PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Marcin wraca z Rucianego i nie może się połapać w sytuacji, bo na dzień dobry widzi Martę szukającą nowego lokum dla kancelarii i spanikowaną Sylwię, przekonaną, że to przez nią kancelaria znowu znajdzie się na bruku. Zdenerwowany i spięty Marek broni w sądzie interesów wyjątkowo irytującego klienta, a nie mniej zdenerwowana Monika przypadkowo wylewa na Marcina wszystkie swoje żale i pretensje do Marka Kaszuby. Niezdolna pogodzić się z tym, czego się dowiedziała o swojej matce, atakuje na oślep. Marcin nie pozostaje jej dłużny, w końcu Monika miesiącami skutecznie udawała przyjaciółkę rodziny. Również Igor ma dosyć wspierania Moniki, bo zdaje sobie sprawę, że racjonalne argumenty nie mają na nią żadnego wpływu. Tymczasem Krzysiek wymyśla nowe przedsięwzięcie, a gwałtowna reakcja Filipa, nieoczekiwanie popartego przez Irenkę, każe mu się zastanowić, dlaczego ciągle ucieka do przodu. Sylwia musi się zmierzyć z nagłym przypływem sympatii Grażyny wobec Pawła. Reaguje nerwowo, Paweł odpłaca jej pięknym za nadobne, a Marta i Patryk nie mogą już patrzeć na ich ciągłe utarczki.

ocenił(a) serial na 8
moniczka_237

Nie oglądam już serialu, ale czasem lubię sobie poczytać komentarze i zobaczyć co się dzieje. A tu ostatnio taka cisza, że jakoś tak dziwnie mi się zrobiło. Kiedyś były setki komentarzy... Czyżby było aż tak źle i wszyscy wierni fani już się poddali? ;))

Agata_Moro

Właśnie, forumowiczki, gdzie jesteście?

ocenił(a) serial na 10
mpm01

…...jeszcze chwila....:))))

ocenił(a) serial na 9
Agata_Moro

Kazdy chyba przeniosl sie na telemagazyn i na grupe na fb omnsnm :D dla mnie serial jest dalej super i ten sezon to jeden z lepszych sezonow tego serialu :D nie ma takiego przymulenia jak wczesniej i w kazdym watku jest ciekawie

ocenił(a) serial na 10
kaja_1907

Nie każdy, nie sądzę, że każdy....gdyż każdy mógł to zrobić wcześniej, gdyby chciał,...nastąpiło "powstrzymanie"...jak w serialu w wątku S&P, w którymś odcinku:)))))

ocenił(a) serial na 9
wiseacre

Tu i tak bardziej wypowiadali sie zwolennicy IgMa ,zwolennicy S&P czy M&K wypowiadali sie zawsze bardziej na grupie fanow na fb i telemagazynie co da sie zauwazyc :D

ocenił(a) serial na 10
kaja_1907

Historycznie: wypowiadali się zwolennicy serialu, a serial dotyczył przez większa liczbę serii głównie I&M, a potem pojawiła się para najpierw domniemana S&P i została przyjęta różnie.
I tyle. Nie ma pojedynku między nimi.
Co do M&K, to muszę to jednak napisać: wieki temu napisałam, że połączyłabym ich w parę, no i; mówisz i masz.

ocenił(a) serial na 9
wiseacre

Dopowiadasz sobiw teraz jakas teorie jaki pojedynek ? przeciez to jest tylko serial ,kazdy lubi inna pare to jest chyba logiczne.Nigdzie nie napisalam o jakims pojedynku po prostu tu wypowiadali sie przewaznie fani IgMa jak Ty ,intro ,Pralinka,zwolennicy Sylwii i Pawla wypowiadali i wypowiadaja sie dalej na innych forch i tyle

kaja_1907

dokładnie to forum było głównie zdominowane było przez fanów I&M i to oni ucichli, fani S&P zawsze byli tu napiętnowani i zawsze byli nieproszonymi gośćmi, znaleźli sobie inne miejsca do dyskusji i takie ich prawo, po co mieli toczyć boje z fanami I&M, tutaj i tak o S&P nie dało się nic napisac bo zaraz było tyle odpowiedzi w kontrze że szkoda zycia na takie przepychanki słowne.

ocenił(a) serial na 10
kaja_1907

ew."Pojedynek"(taka przerzutnia może mało poetycka, a nie teoria), dotyczył par I&M i S&P, a nie forumowiczów.
Jeszcze raz: "wypowiadali się zwolennicy SERIALU"!!!!!
To miałam na myśli.
Zanim pojawili się S&P, szmat czasu dotyczył on pary I&M.
Serial - to nie jest wątek wyłącznie romantyczny, to co nas zachwyciło, również mnie, nie był to tylko wątek I&M i o tym sporo, bardzo sporo się pisało.
Jeżeli istnieje potrzeba kwalifikacji widzów(wg mnie zbędna), to ja ( i nie tylko ja), należałam, i należę do zwolenników SERIALU!!! co oczywiście nie znaczy, że wszystko i zawsze jak leci mi się w nim podoba.
Sorry, że się wtrąciłam, zupełnie niepotrzebnie i mam nadzieję, że znowu nie zacznie się ……...

ocenił(a) serial na 9
wiseacre

Nic sie nie zacznie przeciez my tylko wymieniamy sie opiniami na temat serialu :) tu sie z Toba zgadzam serial ten to nie tylko watek historii milosnych ja ten serial ogladam od poczatku i od samego poczatku urzekl mnie Krzysztof i komediowosc jaka jest wprowadzona do serialu do tej pory to wszystko trwa ,w 8 sezonie zostalo to wszystko zachwiane i humor odlecial ,caly sezon byl zamulony i nawet nie bylo z czego sie posmiac nawet Krzysiek nie dawal rady ale w 9 serii wrocilo wszystko na dobre tory ,jestem zachwycona nowa postacia bratem Pawla-Patryk Radecki daje rade i mam nadzieje ,ze zostanie na 10 sezon :D Marta,Krzysztof,Andreas czy nowy watek z ta Agata i Markiem wszystko mi sie podoba poza postacia Moniki szczerze to jestem rozczarowana spodziewalam sie kompletnie czego innego ale nie ukrywam ,ze najbardziej podoba mi sie watek S&P i na zejscie sie tej 2 najbardziej czekam ,Sylwia Malecka i Pawel Radecki to jest wlasnie dla mnie TO co chce sie ogladac genialnie Korcz i Adamska przedstawiaja swoje postacie jest ,chemia ,przyciaganie,iskry ,az leca ,energia,uczucie widac na pierwszy rzut oka,wszystko jest przedstawione co powinien zawierac taki watek :)) tu nawet nie ma "pojedynku"miedzy S&P czy IgMa,miedzy tymi parami w serialu po prostu taka jest kolej rzeczy ,ze w serialu w koncu musi nadejsc zmiana bo na jednej parze nie moga tego opierac dlatego tez scenarzysci postawili na S&P i wysuwaja ich jako pare na pierwszy plan ktos musial przejac paleczke ,a oni sie bardzo dobrze przyjeli i watek ich jest bardzo fajnie prowadzony :)

wiseacre

Bardzo Cię podziwiam za wytrwałość w prostowaniu interpretacji i nietrafionych skojarzeń;-)

ocenił(a) serial na 10
emka98

Jak widzę emka98; od razu się uśmiecham;)

wiseacre

Nie każdy. Przyłączam się, nie każdy;)

Agata_Moro

serio nie ogladasz już serialu a pytasz co się w nim dzieje ? słabe to bardzo, ale muszę Ci zdradzić że tak jak jest fajny ten sezon to się chyba nikt nie spodziewał. po tak słabym i dretwym w kazdym watku sezonie 8 nastapiło odrodzenie serialu, przyspieszenie w watkach, są nowe rozdania, i co najwazniejsze mozemy się cieszyć widokiem pieknych i długo wyczekiwanych scen S&P...nareszcie !!! zachecam do ogladania bo warto, SUPER SEZON !!!!

moniczka_237

Serial ożył, jest wesoło, nowe wątki także II planowe.

Agata_Moro

Źle nie jest w wręcz przeciwnie serial znowu zyskał to czym zachwycił na poczatku, powróciła dynamika, humor jest sporo nawiązać do poprzednich sezonów i powrotów do spraw z przeszłości, dla mnie dużym plusem są swietne męskie duety czego brakowało w serialu od dawna, powróciły sceny Paweł-Marcin, Krzysiu-Marcin i dostaliśmy nowe Patryk-Paweł, brat Radeckiego to jest "gwiazda" tego sezonu a w parze z Martą Piatek rządzą tym sezonem.

moniczka_237

Krzysiek przeszedł sam siebie z tekstem piosenki :)

Hans_Kloss

A Radecki przeskoczył sam siebie zjadając cały tort od przyszłej teściowej i zachwalając krupniczek...:-)

misiaczek_23

Dużo zje jak na takiego szczupłego mecenasa goła kostka :D

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Chyba za bardzo się przejął stwierdzeniem Grażynki że jest "chudy jak paragraf" xD

Sysunia96

Ostatnio Grazynka zabiega o ''ziecia'' bardziej niz corka ;).

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Do czasu ;) Czekam na wejście do gry Patryka i Marty :D