Naprawde udał się brytyjczyką , czekam na kolejne odcinki z niecierpliwoscią . Pilot super . Zapraszam do dyskusji na temat serialu .
Jestem po trzech odcinkach. Baardzo wciągają, im dalej tym lepiej :) Naprawdę polecam, trzyma w napięciu.
Ja obejrzałem już całość. Serial świetny. Aż się chce oglądać, przykuwa totalnie do fotela... mmm :)
Niezly, ale bez przesadyzmu. Bohaterowie nie zawsze zachowuja sie wiarygodnie (po co walczyc ze soba o zarcie skoro tylko 1% populacji przezyl - na pewno jest wiele domow, w ktorych jest woda i jedzenie oraz masa aut z pelnymi bakami). Glowna ekipa w kazdym odcinku ma z kims problemy i nikt nie wpadl na to, zeby z jakiegos sklepu mysliwskiego albo komisariatu zabrac kilka sztuk broni i amunicje.
Zdziczale i brudne postacie sugeruja, ze minelo duzo czasu od wybuchu epidemii, ale wedlug fabuly wcale tak nie jest. Postacie prawie wcale nie sa zalamane (poza pania doktor) i mysla glownie o plci przeciwnej. Dziwne.
Tak, podoba mi się co napisałeś, jest w tym dużo racji.
Dla mnie film jest o tyle dobry, że to moje klimaty :). Dużo tego typu produkcji nie ma, a przynajmniej nie specjalnie lepszych. Trudno napisać dobry scenariusz z autentycznym zachowaniem ludzi w tak abstrakcyjnej sytuacji i w dodatku zadbać o rozrywkę dla widza. W tej produkcji wszystko jest raczej umiarkowanie dobre: aktorstwo daje radę - można się wczuć przy odpowiednim nastroju; budżet raczej wystarczający do założeń scenariusza, ale bez fajerwerków; fabuła wciąga i jest dobra kmina :).
Ponieważ film trafia w mój gust daje 8/10. W dodatku trwa zdaje się blisko godziny, co uważam za duży plus (nie wiem kto wymyślił te standardowe 40 min). Wciąga strasznie, ale przydał by się większy budżet serialu :), lepsze aktorstwo, jak również wspomniany większy realizm.
Serial oceniam po obejrzeniu pierwszego sezonu.
Przepraszam, KOMU się udał? :D
Wpis za krótki, więc dodam jeszcze, że daję serialowi siódemkę - byłby idealny gdyby nie pewne uproszczenia i ograniczenia.
Podoba mnie się bardzo ten serial :) Naprawdę wciągający - zresztą ja jestem fanatykiem takich klimatów więc na pewno nie jestem bezstronny w mojej ocenie.
Czasem trochę irytuje zachowanie bohaterów ale da się to przełknąć. No i nie zapominajmy o polskim akcencie w postaci pani doktor ANI :)
Początek drugiej serii też nie najgorszy, jak zwykle za wszystkim stoi wredna korporacja.
Mam nadzieję, że BBC nie zrobi z tego jakiegoś kilku sezonowego tasiemca z tyloma zagadkami, że nawet sam wirus nie będzie wiedział czy ma zabijać czy nie.
Nie przesadzajmy, serial jest na prawdę średni. Szczerze spodziewałem się czegoś lepszego. Wcale tak bardzo nie wciąga. Tak właściwie to czekałem tylko aż skończy się pierwszy sezon i się to wszystko zakończy, a tu taka nie miła niespodzianka. Pierwszy sezon urwał się prawie nic nie wyjaśniając. Mogę dać tylko 6punktów.