uwielbiam ten serial(obok Rancza), mogę go oglądać na okrągło. Zauważyłam jeden, zapewne mało ważny, szczegół- kilkoro bohaterów ma ten sam numer telefonu....
Ale przynajmniej godzinę mają prawidłowo ustawioną. Gorzej z datą. Kaszubie w samochodzie, jak oglądał zdjęcia Igi wyświetlał się dzień 8 czy 13 września, ale nie jestem pewna czy to początek roku szkolnego czy koniec. Oliwka chodzi do I klasy i ma 8 lat (tak się przedstawia na początku w spoilerach) .A jak byłby to początek roku to powinna mieć 7lat. Przed chwilą było EURO (gazeta Krzyśka ) EURO było w czerwcu - lipcu. Ale cała akcja nie może rozgrywać się w jednym miesiącu ! Planują wyjazd nad morze za kasę z chorobowego, z drugiej strony nie pojechali wcześniej bo Iga wydała kasę na sprawę o eksmisję. Urlop planuje Kaszuba z Aśką. A potem przychodzi 2 sezon i jest zima
Krzysiek miał starą gazetę. Mówił ze dopiero co się Mundial skończył (nie EURO :)), potem dziewczynki mu nową gazetę przyniosły. Dziewczynki do szkoły już wtedy chodzily wiec na pewno to początek roku szkolnego. A urlop to można sobie planowac dowolnie, zwłaszcza jesli ma się kasę to można do jakiegoś cieplejszego kraju sie wybrac.
Oczywiście chodziło mi o mundial w Brazylii. Ale Krzysiek chciał jechać z dziećmi do Ustki czy Łeby.
Wiem on może wszystko wymyślić, nawet zimne morze poza sezonem z dziećmi. Tylko dlaczego Oliwka mówi, że ma 8 lat? Sama aktorka grająca Oliwkę, imienniczka ma 7 lat i szła do pierwszej klasy (jest reportaż z tej okazji). Coś pokręcili.
Mogli się pogubic jak to nie raz bywa :) ewentualnie można to tłumaczyc ze poszła np rok pózniej do szkoly
Z datami rzeczywiscie jest nie do konca ustalone - ale nie jest chyba do konca tak jak piszecie. To dałoby sie pewnie w sumie jakoś dokładniej wyliczyć, ale już nie pamietam jak to było w którym odcinku. Myślę, ze po prostu między odcinkami jest większa przerwa czasowa. Ale na pewno 2 odcinek jest 16.06 - widac date na wezwaniu do prokuratury, które Iga odbiera. I tutaj myślę, że największy problem z tym czasem to szkoła dziewczynek - bo przecież to musi być okres wakacji gdzieś potem - ale rozumiem, że chodzenie do szkoły to lepsze wyjście i nie muszą się wtedy pojawiać w każdym odcinku, Iga nie musi się nimi ciągle zajmować itd.
A co do urlopów to w sumie można robić kiedy się chce - nie tylko w wakacje:P