i tonę obleśnych scen. Ani to mądre, ani to poruszające, ani to straszne, po prostu żenada i obrzydliwość. Szkoda mi czasu i klawiatury na pisanie o tym syfie, idę wziąć prysznic bo czuję się brudna po obejrzeniu tego. Bądźcie mądrzejsi ode mnie i nie włączajcie.

ocenił(a) serial na 4
jagodaakowalczyk

W sumie mogę potwierdzić. Jeśli szukacie czegoś choć odrobinę ambitnego to odpuście natychmiast. Ale jeśli lubicie kino klasy B (a może C???) to walcie w to śmiało i upajajcie się takim głupim pomysłem na serial

ocenił(a) serial na 4
Yokes

dobrnąłem do końca, jest tam kilka ciekawych dialogów między dwójką bohaterów na temat śmierci, i monologów też na ten temat. Ale reszta nie jest zbyt wyszukana. Chociaż z drugiej strony właściwie jestem pod wrażeniem ile można wycisnąć dobra z tak głupawego tematu. To nawet było ok zważając na to o czym ten serial jest. To tak jakbyście włączali serial akcji o mieszkaniu kupy, ale w międzyczasie jednak dowiedzieli się kilku kulinarnych albo trawiennych ciekawostek. Nic niezwykłego, ale nie jest to totalne dno.

ocenił(a) serial na 3
Yokes

Chyba klasy F.

jagodaakowalczyk

Początek jest ciekawy. Fajny, mroczny klimat. Dialogi na początku nie są infantylne - rzekłbym realistyczne. Świetne zdjęcia, dobra gra aktorska itp. Ale to co się później dzieje... W pełni się zgadzam. Nie dość, że wybija szambo, to dodatkowo znikają wszystkie wcześniej przedstawione zalety.

ocenił(a) serial na 3
jagodaakowalczyk

Ktore sceny były obleśne? Nic mi nie przychodzi do głowy. Tekst o problemach egzystencjonalnych 16 latka trafiony w dziesiatke.

Czy jego inne dzieła warto ogladac? Bo po tym mam chec je omijac szerokim łukiem. Tam tez taka nuda i brak logiki?