PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Odcinek 10

Wychodząc rano od Moniki, Igor natyka się na ulicy przy kancelarii na 6 - letniego Franka, który zgubił mamę. W drodze do pracy Sylwia spotyka spanikowaną Marię, która rozmawiając przez telefon, straciła z oczu synka. Okazuje się, że matka ma problem, który na resztę dnia zaangażuje nie tylko Sylwię, ale i Pawła. Sprawą zainteresuje się również Monika, a Sylwia, którą irytuje jej wtrącanie się w bieg spraw w kancelarii, w końcu wyraźnie da jej to odczuć. Niestety, Monika nie pozostaje jej dłużna, a Paweł nieoczekiwanie staje rycersko w obronie, ale nie żadnej z nich. Marek czuje się w obowiązku załagodzić sytuację i w mieszkaniu Moniki staje oko w oko ze swoją przeszłością. Tymczasem Andreas, w obecności Irenki, ma spotkać się ze swoim biologicznym ojcem. Zaczyna się chłodno i ostrożnie, ale przebieg spotkania doprowadza do zaskakujących odkryć, a Marta musi skonfrontować się z jednym ze swoich problemów. Na szczęście, ma u boku niezawodnego rycerza Krzyśka

moniczka_237

Sylwia usadziła Monikę i dobrze ze sie wyjaśniło jaka z niej menda.

Radecki punktuje u przyszłej teściowej :D.

ocenił(a) serial na 8
moniczka_237

Radecki coraz bardziej taki do rzeczy się wydaje ostatnio . :) I tymi dziećmi przejął się bardziej niż ktokolwiek z zainteresowanych i przyciął Moniczce gdy ta ewidentnie przegięła pałę . No bo umówmy się Sylwia jaka jest taka jest ale tu ewidentnie miała rację ! Moniczka tak się panoszy że szok już nawet pomijając to co my o niej wiemy a czego jeszcze nie wiedzą o niej bohaterowie . A tu ta sama baba wyżywa się na Grażynie że ta siadła w ogródku na córkę czekając . No chamstwo ! A gdyby to była ekscentryczna klientka kancelarii jakaś ? Wtedy by zadziałała na szkodę kancelarii . Zresztą o czym my tu mówimy ona po to tam się kręci ! Mam nadzieję że Marek już pokojarzył pewne fakty .

Kończąc temat Moniczki . Ojciec Marty . Niezły numer nie ma co w latach 90 tych ukrywanie się po lasach przed mafią . :) W sumie na początku to pomyślałem że to taki trochę Krzysiek, ale w sumie porównanie Krzyśka do niego byłoby jednak dla tego pierwszego krzywdzące tatusiek jest jednak zdecydowanie bardziej bezczelny . Swoją drogą Krzysiek cwany wykorzystał pomyłkę z danymi osobowymi żeby najpierw wybadać z kim ma w sumie do czynienia . A potem jak wypalił to już wypalił,nie dość że gościa podsumował to jeszcze u Marty tak zapunktował że na długo mu to zaprocentuje coś czuje . : )

Ciekawe czy Podhalski byłby zdolny do takiej rycerskości ? Chyba pytanie raczej retoryczne . : )