Obcy: Ziemia: Sezon 1 Obcy: Ziemia sezon 1, odcinek 7
odcinek Obcy: Ziemia (2025)

Obcy: Ziemia | Ujawnienie

Emergence 45m
5,9 1,1 tys. ocen
5,9 10 1 1063
Obcy: Ziemia
powrót do forum s1e7

Zawsze mnie to dziwi.. jak to jest że Ci którzy uciekają, tu konkretnie, z wyspy widzą straże a straże nie widzą tych którzy uciekają, a później setka strażników pojawia się nie wiedzieć skąd i otacza uciekinierów.
Podobnie jak zabezpieczenia klatek w poprzednim odcinku wszystko tu jest takie proste i oczywiste. Dałem si już złapać na Akolite i drugi raz Disney robi coś co obejrzę do końca ale raczej nigdy do tego nie wrócę.
P.S. Wszak doszło do tego o czym pisałem już chyba po trzecim odcinku że ksnomorf aportuje... masakra

ocenił(a) serial na 3
norbert_fraczek_fw

Wierzyłem, że z odcinka na odcinek będzie lepiej, ale to zaczyna być równia pochyla. Jak zobaczyłem nagrobki na ścieżce to wybuchłem śmiechem. Robisz super tajny eksperyment wykorzystując do tego dzieci, a później ich ciała grzebiesz na ścieżce i podpisujesz ich nagrobki. Całej reszty rozmowy z obcym i wykorzystanie go jak obronnego owczarka już przemilczę. Głupota goni głupotę, poziom odklejenia przewyższa nawet debilizm lewaków. Niech ten serial się skończy i nawet tego nie kontrują bo już szkoda oczu.

ocenił(a) serial na 6
norbert_fraczek_fw

Kurcze reżyser chyba nie przewidział prostoty polskiego widza i nie dał gigantycznego napisu pułapka. Robił subtelnie, pokazywał nawet cyferki do konfrontacji, że 3,2, 1 i wyobraź sobie, że ta z dredami z kolegą była w łódce i na nich czekała a reszta bandy się kryła za cysterną. Wiesz, rozumiesz, pułapka, zasadzka.

Panckracy

Ok a koło grobów czemu bohaterowie widzieli straże a straż ich nie widziała? Czemu bohaterowie niosący człowieka z obcym na twarzy widzieli straże i zeszli że ścieżki a straż ich nie widziała?

ocenił(a) serial na 6
norbert_fraczek_fw

Ci co nieśli Artura to najpierw te straże usłyszeli bo ktoś z wojskowych nadepnął głośno na patyk, więc się schowali zanim strażnicy przeszli. Swoją drogą ci strażnicy jak i ci od Yutani mają uzbrojenie z Aliens, m.in. smartgun.