...niewiele mi brakuje w nim. Pokazano okrucieństwo Imperium w szczególności wobec Jedi(co mi trochę przypomina Holokaust), trochę Dartha Vadera, a nawet Palpatine' a. Był, choć tylko przez chwilę nawet Qui-Gon Jinn. Cieszę się, że mogliśmy poznać też lasy i cały krajobraz Aldeerana przed jego zniszczeniem
Brakuje m jednak czegoś. Yody. Pod koniec Zemsty Sithów Yoda powiedział Obi-Wanowi, że nauczy go komunikować się z Qui-Gonem. Mogłoby być trochę tego w serialu albo chociaż jak w czasie akcji ratowania Lei Obi-Wan kontaktuje się z Yodą i prosi go o pomoc. Tej postaci mi jedynie w tym serialu brakuje.
Przed premierą serialu było zapowiadane, że zobaczymy Anakina jeszcze zanim przeszedł na Ciemną Stronę Mocy. I trochę zobaczyliśmy tych retrospekcji, ale trochę za mało. Mogliby tu też pokazać trochę Padme Amidali. Głupio zrobili, że ta Wielka Inkwizytor/Trzecia Siostra(chyba, ta Murzynka) nawróciła się z Ciemnej Strony Mocy.
Uważam, że ideą w Gwiezdnych Wojnach powinno być to, że Anakin Skywalker/Darth Vader dokonał tego jako pierwszy. Yoda w końcu mówił, że jak Ciemna Strona Mocy ogarnie Jedi to już koniec. Skoro tak mówił to chyba znaczyłoby, że to się wcześniej nie zdarzyło. 10 daję oczywiście, bo to był świetny serial i nie mogłem się od niego oderwać go oglądając.