PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Piszę o tym w nowym temacie żeby się nie pogubić. Myślę nad tym po co te problemy z mieszkaniem zostały wprowadzone no bo chyba nie po to żeby powtórzyć motyw ciasnoty i brakiem miejsca na seks z 3 sezonu. I tak mi przyszedł do głowy taki głupi pomysł że może to będzie przyczyna ślubu. No bo może jako rodzina dostaną lepsze warunki kredytu? A może to tylko pretekst żeby wylądowali w starym mieszkaniu Marcina? Nie wiem ale to trochę dziwny wątek i jednak mam nadzieję że to nie będzie przyczyną przyśpieszonego ślubu. I poza tym to nie podobało mi się jak Marcin w rozmowie z Igą powiedział: Iga zamierzam kupić mieszkanie, wezmę kredyt, przecież oni są rodziną jeszcze nie formalnie ale jednak planują razem przyszłość więc chyba powinien zapytać: co ty na to żebyśmy kupili mieszkanie? Wiadomo że Iga nie ma takich możliwości finansowych ale zarabia, ma alimenty i raczej z opłat od chwili gdy jest z Marcinem jest zwolniona więc też ma jakąś kasę.

ocenił(a) serial na 9
Lipa88_2

Z tą przyczyna ślubu to całkiem niezły trop. ;)
A nawet jeśli nie o to chodzi to ja bym chciała, żeby zamieszkali w jego starym mieszkaniu, takie znowu nawiązanie do 1 sezonu by było. Jak dla mnie fajnie.

ocenił(a) serial na 8
madziula_19_fw

W starym mieszkaniu Marcina nie zamieszkają, bo tam mieszkają rodzice Marcina. W 3 odcinku Kaszuba senior proponuje Marcinowi kupno mieszkania na kredyt, a rodzice, czyli Kaszubowie dołożą połowę kwoty.

ocenił(a) serial na 10
zdybelkrystyna

Sądzę, że po 4serii mieszkanie na Poziomkowej nie było dalej wynajmowane, bo nie było pewności co do kontynuacji 5 serii. Wydaje mi się, że ta scena gdy Oli i Helenka szukają przed wejściem do klatki tej bransoletki od Staszka, to było inne wejście niż w 4serii, tam nie było takich krzewów. Faktem jest, że wtedy była inna pora roku, ale okolica też była inna(tak mi sie wydaje). Pamiętam jak Krzysiek z Filipem i dziewczynkami stali pod blokiem, a Iga z Marcinem byli na rybach. Też było zupełnie inne wejście.
Oliwia Dąbrowska (Oli) umieściła 1 września, 3 zdjęcia i na pierwszym jest z Marcinem w kuchni na Poziomkowej, ale w tej kuchni z 4serii, a nie z 3 serii. I na kolejnym jest tak jakby w swoim pokoju, bo siedzi przy biurku. Może dogadają się z właścicielką i kupią od niej to mieszkanie. Tak myślę, bo Oli w kuchni z Marcinem była ubrana w sukienkę, której do tej pory nie miała na sobie i jest w swetrze.
Mieszkanie na Filtrowej(chyba) to Kaszubowie będą chcieli sprzedać i dać pieniadze Marcinowi na zakup nowego. To mieszkanie było fantastyczne, ale nie dla rodziny "na razie" 4-osobowej, bo pokój na dole i pokój na górze. Metraż wielki, ale mało finkcjonalny dla dorosłych i dzieci. Dlatego sądzę, że wrócą niby na Poziomkową , ale to będzie już inne mieszkanie urzadzone jak to na Poziomkowej. A co do kredytu, to sądzę, że Marcin jako kawaler ze swymi dochodami, będzie miał szanse na większy kredyt, niż jako mąż kobiety z dwójką dzieci i 3 w drodze. Tak sądzę bo nie wiem jak to jest teraz, a może Iga jako samotna matka z dwójką dzieci ma większe szanse na kredyt na mieszkanie. Byłabym zadowolona aby mieszkali daleko od Krzyśka, ale niestety lepiej niech mieszkają gdziekolwiek, byle razem!:))))

Infiniti9

Muszą nauczyć się zamykać mieszkanie a Krzyśka nauczyć pukać do drzwi albo zwonić do drzwi.

ocenił(a) serial na 8
acomitam46

Najlepiej to żeby nie podawali mu adresu:) A tak na serio to może zdecydują się na dom. Albo będę musieli poczekać na te nowe mieszkanie i zamieszkają z Markiem i Renatą:)

ocenił(a) serial na 10
acomitam46

Wystarczy jak wszyscy potraktują go jak Marcin w 13odc. 4 serii, kiedy przyszedł po pieniądze na prezent dla p. Irenki. Na wycieraczce, powiedział o co chodzi!!!
Od czego są telefony, dziewczynki są już duże, więc po co on stale się do nich wpycha?
Niech sobie to życie układa wreszcie sam, z dala od Igi i Marcina.

ocenił(a) serial na 8
zdybelkrystyna

Dla mnie ta sprawa, że Marcin robił remont w wynajmowanym mieszkaniu jest dość dziwna.
Przypominam sobie jak w 3 sezonie 3 odcinka I&M oglądali z agentką nieruchomości mieszkanie z motylkami i agentka powiedziała, że jeśli się decydują to właściciel może od jutra zacząć remont. Teraz okazuje się, że to Marcin remontował na własny koszt. Nawiasem mówiąc, jesli się wynajmuje komuś mieszkanie to w gestii właściela jest doprowadzenie go do stanu używalności. W tym serialu jest naprawdę wiele nieścisłości, a czasem absurdów.
Dla potrzeb rozkręcenia nowego problemu Igi i Marcina zapomniano o takim szczególe.

ocenił(a) serial na 8
zdybelkrystyna

Poprawiam się, powyższa akcja była w 2 odcinku 3 sezonu.