PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866834}
6,1 27 tys. ocen
6,1 10 1 26529
3,4 15 krytyków
Obi-Wan Kenobi
powrót do forum serialu Obi-Wan Kenobi

Obi Wan Kenobi

ocenił(a) serial na 6

Jestem po pierwszym epizodzie... Aż brakuje mi słów. Jak ja bardzo czekałem na rozwinięcie tej historii.

Disney to najlepsze co spotkało serię SW podobnie jak z Marvel em. Może nie jest idealnie... Może popełniaj błędu. Jednak mamy co oglądać. Rozwijać uniwersum.

ocenił(a) serial na 3
BlacKDiablo

Czasem tak patrzę na takie komentarze, widzę w jakim stanie jest teraz Marvel i Star Warsy i się zastanawiam z którego uniwersum przywiewa takie opinie. No bo chyba nie z naszej planety Ziemia? Ludzie nie mogą mieć aż tak niskich standardów prawda? Albo przynajmniej znają znaczenie tak podstawowej cyfry jak 9?

Jakbyś czasem miał Blue-Raya z uniwersum, gdzie ten serial to mistrzowskie arcydzieło odbierające słowa to chętnie bym rzucił okiem, naprawdę.

A filozofia polegająca na tym, że "hej, przynajmniej jest co oglądać" do mnie nie trafia. Jakość > ilość. Ich rozwijanie uniwersum burzy logikę poprzednich odsłon serii (a nawet swoją własną jak się okaże w 2 odcinku), więc są one zbędne. Jestem przekonany, że wielu ludzi w tym momencie ogląda SW jedynie dla ikonografii ignorując, lub nie zauważając problemów które trawią te Disneyowskie filmy i seriale.

Smutne, że to uniwersum nigdy nie wykorzysta swojego pełnego potencjału przez Disneya, ale hej - przynajmniej każdy może z nich wyciągnąć jakieś lekcje odnośnie tego jak nie pisać historii i jakich dziur fabularnych unikać.

ocenił(a) serial na 6
Arko777

Myślę że osadzenie serialu akurat w okresie. Gdzie Anakin sieje postach w galaktyce tak bardzo do mnie trafia ze mam skrzywiony osąd.

Nowe seriale jak i filmy może i nie są idealne. Jednak cieszę się że powstają i dostaraczaja mi rozrywki. Nie posiadam także wielkiej wiedzy o uniwersum. Takiej jak w przypadku osób które przeczytały masę książek i komiksów. I właśnie może dlatego mi to wystarczy.

Oczywiście to tylko moje zdanie i szanuje wasze że możecie się z nim nie zgodzić.

ocenił(a) serial na 3
BlacKDiablo

Cieszę się, że nowe filmy i seriale sprawiają ci radość mimo tego, że daleko im do ideału. W końcu są ludzie, którzy chcą oderwać się od rzeczywistości na godzinkę i bardzo sobie cenią ten aspekt wizualnego medium jako odpoczynek od rzeczywistości - nic do nich nie mam. Jedyne co bym chciał od tych seriali i filmów to lepszej jakości scenariusza bo wtedy wygrywa każdy, no ale nic.

Dzięki za opinię i z góry przepraszam, że tak wyskoczyłem na ciebie. Miłego dnia życzę :)

ocenił(a) serial na 6
Arko777

W głowie każdy ma i tak to co zrobili serialem o Boba Fettcie. :/ Więc doskonale Cię rozumiem. Niech w takim razie moc na przyszłość będzie w nas silna. Również życzę miłego dnia. Pozdrawiam.