PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Iga denerwuje się przed spotkaniem z matką Marcina. Marcin skupia się na sprawie lekkoatletki, która pozywa swego trenera o odszkodowanie za utratę zdrowia. Okazuje się, że prosta sprawa odszkodowawcza ma swoje drugie, kryminalne dno, a Marcin dowiaduje się o tym w zaskakujących okolicznościach od własnej matki. Gorzej, że jednocześnie Iga dowiaduje się o Marcinie rzeczy, o których nie miała pojęcia. Nie rozumie, dlaczego musiała dowiedzieć się o tym przez przypadek. Dochodzi do kłótni, a sytuacji nie poprawia zaskakująca dla Igi komitywa Marcina z Ewą. Tylko Krzysiek jest zachwycony sytuacją. Wprawdzie nic w jego życiu nie układa się tak, jakby sobie życzył, ale w sprawie Igi wie jedno: im gorzej dla Kaszuby, tym lepiej dla niego. Szkoda tylko, że nadal nie przyjmuje do wiadomości, że definitywnie Iga zakończyła ich związek, a cudów nie ma.

Źródło: tvp.pl

ocenił(a) serial na 10
on_mile

Zapowiada się ekscytujący odcinek

ocenił(a) serial na 7
on_mile

Aż się boję! Boję się, co Iga tym razem wymyśli... Mam obawy, czy Iga nie wysnuje tych swoich "błyskotliwych" wniosków zanim jeszcze Marcin zdąży choć trochę jej wytłumaczyć, o co chodzi.

on_mile

Jakby Marcin jej wcześniej powiedział, to nie musiałaby wysnuwać dziwnych wniosków po tym, jak ją jego matka uświadomi (z tego opisu nie wynika, że mają to być rzeczy, o których Marcin nie wie).
A tak, to będzie jazda bez trzymanki popychana w dodatku zazdrością o Ewę. Trudno się spodziewać, że impulsywna z charakteru Iga nagle cudownie złagodnieje i bez emocji do tego podejdzie. Tu jest kwestia tego, jak szybko i w jaki sposób to sobie wyjaśnią i pogodzą. Czarno to widzę… ;)
Ciekawa jestem bardzo tego kryminalnego dna, o którym dowie się Marcin od matki i już sobie wyobrażam zachwyt Krzysia i jego triumfalny uśmieszek ;D
Boziu, będzie się działo...

ocenił(a) serial na 7
in_tro

Może Marcin chciałby zamknąć już rozdział pt. przeszłość i iść naprzód?
Jeśli to nie będzie coś naprawdę istotnego, nie ma powodu robić afery, a jeżeli coś "cięższego", to trzeba wyjaśnić na spokojnie.
Czasami wydaje mi się, jakby trochę ta Iga była "niedopracowana". Ma taki bagaż doświadczeń, a jednocześnie zamiast zrozumieć drugiego człowieka (tego naprawdę bliskiego) wyjeżdża z takimi pretensjami, że słuchać się tego nie da...

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Ta sytuacja pokazuje że oni trochę są jak stare małżeństwo niby są razem ale każdy ma swoje sprawy. Dlaczego Marcin nie mówi kobiecie z którą chce się ożenić o swoim dzieciństwie i sytuacji w swojej rodzinie? Dlaczego Iga tak bystra w dostrzeganiu kłopotów u innych i nakłanianiu ich do zwierzeń nie próbuje chociaż podpytać swojego ukochanego dlaczego nie dogaduje się z rodzicami? Jak ci na kimś zależy to po pierwsze próbujesz się dowiedzieć jakie ma kłopoty a po drugie to próbujesz mu pomóc je rozwiązać? Przecież Iga wie, że rodzice się z nim nie kontaktowali to dlaczego po powrocie jego ojca nie próbowała chociaż dowiedzieć się jak Marcin się z tym czuje? Dobra ktoś może powiedzieć że rozmawiali o tym podczas tego miesiąca a Marcin coś tam zataił, to ja się pytam dlaczego to nie zostało pokazane skoro to jeden z głównych wątków tego sezonu? Mają czas na gadanie o Ewce albo pani Joannie ale nie mogą pogadać że matka go olewa. Sorry ale dla mnie to jakaś pomyłka i sprowadza ten związek do poziomu na jakim stał związek Aśki i Marcina, ona też nie wiele wiedziała o jego życiu i też nie było " kocham cię".

on_mile

Czyli Iga nic się nie zmieniła, mając taki ideał obok siebie, jego akceptację swojej poniekąd trudnej historii życiowej, zamiast pomyśleć i zrozumieć ukochanego-od razu ocenia i wywołuje konfliktową sytuację. Ona widzi świat tylko w dwóch kolorach, białym i czarnym. Chyba, że Marcin kogoś zabił, albo zgwałcił...Oby nie...

ocenił(a) serial na 9
jadzia03

Ale przecież nie wiadomo jak to będzie wogóle wyglądało, a niektórzy już wysnuwają daleko idące wnioski, za daleko jak dla mnie. A może po prostu Iga będzie myślała, że Marcin o tym wszystkim czymś wie, wtedy jej pretensje byłyby słuszne, że jej nie powiedział, ale może gdy Marcin jej wyjaśni, że sam nie miał o tym wszystkim pojęcia, to zrozumie to i na spokojnie porozmawiają o tym po pewnym czasie. Ten serial mnie już nauczył żeby nie oceniać kategorycznie czegoś po streszczeniach, trzeba w spokoju poczekać na odcinek... Nie pamiętacie jak to było pod koniec drugiego sezonu? Większość(włącznie ze mną wtedy w sumie) nie mogła zrozumieć jak Iga po tej całej sprawie z Gadem itd będzie mogła tak po prostu pojechać za Marcinem nad tą rzekę, od tak wszystko wybaczyć. Po odcinku - zrozumiałam. Teraz na ferowanie wyroków czekam na czas po obejrzeniu odcinka. A teraz dodatkowo jest jeszcze wszystko tak zagmatwane, że już wogóle...

madziula_19_fw

Myślę dokładnie tak samo :) Póki co, nie wiemy o co Iga się będzie złościć, co będzie przedmiotem tej kłótni, jak konkretnie zareaguje. Może wcale nie będzie krzyczeć, tylko po prostu się pokłócą bez większych wrzasków. No i nie wiadomo, co na to Marcin. On też parę razy potrafił jej nawrzucać. A tu od razu jest założenie, że to ta niezrównoważona Małecka znowu się niepotrzebnie będzie drzeć zamiast okazać wsparcie, zrozumienie albo czekać na spokojne wyjaśnienia. No tak, bo przecież ona jest taka nieczuła, o nic go nie pyta, jest ślepa i nie widzi, że on taki obolały psychicznie. Ale skoro Marcin jest z nią tak naprawdę blisko w swoim mniemaniu, planuje kupno pierścionka, to czemu jej nie mówi tak ważnych rzeczy o sobie? Może są ze sobą jeszcze zbyt krótko i Iga nie umie do końca zaufać, a Marcin z kolei nie zdążył tajemnic opowiedzieć? No może by chciał zamknąć ten rozdział, ale niedomówienia potrafią zniszczyć. Już naprawdę ten Kaszuba jest taki krystaliczny w tym sezonie, że aż tu się prosi o jakąś rysę ;)
Nie wiem, o co tam chodzi, na nic konkretnego się nie nastawiam. Mogą wyjść jakieś petardy albo kompletne bzdury. Oczywiście, biorę pod uwagę też opcję, że Iga będzie po prostu wrzeszczeć i nie da mu się wytłumaczyć. Ale może nie zakładajmy, że wszystko to będzie jej wina :)

in_tro

Ja też się przyłączam. Pożyjemy, zobaczymy;)

on_mile

Jeszcze co do tej zazdrości o Ewę, którą też zapowiadają jako jakieś pioruny i błyskawice. Może po pierwsze zauważy, że dużo czasu spędzają razem, a potem ten wybuch Igi może być wynikiem sceny wyjętej wprost z komedii pomyłek. Np. Ewa się potknie, Marcin ją złapie, żeby się nie wywaliła, ta ląduje mu w ramionach i to widzi Iga będąc, nie wiem, np. w przejeżdżającym obok autobusie. Takie szybkie ujęcie i afera gotowa. Przypomnijcie sobie jak Iga "holowała" Marcina do sądu po tej akcji z tabletkami i bimbrem, a z perspektywy Krzyśka i Jacka to wyglądało, że idą objęci. My wiedzieliśmy co i jak, ale z daleka to wyglądało jednoznacznie. Tu może być podobnie. Zazdrość rodzi rożne wizje, a Iga jest o Marcina zazdrosna od dawna (widać to było od początku pojawienia się Magdy).

in_tro

Jestem jedną chyba z nielicznych tutaj osób, która rozumie jej pretensje co do komitywy Marcina z Ewą. Iga nie znosi kłamstwa, dobitnie podkreśliła to w rozmowie z Markiem. I naprawdę jestem w stanie zrozumieć ją - nawet największa niespodzianka (w tym przypadku oświadczyny, a wcześniej wybieranie pierścionka) jest skryte pod jakimiś małymi kłamstewkami, na które Iga jest uczulona. Poza tym zauważcie - już w 5 odcinku dziewczynki wspominają o tym, że wujek jest u cioci Ewy, jak w 6 odcinku znowu zadzwoni to zapewne znowu dziewczynki powiedzą, że są gdzieś razem na mieście. Może Dorota jej coś palnie przypadkiem, jak to ona. I zazdrość gotowa. Ale w porównaniu z niektórymi ja tą sytuację jestem w stanie zrozumieć.

on_mile

Tak, już gdzieś o tym pisałam, że ten telefon to była taka zajawka pod tę zazdrość. Też wydaje mi się to całkowicie uzasadnione. Kobieta zazdrosna zobaczy zalążek romansu nawet w drobiazgach. A jak wiadomo, Ewa rozstaje się z mężem, niejednokrotnie powtarzała Idze jaki ten Marcin świetny, wcześniej wdała się w romans z Robertem i też Iga przez przypadek się o tym dowiedziała. Wystarczy zrobić szybkie łączenie "faktów". Co więcej, mogę z autopsji powiedzieć, że analogiczne wypady w tajemnicy w celu kupienia prezentu, doprowadziły mnie kiedyś do awanturki z przyjaciółką. Ona była nieświadoma, bo miała mieć niespodziankę, ale no cóż, wpadliśmy z jej facetem już na etapie zbyt częstego omawiania szczegółów zakupu ;) Przyjaźń przetrwała, ale przez pewien czas było gorąco, bo miałam milczeć :)

in_tro

Dokładnie, a wiadomo że Iga niczego się nie domyśla. Sprawa z Dorotą i rodzicami skutecznie pochłonęły jej ostatni czas. Zmęczona ostatnimi zdarzeniami sama sobie złączy elementy całej układanki. Ale mimo wszystko liczę, że nie popsuje są całej niespodzianki, o ile do tych oświadczyn kiedyś dojdzie. Jak wiemy przyjaźń przetrwa próbę, znowu... ciekawe jak będzie z Marcinem (pamiętacie akcję z kawałkiem scenariusza - scysja z Igą, rozmowa z Martą, zaproszenie na imprezę) - wszystko wskazuje na to, że to ten odcinek. Jak do tej pory nie mieliśmy kłótni IgMy w tym sezonie...

Co do Ewy jeszcze, nie wiem czemu, ale mam mieszane uczucia co do niego. Chyba do końca jej nie ufam (może przez te newsy?), ale rozwodzi się z mężem, bo on nie przyjechał, zdradzał ją, ale Ewa nie lepsza - też do niego nie pojechała i też wdała się w romans. No i powtarza cały czas jaki to Marcin nie jest - miły, szlachetny, bla bla bla... Chociaż pewnie wszystko jest tak przedstawiane, a ona nawet nie myśli bo w jakiś sposób się do niego zbliżyć, czysta koleżeńska pomoc. :)

on_mile

Trudno się domyślać oświadczyn po miesiącu czy dwóch razem :) Marcin szaleje z tempem. A może jest w gruncie rzeczy facetem "starej daty" i nie chce hańbić swej kobiety mieszkaniem na kocią łapę ;D No żart, nie ten typ ;)
Też łączę tę scysję ze scenariusz z tą sprawą. A w każdym razie takie mam pobożne życzenie, żeby to była tylko scysja a nie jakiś armagedon związku :) A tak swoją drogą, związek z Igą bez kłótni? Nierealne ;)

in_tro

Może po prostu znalazł miłość swojego życia :) Jeśli wie, że to kobieta na całe życie i że przy niej chce się zestarzeć to czemu nie?
Niektórzy wezmę ślub np. po pół roku i żyją razem długie lata, inni żyją na kocią łapę po 10 lat, biorą ślub i następuje zgrzyt, po paru miesiącach trzeba się rozwodzić...
Życie potem weryfikuje nasze plany :) Ale uważam, że jeśli Marcin jest pewien tego co czuje do Igi, że chcę ją razem z całym jej dobytkiem życiowym to dlaczego ma nie podejmować takich decyzji. :) Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana - chodź w tym przypadku jestem pewna, że to nie jest pochopna decyzja. :)

on_mile

Nie neguję tej jego decyzji, absolutnie :) Chodzi mi tylko o to, że dla Igi może być to ogromne zaskoczenie, że on tak szybko się na to zdecydował i że trudno jej jest się tego spodziewać :)

in_tro

Coś Ty, nawet nie wywnioskowałam tego z Twojej wypowiedzi :) i zgadzam się z Tobą, dla Igi może to być szok :) miłość zmienia ludzi, tyle można powiedzieć. :)

ocenił(a) serial na 10
on_mile

Asia też była wściekła na Marcina, przecież zerwała z nim. A jak zareagowała na widok cudeńka w pudełeczku? Fakt, że to była pomyłka, ale jak zaniemówiła i cała sytuacja całkowicie ją odmieniła. Iga, niestety zawsze wydarzy się coś, co przyćmi najpiękniejsze (Krzysiek w restauracji). Na tych zdjęciach wygląda ślicznie i widać, że jest szczęśliwa. Marcin ją obejmuje jak idą z jego matką, piękna ta scena. Nie mogę uwierzyć, że to się skończy, uważam,że bez względu na wszystko Iga się tylko odsunie od niego,żeby mógł spokojnie przemyśleć, a potem znów pomoże mu się pozbierać.

ocenił(a) serial na 9
on_mile

przygotowywanie zaręczyn w tajemnicy nazywasz kłamstwem..... no ciekawe.

Sairina

Gdybyś przeczytała mnie uważnie, to byś wiedziała o co mi chodzi. Nie myślisz chyba, że Marcin prostu z mostu powie Idze, że szukał z Ewą pierścionka dla niej przynajmniej do momentu samej sceny oświadczyn? Bardzo możliwe że będzie musiał ściemniać w jaki celu spotykał się z Ewą... No, ale może ja nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 9
on_mile

czy będzie jej kłamał w żywe oczy czy nie to się okaże, osobiście mam nadzieję że ta scena oświadczyn (jeśli taka w ogóle zaistnieje w tym sezonie) będzie naprawdę ładna bo mają ją zapamiętać jako jedną z najpiękniejszych chwil w życiu a nie tak że rozhisteryzowana Iga i Marcin któremu puszczają już nerwy od wrzasku i oskarżania bez powodu jak to robi Iga. serio mam gorącą nadzieję że nie będzie to tak jak można wywnioskować z opisu czyli wielka awantura w dobrej sprawie, a i tak zaręczyny nie dochodzą do skutku bo dzieję się 1000 różnych rzeczy.... to takie serialowe by było.

on_mile

'Gorzej, że jednocześnie Iga dowiaduje się o Marcinie rzeczy, o których nie miała pojęcia. Nie rozumie, dlaczego musiała dowiedzieć się o tym przez przypadek. Dochodzi do kłótni, a sytuacji nie poprawia zaskakująca dla Igi komitywa Marcina z Ewą.'

Teraz pytanie. Czy Iga dowiaduje się rzeczy, o których Marcin zapomniał/nie chciał powiedzieć czy może jednak dowie się rzeczy, o których on sam nie miał pojęcia (jak podawał jeszcze niedawno ŚS)? W każdym przypadku Iga zareaguje nerwowo - no nie ukrywajmy, w jej mniemaniu będzie to kłamstwo. Wszystko zależy od Marcina jak jej to wytłumaczy. Jesli będzie ta pierwsza sytuacja to możemy nie liczyć na szybki happy end. Jeśli chodzi o to drugie i Marcin będzie tak samo zaskoczony jak Iga to możliwe, że dojdą do porozumienia. No i pytanie, od kogo się dowie... od Renaty, która według ŚS ma coś powiedzieć Idze? Od Aśki, która bądź co bądź będzie świadkiem kłótni całej trójki Kaszubów w sądzie (zdjęcie z dzisiejszego ŚS) a potem go będzie wspierać, jakkolwiek by to miało brzmieć...

Co do komitywy jeszcze... dziwię się trochę, że ta zażyła relacji Marcina i Ewy ma trwać aż do 8 odcinka. On nie kupi od razu tego pierścionka? Będzie chodził za nim 3 odcinki, a Ewa z nim? Codziennie się będą spotykać w sprawie pozwu rozwodowego (to chyba nie, skoro Piotrek ma się pojawić)? Czy codziennie będzie zaglądać do Igi w celu poukładania Marcinowi dokumentów? Oby w tym przypadku streszczenia i wszelkie newsy okazały się przesadzone.

on_mile

Za dużo niewiadomych. Na razie to możemy wróżyć z fusów albo układać pasjanse ;)

in_tro

Za dużo tajemnic, za mało wyjaśnień. :)

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Komitywa Marcina z Ewą ??? może bardziej dotyczyć jej małżeństwa ...wraca mąż...zapewne zamieszka u Ewy bo w jego kawalerce mieszka jej matka...rozwód to tez sprawy majatkowe... jednym słowem Ewa ma problemy i możliwe że szuka tylko porady prawnej....a Marcin no cóż przeszłość go dopadła dalszej ucieczki nie ma...i ciekawe mieszka u Igi czy już w mieszkaniu z motylkami ???

ocenił(a) serial na 9
Stenia21

Albo jeszcze komitywa jeśli chodzi o wybieranie pierścionka i oświadczyny, taka wspólna tajemnica Ewy i Marcina, żeby się Iga nie dowiedziała.

ocenił(a) serial na 10
on_mile

http://www.telemagazyn.pl/serial/578196/o-mnie-sie-nie-martw/s3/odc34 Iga i Marcin ciągle razem...

on_mile

http://stary.telemagazyn.pl/serial/578196/o-mnie-sie-nie-martw/s3/odc31?z=1#gale ria-miniatury
pocałunek IgMy i scena Renata + Marcin + Iga w sądzie (jak ona bosko wygląda :D) <3

ocenił(a) serial na 10
on_mile

super teraz Iga wyglada

nora101

Znów nas szczują zdjęciami z 8 odcinka, w którym prawdopodobnie dopiero Iga wraca z Mazur (walizka koło mustanga). Będzie 5 minut słodyczy, a potem jazda bez trzymanki do 44 minuty 13. odcinka. Jak z gadem w 2 sezonie;)

użytkownik usunięty
emka98

Czy mi się wydaje czy w mustanga jest zegar może oni się przeprowadzają? :D

ocenił(a) serial na 8
emka98

Niepokoi mnie ta walizka dopiero wraca od rodziców...

Stenia21

Wszystko na to wskazuje, że Iga wróci DOPIERO w 8 odcinku. Te zdjęcia, to zapewne początek tego odcinka, jeszcze przed kłótnią.

ocenił(a) serial na 10
Mela_5_100

Kulig mówiła, że pracowała na kilku planach i będzie miała przerwę w OMSNM na wyjazd wakacyjny, pewnie dlatego nie ma Igi

on_mile

Rozumiem, że czekamy, czekamy, czekamy! :D

on_mile

Czas na odświeżanie co chwila strony na której ma się pojawić nowy odcinek :p

ocenił(a) serial na 8
Roksi0318

Na stronie z której korzystam nie ma nowego odcinka, może wszyscy tak zajęci wyborami że zapomnieli wstawić.

Lipa88_2

Ja też nie mam jeszcze :( A na vod już jest?

Roksi0318

Niee, nigdzie nie ma odcinka.

on_mile

Co to ma być :(

Roksi0318

Na vod jeszcze nie ma. Oby w ogóle się pojawił

Roksi0318

Na Ipli też cisza...

ocenił(a) serial na 8
emka98

No chyba nie zrobią sobie jaj i nie udostępnią odcinka dopiero w poniedziałek!

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

Chyba się nie doczekamy bo na tvp vod też nie ma.

Lipa88_2

Żeby w ogóle się przed czasem pojawił. Na vod to już od godziny powinien być.

Roksi0318

Dotąd na Ipli też był najpóźniej o 21:30

Roksi0318

JUZ JESSSSSSSSSSSSSSSSST NA VOD!

on_mile

na vod.tvp.pl jest wreszcie przedpremierowo!

ocenił(a) serial na 10
Mela_5_100

Odcinek obejrzany, jak zwykle świetny :)) Meega się cieszę, że Iga po tej długiej przerwie w końcu wróciła !! :D

ocenił(a) serial na 4
Magdalenka1472589

rzeczywiście mamy bać się relacji Ewy i Marcina?