Nigdy nie piszę nic na forum, ale ta produkcja mnie zmusiła do tego. Nie oglądajcie tego, szkoda czasu, godności i nerwów. Jak ktoś się spodziewa serialu w stylu poprzednich tego reżysera to się ogromnie rozczaruje. Tu dostajemy niekończące się żenujące przemyślenia życiowe na poziomie przechodzącego kryzys egzystencjalny 16-latka i tonę obleśnych scen. Ani to mądre, ani to poruszające, ani to straszne, po prostu żenada i obrzydliwość. Szkoda mi czasu i klawiatury na pisanie o tym syfie, idę wziąć prysznic bo czuję się brudna po obejrzeniu tego. Bądźcie mądrzejsi ode mnie i nie włączajcie.
Chyba żartujesz. Serial jest fenomenalny! Nie bez powodu ma taką ocenę, a nie inną. Świeża forma, GENIALNA muzyka! Oszczędność w formie i treści. Cudo!
gdzie tu oszczędność w treści jak bohaterowie niemal non stop gadali jakieś pseudofilozoficzne bzdety? Nagrany jest faktycznie ślicznie i klimatycznie, to przyznam, ale w obecnych czasach duża część seriali jest robiona na tym poziomie, więc nie wyróżnia się to specjalnie.
Jakie sceny w tym serialu niby były obleśne? Nie było przecież ani jednej sceny seksu, czy w negliżu.
Sam serial w warstwie ideowej czy horrorowej nie jest specjalnie wyrafinowany, ale genialne jest to, jak obydwie ze sobą łączy.
Przecież to jest horror wampiryczny. Mieli ją humanitarnie igłą pobierać? I tak krwi jest stosunkowo mało, gdyby twórca stawiał na tanie szokowanie, mogłaby się lać strumieniami.
Cieszę się że nigdy nie wierzę na słowo takim bezsensownym opiniom i to też polecam wszystkim, "Bądźcie mądrzejsi ode mnie i nie włączajcie." Najpierw samemu obejrzeć i ocenić, "idę wziąć prysznic bo czuję się brudna po obejrzeniu tego" A tego to nawet nie skomentuje.........Osobiście kocham Hill House i Bly Manor też, jestem na 4 odcinku i ten serial również rewelacyjnie mi się podoba, rewelacyjny klimat i zdjęcia, świetnie opowiadana historia i bardzo dobra obsada.
też kocham Hill House, Bly Manor było ok.
Do czwartego czy piątego odcinka to jeszcze było znośne, im dalej tym gorzej.
No cóż, mi Bly Manor nie wiele mniej się podobało od Hill House, bodajże jednemu dałem 10 drugiemu 9 ten również już wiem że nie ocenię mniej niż 8 źle napisałem jestem po 4* teraz zaczynam 5 i praktycznie każdy aspekt w tym serialu mi się podoba i niesamowicie wciąga, gusta są różne ;)
A ja się z Tobą zgadzam w pełni.... Wymęczyłam się jak nigdy. Ostatni odcinek przewijałam... do przodu, żeby szybciej skończyć. Osobiście żałuję spędzonego czasu z tym serialem i czuję rozczarowanie.