Serial Ocaleni nie otrzymał kolejnej serii. BBC zdecydowało o zakończeniu produkcji po dwóch sezonach. Ostatni odcinek zgromadził przed odbiornikami 4,2 miliony widzów.
więcej tu http://serialebrytyjskie.blox.pl/2010/04/BBC-nie-ocalilo-Ocalonych.html
Buuu... Szkoda, naprawdę szkoda...
Ostatni odcinek pozostawił mnie w napięciu i oczekiwaniu na dalszy ciąg, a tu, niestety....
Jeden z lepszych seriali, jakie mi się zdarzyło oglądać w ciągu ostatnich kilku lat.
Ale kicha, ludzie wolą jakieś telenowele oglądać BUUUUUU. Polecam również DEAD SET.
Super. Najpierw Paradox dostał cancela a teraz jeszcze Survivors. Naprawdę nie rozumiem jaki serial musiałby powstać żeby zadowolić angielskiego widza. Jednak ponad te wszystkie cancele drażni mnie zostawianie otwartych wątków i kończenie każdego sezonu cliffhangerem tym bardziej, że cancel wisiał nad tą serią już po pierwszym sezonie.
Jak dla mnie Ocalonych można przyrównać pod względem oceny i jakości do Prison break, jest tam może dziwne zjawisko wirusa (a'la sf) , ale po tym serial jest naprawdę świetny. Oglądałam również Paradox i tak jak wyżej nie mam zielonego pojęcia jak można nie oglądać takich seriali... Wielka szkoda ;( ;( ;(
A dla porównania sztuczny i nieraz przebarwiony Doktor Who sprzedaje się wyśmienicie.
Doktor Who czy house badziewi a sprzedają się jak gorące bułeczki a dobre seriale czy to z US czy UK kasują w 3 ostatnich latach skasowali sporo wyśmienitych seriali