Fabuła nieciekawa, realizacja przeciętna, a aktorstwo... KOSZMAR. Jeden jedyny Bosak się wyrabia i Nejman w miarę (jakkolwiek bez szału). Ta cała Kulig-Schneider to istne drewno, a Kożuchowską jako "twardą panią glinę" chyba po prostu przemilczę.
Ale oczywiście Dwójka lansuje to na maksa. Specjalne oprawy do bloków reklamowych, nagrania zza kulis... Ech.
No, pierwszym odcinkiem sie nikt nie popisał - kiepsko, ale obejrzę jeszcze
drugi i trzeci z nadzieją, że może się rozkręci coś i będzie ciekawiej, bo
ten pilot był barrrdzo naciągany. dodatkowo irytuje mnie to, iż żaden z
gliniarzy nie przeklina, no proszę, przeciez to oczywiste, ze kryminalni
k*rwują itd ;]
Mam znajomego policjanta..... . Spotkałem go i pytam o wrażenia po 1 odcinku o dziwo powiedział że najlepsza jest chyba "nowa" . Taka dziewczyna która chce odnieść sukces a nie umie jeszcze za wiele i jest naturalna po prostu młoda na praktyce. Reszta to chała a pan Bosak go irytuje bo wygląda na kolesia z jajami a zachowuje się jak ministrant w zachrystii. Gliniarze (kryminalni) jak mówi znajomi naie wiele w swoim zachowaniu różnią się od bandytów . Smiejąc się powiedział że w innym przypadku żaden bandzior nie czułby respektu i nie traktowałby ich poważnie. Kiedy się zastanowić to myślę że jest to prawda. W TV pub-licznej nie można przeklinać a co do Kożuchwskiej to za 40-tysi można nawet cnotę udawać, chciaż w tej roli byłaby tak samo śmieszna jak w roli gliniarza. Nic nie przebije Pitbula i Fali Zbrodni.
taki sobie po 1 odcinku, trzeba zobaczyć kolejne - pewnie będę oglądał bo lubię polskie seriale kryminalne - oczywiście nie przebije Gliny :) Na razie mocne 6 na 10 :) myślę, że będzie tylko lepiej.
pozdro!
Aha jak dla mnie serial na 5/10 jak na razie i to przede wszystkim z powodu gatunku który lubię:D
Dla mnie w serialu jest zbyt rozwlekła ścieżka dźwiękowa, tzn. nawrzucano za dużo melodii. I czołówka jest zbyt kolorowa, wręcz kiczowata. Poza tym sądziłem, że w serialu będzie jakaś doza tajemniczości. Jednak mimo to będę oglądał serial.
moim zdaniem serial troszkę lepszy od kryminalnych podoba mi się wątek ady która miała być podobieństwem basi z kryminalnych ale i tak jest lepsza
9,3/10 zobaczymy co będzie za kilka odcinków ;P
No Ada jest na pewno znacznie ładniejsza od Basi:D, ale w porównaniu nawet z taką Szymczyszyn to jak na razie brak jej ''jaj'':D
Totalna porażka ten serial.Spodziewałem się czegoś lepszego,czegoś w stylu Glina lub Biuro Kryminalne co robiło TVP, o Pitbulu nie wspominam bo był b.dobry. A to co to ma być ? To są jaja. Rozumiem obsadzenie Kożuchowskiej w innej roli,by nie kojarzyła się z grzeczną mamuśką,ale ta pani zupełnie się nie nadaje do tego typu ról. No i co to za serial,kryminalny który dozwolony jest od 12-tu lat ?