PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866834}
6,1 27 tys. ocen
6,1 10 1 26721
3,9 21 krytyków
Obi-Wan Kenobi
powrót do forum serialu Obi-Wan Kenobi

Wizualnie ten serial leży więc bez większego zaskoczenia. Tak brzydko i nijako chyba jeszcze nie było. Druga planeta oczywiście tak ciemna, że nic na niej nie widać. Sceny pościgu to XD Te sceny wyglądają jak zabawa w której rodzice gonią dzieci, ale tak naprawdę nie chcą ich złapać. Scenariusz niesamowicie nijakii pretekstowy. Przypomina moje opowiadanie o Samuraju Jacku, które napisałem na konkurs w gimnazjum. Serial nic nie oferuje od siebie i równie dobrze mogłoby go nie być. Nic nie wybiło mnie z przekonania, że to kolejny bezpieczny projekt wypluty przez maszynkę do robienia serialowych SW. Jestem przekonany, że serial powstał tylko po to żeby na finał pokazać nam walkę Vadera z Kenobim.

ocenił(a) serial na 8
Czorny_Narzeka

I ty dałeś 9tke dla Eternals i innych marvelowskich gówien xD

ocenił(a) serial na 3
Karule

Widać oczywistą stronniczość w stronę Marvela i brak spójnych standardów. 9 dla Eternals, 8 dla MoM i nakładka z Lokiego w tle to same czerwone flagi.

Jednak co do samej wypowiedzi odnośnie Obiego to ma rację.

ocenił(a) serial na 4
Arko777

Gdzie ten brak spójności?

ocenił(a) serial na 3
Czorny_Narzeka

No bo zdaje mi się, że logicznie rozumujesz tutaj z Obim i problemami tych dwóch odcinków a wydaje mi się po innych ocenach, że bardzo fascynują cię ostatnie filmy Marvela wątpliwej jakości. Stąd mój komentarz.

Gdybym miał tu siedzieć i pisać o problemach MoM to straciłbym cały weekend, bo ten film oprócz efektów nie ma dosłownie nic. Każda postać jest idiotą, każdy wątek fabularny nie działa, nikt nie używa dostępnych sobie umiejętności w należyty sposób i potencjał multiversum został zmniejszony do paru, mało znaczących cameo innych postaci, które ostatecznie także okazują się bandą idiotów.

Ale to nie jest forum od filmów Marvela, tylko od Obiego tak więc nie będę się tutaj rozpisywał na te tematy. Dobrze się bawiłeś to spoko, to tylko taka moje trzy grosze w związku z komentarzem innego kolegi wyżej.

ocenił(a) serial na 4
Arko777

Marvel to zabawa dla nastolatkow. Tutaj widownia ma 5 lat. Scene jak obi bawi sie w piaskownicy w chowanego z Darth Vaderem widzialem juz 3 razy bo nie moglem uwierzyć wlasnym oczom. To najzabawniejsza scena w historii kina. Tak wyglada zabawa w chowanego z kilku latkiem. Tylko nie wiem kto z tej dwojki jest dzieckiem a kto dorosłym. Serial byl pisany przez chyba jakas przedszkolankę.

ocenił(a) serial na 6
Czorny_Narzeka

Z tymi pościgami to wygląda na to, że chyba wszystkie są takie same bo pościg małej Lei w lesie właśnie tak wyglądał. Jak w Disneyowskim filmie familijnym dla małych dzieciaczków.