Rok 2022 Obi-Wan Kenobi Rok 2022, odcinek 4
odcinek Obi-Wan Kenobi (2022)

Obi-Wan Kenobi | Część IV

Part IV 36m
6,1 1,8 tys. ocen
6,1 10 1 1846
Obi-Wan Kenobi
powrót do forum 4 odcinka

Żenada

ocenił(a) serial na 6

Najgorszy odcinek. Można by każdą scenę rozebrać i skrytykować. Logika 0, sensu 0.

Skąd wiedzieli, że Leia tam jest? xD

Gość pomaga z dupy choć nie chciał na początku. (logicznie a potem kompletnie irracjonalna decyzja)

Szyba pęka po jednym pocisku. Czyli całą bazę można zniszczyć jednym strzałem. (podobno godziwa twierdza)

Obi przechodzi po całej bazie jakby nikt nie nadzorował ,,najpilniej strzeżonej bazy"

To co śmieszyło najbardziej, to sceny walk Obi z mieczem. No serio on stał minutę plecami do nich i nie mogli mu strzelić w plecy xD Najlepszy był ten klon, który walił pojedyńcze strzały co minutę i celowo trafiał w jego miecz uniesiony w górze(który defacto był uniesiony dość wysoko nad ciałem xDD)

Zamiast skupić się przesłuchaniu Lei to najlepiej iść z byle powodu na jakąś rozmowę (co jest ważniejsze?)

Znowu Reva biegła i nie mogła dogonić xD a jak już biegli za nimi i lecieli sobie z bazy, to mogli posłać myśliwce. Przecież dokładnie nad nimi były myśliwce zadokowane xD.

Można by wymieniać jak wspomniałem każdą scenę, ale już niestety serial zdycha.
Ocena odcinka 1/10

LordMaximus1

Mi sie podobały pierwsze 3 odcinki, ale tutaj niestety muszę przyznać ci rację. W odcinku 4 nie ma żadnych emocji. Scena przesłuchania Lei jest nudna i pozbawiona napięcia. Aktorka grająca Trzecią Siostrę w ogóle nie potrafi grać, jest bezosobowa i drewniana. No i choreografia - nad tym powinni poważnie popracować, nie może być tak, że szturmowiec dostaje lekkiego plaskacza (scena z naszą panią oficer) i zatacza się do tyłu, jakby koń go kopnął.

Poza tym Vader wpada wściekły, że wszyscy uciekli, jest bliski zabicia Trzeciej Siostry, a chwilę później słyszymy jak ją chwali, ponieważ wrzuciła im nadajnik. Mi się wydaje, że ostatnie co by Vader zrobił, to pochwalił Trzecią Siostrę. Raczej by jej zagroził, że to jej ostatnia szansa, więcej ich nie będzie.

Serial coraz bardziej robi się dziecinny, jakby robiony pod kilkulatków.

ocenił(a) serial na 6
forek23

Pierwsze 2 ujdą. Tak naprawdę zakończenie 2 odcinka wysłało mi zły sygnał i następnie po 3 byłem lekko rozczarowany. Liczyłem na więcej jakości, ale bardzo mi się podobał.

Wiesz, Vader nie mógł zabić głównej bohaterki serialu.

Aktora grająca Reve w pewnym sensie dobrze gra. Dobrze dobrali aktorkę do scenariusza jej postaci. To że scenariusz jest nędzny jak gra samej aktorki to jedno. Pytanie brzmi co by było, gdyby była lepiej napisana? Tego już się nie dowiemy.