PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Wypadek Marcina

ocenił(a) serial na 7

Nie zabijcie mnie, ale chciałabym, żeby ten wypadek miał trochę dramatyczny przebieg. Nie mówię
tutaj o tym, aby unieszkodliwić pana mecenasa na dobre, ale mogłaby Iga np. zobaczyć Go w
szpitalu z podrapaną buzią i śpiącego na obserwacji w szpitalnym łóżeczku.
Mógłby też w gorączce mamrotać Jej imię i szukać ręki...Taak, to byłoby piękne...
Może dzięki temu zrozumiałaby, że jest dla Marcina kimś ważnym, skoro już nawet porozbijał swój
piękny samochodzik i samego siebie, aby ruszyć Jej na ratunek...

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Też uważam że mogłoby tak być :)

ocenił(a) serial na 10
MinnIe27

I pięknie ;)
Jestem za :)

ocenił(a) serial na 7
milutka1026

Obawiam się, że jednak scenarzyści zaplanowali coś innego.
Wstanie, otrzepie swój piękny garniturek, zrobi minę z gatunku: "ojojoj, toż to jedwab z manufaktury z skądśtam" i pobiegnie dalej. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie oczadziały jak Tygrysek z "Kubusia Puchatka" i nie wybryka nie wiadomo czego ;).

ocenił(a) serial na 7
MinnIe27

Dajcie chociaż jakiś rozcięty łuk brwiowy... Jeśli już nie chcecie mecenasowi łamać ręki albo nogi;to niech jakiś ślad na promiennym obliczu pozostanie jako ślad bohaterskiej akcji odwetowej :P

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Limit rąk i nóg został wyczerpany przez Krzyśka :P Jestem za łukiem brwiowym

ocenił(a) serial na 7
Kinomaniaczka_95

No tak... A zębów trochę szkoda. Bo mecenas ma zgryz jak marzenie senne każdego ortodonty :P

ocenił(a) serial na 6
MinnIe27

Oo, tak. Pozazdrościć genów albo ortodonty. Też jestem za łukiem brwiowym :)

ocenił(a) serial na 7
1990kozakm

Chciałabym, żeby tutaj wydarzyło się coś, co wstrząśnie i poruszy zarówno Igę jak i Marcina. Jakiś impuls, który sprawi, że zrozumieją, że nie uciekną przed tym, co czują naprawdę.

Niech stanie się światłość :)

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Zgadzam się wizja martwiącej Igi mnie przekonała :)

ocenił(a) serial na 7
Kinomaniaczka_95

Mnie tam bardziej przekonuje wizja mecenasa żebrzącego do pielęgniarki ze łzami w oczach:
"Proszę nie wbijać mi teeeej wieeeeeeeeelkiej igły! Ja mam takie delikatne żyły! Iga ratuj!!!!" ;)
I dalej:
"Ale ta piżama nie jest tkana ręcznie, a ja od tworzyw sztucznych dostaję uczulenia!!!" ;)

Hihi

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Nie no błagam to pierwsze to mi bardziej do Krzyśka pasuje :D Kto wie może będą leżeć na jednej sali wtedy to by się działo Krzysiek raczyłby Marcina historią jego małżeństwa z Igą :P

ocenił(a) serial na 7
Kinomaniaczka_95

Rozmarzyłam się ;) Może mnie faktycznie trochę poniosło :D Ale kto bogatemu zabroni? :)

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Bogatszy :D Już nie mogę się doczekać tego 13 odc jestem ciekawa kto uratuje Igi z rąk Biczyńskiego ,a może sama się uratuje ?

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Chciałabym zobaczyć rozmowę Krzycha z mecenasem o Idze. Już widzę na poły zdegustowaną, na poły rozmarzoną minę Kaszuby <3

ocenił(a) serial na 7
MinnIe27

Ja chyba mam jakieś sadystyczne usposobienie, skoro chcę to sympatyczne, promiennie stworzenie "skarać" wizytą w szpitalu.
Chciałabym po prostu, zeby Iga zobaczyła, że Marcin to też człowiek. Że Jego też boli, kiedy się zrani, że może obawiać się igieł i kroplówek.
Nie mówię, ze chcę Go zobaczyć pod respiratorem i z rozbitą na amen głową... Ale trochę dramatyzmu nie zawadzi.
Niech Iga wie, że jeśli nie zawalczy, to straci nie tylko swego prawnego pełnomocnika, ale także (być może) miłość życia...

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Tylko Iga może się sparzyć jak zobaczy Asie przy łóżku Marcina i postanowi się nie mieszać między nich.

ocenił(a) serial na 9
Kinomaniaczka_95

Najlepiej by było gdyby to Iga była pierwsza przy łóżku Marcina i np obydwoje złapaliby się za ręce i by to Aśka zobaczyła. Mógłaby to być nawet dobra ewentualność do odwołania ślubu, zakładając że nie rozwiąże się ta sprawa w 12 odcinku.
A jeśli to Aśka byłaby pierwsza, to fajnie jakby np Marcin powiedział: "Gdzie jest Iga, nie wiesz czy wszystko z nią w porządku? I czy mogłabyś ją tu do mnie zawołać?" To może Aśka by zrozumiała, że to nie ona jest dla niego najważniejsza, tylko Iga.

ocenił(a) serial na 8
madziula_19_fw

Ta pierwsza scena ,którą opisałaś mogłaby się wydarzyć i tak skończyć odcinek myślę ,że widzowie byliby zadowoleni :)Aśka by w końcu przejrzała na oczy i Marcin nie musiałby jej się tłumaczyć .

Kinomaniaczka_95

o ,i bardzo dobrze ;D

ocenił(a) serial na 7
madziula_19_fw

Aśka i tak swoje już wie w tym temacie... I bardzo mi Jej żal, kiedy Ona po raz kolejny przekonuje się, że Marcin nie traktuje poważnie Jej uczuć.

Co do Igi: niech się o Marcina pomartwi; na zdrowie Jej wyjdzie :D!

ocenił(a) serial na 8
MinnIe27

Ale Aśka ma to trochę na własne życzenie. Obejrzyjcie kilka pierwszych odcinków to już tam widać, że Marcin na każdą wzmiankę o jakimś zaangażowaniu robi dziwną minę, daje jej całusa żeby zamknąć jej usta albo prawi jakiś komplemencik. Facet nigdy jej nie powiedział, że ją kocha a ona się zgadza za niego wyjść. No sorry ale dla mnie to ona ma jakiś problem ze sobą.

ocenił(a) serial na 7
Lipa88_2

Myślę, ze Marcina pociąga to, że Iga jest tak wielowymiarowa i rzeczywiście jak z innego świata.

"Naprawdę jaka jesteś nie wie nikt
Bo tego nie wiesz nawet sama Ty
W tańczących wokół szarych lustrach dni
Rozbłyska Twój złoty śmiech
Przerwany w pół czuły gest
W pamięci składam wciąż
Pasjans z samych serc... "

Mogłabym ułożyć playlistę dla Mecenasa. Wybór poezji śpiewanej jest olbrzymi :)
Iga oszalałaby z miłości, gdyby Mecenas zaśpiewał Jej coś takiego tym swoim mrucząco-szemrzącym głosem.

ocenił(a) serial na 10
MinnIe27

Coś mi się wydaje, że trochę poczekamy na śpiewającego serenady Mecenasa.. Chyba że wypadek uświadomił mu, że powinien wreszcie wziąć się w garść : )

ocenił(a) serial na 7
MinnIe27

Sorrki, nie o taki wypadek chodziło...
Pocieszające, że uderzył się w głowę i to daje nadzieję na odzyskanie przez mecenasa odrobiny zdrowego rozsądku i poprzestawianie klepek na właściwe miejsce ;)

Ale szkoda tego stłuczonego łebka trochę :) No nic, do wesela się zagoi :)

ocenił(a) serial na 9
MinnIe27

Wypadek nie mógł być zbyt dramatyczny bo budżet serialu nie jest z gumy, a zabytkowy Mustang trochę kosztuje ;)
Swoją drogą słaby kierowca z tego mecenasa, a takim samochodem jeździ.

ocenił(a) serial na 10
MinnIe27

Hahahah. Idealny przebieg zdarzeń według Minnle27. Jestem za xD