IMO
No.1. Death Note
2. Berserk
3. Elfen Lied
4. GTO - Great Teacher Onizuka
5. Monster
6. Higurashi_no_Naku_Koro_ni_Kai
7. Higurashi_no_Naku_Koro_ni
8. Zero no tsukaima 3 sezony
9. Toradora!
10. Dragon BALL , Z, GT
11. Golden Boy
------------------------------------------------------------ ---
Zaczynam oglądać :D
Fate Stay Night,
Myself Yourself,
One Piece,
Clannad,
Clannad After Story,
FullMetal Alchemist
------------------------------------------------------------ ----
Wielki zawód:
Code Geass R1/R2 a także Chobits oba anime mają za dobrą opinie wg mnie ;/
Prosze o wasze wypowiedzi listy:D może pomoga znaleźć nowym użytkownikom anime które im sie spodoba:)
Pozdrawiam:)
Jeśli chodzi o Tasiemce to Bleach > Naruto > Dragon Ball (z czego GT w ogóle mi nie podchodzi)
z Death Note zgadzam się - rewelacja, GTO nie lubię, zaciekawiło mnie wysokie miejsce Elfen Lied na Twojej liście - nie oglądałem i nie planowałem, może jednak zmienię zdanie. FullMetal Alchemist też planuję w końcu obejrzeć, jak tylko dorwę jakieś porządne RAWy ;)
A co mogę dodać? Claymore - nie licząc kijowego zakończenia cała seria może się poszczycić naprawdę ładną kreską, nieco przygnębiającą i mroczną atmosferą, interesującą fabułą - generalnie ja byłem bardzo zadowolony.
Jeśli chodzi o anime to zacząłem oglądać od niedawna (jakieś 2 miesiące temu) ponieważ głównie czytałem mange. Ale robiąc ranking tego co narazie oglądałem to:
1. Full metal alchemist
2. Death Note
3. Hellsing
4 Dragon Ball cała seria łącznie z AF (DB oczywiście oglądałem od małego:))
Teraz zaczynam oglądać Bokusatsu Tenshi: Dokuro-chan
dla mnie na 1 miejscu zawsze będzie kuroshitsuji
na 2 code geass 1/2, dlaczego? ponieważ są to "perełki anime" które zdarzają się raz na sto lat,
death note jest kolejnym ambitnym i ciekawym anime, polecam także paradise kiss, elfen lied, soul eater, toradore i skip beat :)
no i z pozycji wiosennych 2010 fajny jest kaichou wa maid sama, hakuoki no i Bgata :D
pozdrawiam!
Mimo wszystko dla Mnie Monster jest lepszy od Death Note, ze względu na psychozę jaką buduje, oczywiście DN to także 1 liga. Co do Higurashi - mistrzostwo, ale 1 seria jest lepsza
Death Note, Naruto Shippuuden, Naruto , DBZ, Elfen Lied, D. Gray man, Rycerze Zodiaku, Beyblade, Tokyo Majin, Devil May Cry.
Co do DN to poprostu geniusz anime, jest niesamowicie wspaniałe !!
Widze ze masz praktycznie identyczny gust co ja. Szczerze to tak dawno nie ogladalem zandego anime ze nie pamietam wiecej, no pamietam 2 ecchi: Green Green i Midori No Hibi. Oprocz tego dosc duzo pelnometrazowek. O, i Trigun, ale nawet nie wiem czy do konca obejrzalem ;] Za Monstera i Berserka szacun. Przeczytaj sobie mangi, jeszcze lepsze!
Po co kolejny taki temat. Ludzie jak macie potrzebę oceniania sobie tytułów to oceńcie na filmwebie, albo zróbcie sobie myanimelist. tysięczny taki temat jest do niczego nie potrzebny.
Ja dotychczas oglądnąłem ok 40 anime, od akcji, przez tasiemce, po ecchi, w chwili obecnej w planach mam również ok 40 tytułów
Lista najlepszych 10 moim zdaniem
1. Fullmetal Alchemist: Brotherhood
2. Death Note
3. Code Geass
4. Samurai Champloo
5. Naruto (zacząłem niedawno, powiem szczerze dość ciekawy, w porównaniu do konkurencyjnego Bleacha jest to opowieść wielowątkowa, mniej schematyczna (przynajmniej do momentu w którym jestem obecnie), fabularnie precyzyjniejsza, postaci w przeciwieństwie do bohaterów Bleacha nie są płytkie i nie żyją w cieniu głównego bohatera, to chyba tyle ;) )
6. Hellsing Ultimate
7. Sword of the Stranger
8. Samurai 7
9. Bleach (gdybym miał oceniać jedynie odcinki z sagi o Soul Society, zapewne Bleach znalazł by się w pierwszej 5-tce, oceniam jedynie odcinki zrealizowane na podstawie mangi, fillerów nie tykam, gdybym oceniał biorąc je pod uwagę, anime stało by się 3 razy słabsze ;/)
10. Green Green
Pozdrawiam gorąco
nich no pomyśle...................................................
1. Hellsing (seria i OVA)
2. Black Lagoon (1,2 i to co jest jak narazie z 3 serii)
3. Blood
4.Dragon Ball (wszystkie)
5.Fullmetall Alchemist
6.GTO
7.Devil May Cry
8.Mononoke
9.GantZ
10.Darker Then Black
.11. Ergo Proxy
12. Black Blood Brothers
Chciałem wyminić tylko 10 ale jakoś nie mogłem. Tak czy inaczej to moja lista TOP 10 (12) ;)
Jak dla mnie:
1. Death Note (pomimo beznadziejnego zakończenia to i tak najlepsze anime jakie widziałem)
2. Hellsing
3. Cybersix (zupełnie z innej beczki ale jakoś tak przypadło mi do gustu)
4. Ergo Proxy
5. Monster
6. Devil May Cry (co prawda gra była znacznie ciekawsza ale anime też ujdzie)
7. Dragon Ball
8. Code Geass
9. Higurashi no naku koro ni
10. Kuro Shitsuji
A z pełnometrażówek polecam Vampire Hunter D, Ghost in the Shell i Spirited Away.
Pozdrawiam ;)
1.Code Geass
2.FMA
3.Death Note
4.D.Gray Man
5.Naruto/Bleach
6.Durarara!
7.Higurashi no naku koro ni
8.Shiki
9.Fairy Tail
10.Baccano
1.Clannad After Story
2.Clannad
3.K-ON 2
4.K-ON
5.Mushishi
6.Melancholia Suzumiyi Haruhi
7.Lucky Star
8.Melancholia Suzumiyi Haruhi 2
Wszystkie mają u mnie 10/10. A do Death Note'a się dopiero przymierzam.
1.One Piece
2.Berserk
3.Death Note
4.Gantz
5.Gungrave
6.Hellsing Ultimate
7.Initial D
8.One Outs
9.Stranger: Mukou Hadan
10.Mononoke Hime
Oprócz tego polecam: Akagi, Kaiji, Legendary Gambler Tetsuya, Major, Code Geass, NGE, Basilisk, Claymore itp itd.
Ciekawe że nikt nie wspomniał o wyśmienitym Cowboy Bebop :/ Dla mnie zawsze będzie to NUMBER ONE !
A na drugim miejscu jest póki co Death Note.
1. Naruto shippuden
2. Naruto
3. Death Noe
4. DB Z
5. FMA
6. Code Geass
7. DB
8. DB GT
1. Berserk
2.GiTS S.A.C 1 i 2
3.Ergo Proxy
4.Elfen Lied