PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486932}

Ocaleni

Survivors
2008 - 2010
7,3 812  ocen
7,3 10 1 812
Ocaleni
powrót do forum serialu Ocaleni

Zarąbisty Serial

ocenił(a) serial na 10

Naprawde udał się brytyjczyką , czekam na kolejne odcinki z niecierpliwoscią . Pilot super . Zapraszam do dyskusji na temat serialu .

użytkownik usunięty
Umbrella_OC

Jestem po trzech odcinkach. Baardzo wciągają, im dalej tym lepiej :) Naprawdę polecam, trzyma w napięciu.

ocenił(a) serial na 9

Ja obejrzałem już całość. Serial świetny. Aż się chce oglądać, przykuwa totalnie do fotela... mmm :)

ocenił(a) serial na 7
Pyrovatis

Niezly, ale bez przesadyzmu. Bohaterowie nie zawsze zachowuja sie wiarygodnie (po co walczyc ze soba o zarcie skoro tylko 1% populacji przezyl - na pewno jest wiele domow, w ktorych jest woda i jedzenie oraz masa aut z pelnymi bakami). Glowna ekipa w kazdym odcinku ma z kims problemy i nikt nie wpadl na to, zeby z jakiegos sklepu mysliwskiego albo komisariatu zabrac kilka sztuk broni i amunicje.

Zdziczale i brudne postacie sugeruja, ze minelo duzo czasu od wybuchu epidemii, ale wedlug fabuly wcale tak nie jest. Postacie prawie wcale nie sa zalamane (poza pania doktor) i mysla glownie o plci przeciwnej. Dziwne.

ocenił(a) serial na 8
SALADYN

Tak, podoba mi się co napisałeś, jest w tym dużo racji.

Dla mnie film jest o tyle dobry, że to moje klimaty :). Dużo tego typu produkcji nie ma, a przynajmniej nie specjalnie lepszych. Trudno napisać dobry scenariusz z autentycznym zachowaniem ludzi w tak abstrakcyjnej sytuacji i w dodatku zadbać o rozrywkę dla widza. W tej produkcji wszystko jest raczej umiarkowanie dobre: aktorstwo daje radę - można się wczuć przy odpowiednim nastroju; budżet raczej wystarczający do założeń scenariusza, ale bez fajerwerków; fabuła wciąga i jest dobra kmina :).

Ponieważ film trafia w mój gust daje 8/10. W dodatku trwa zdaje się blisko godziny, co uważam za duży plus (nie wiem kto wymyślił te standardowe 40 min). Wciąga strasznie, ale przydał by się większy budżet serialu :), lepsze aktorstwo, jak również wspomniany większy realizm.

Serial oceniam po obejrzeniu pierwszego sezonu.

Umbrella_OC

Przepraszam, KOMU się udał? :D
Wpis za krótki, więc dodam jeszcze, że daję serialowi siódemkę - byłby idealny gdyby nie pewne uproszczenia i ograniczenia.

ocenił(a) serial na 8
Umbrella_OC

Podoba mnie się bardzo ten serial :) Naprawdę wciągający - zresztą ja jestem fanatykiem takich klimatów więc na pewno nie jestem bezstronny w mojej ocenie.
Czasem trochę irytuje zachowanie bohaterów ale da się to przełknąć. No i nie zapominajmy o polskim akcencie w postaci pani doktor ANI :)
Początek drugiej serii też nie najgorszy, jak zwykle za wszystkim stoi wredna korporacja.
Mam nadzieję, że BBC nie zrobi z tego jakiegoś kilku sezonowego tasiemca z tyloma zagadkami, że nawet sam wirus nie będzie wiedział czy ma zabijać czy nie.

ocenił(a) serial na 7
karol_b_84

ile ma miec odcinkow 2 sezon??
<too short>

Cyric

Nie przesadzajmy, serial jest na prawdę średni. Szczerze spodziewałem się czegoś lepszego. Wcale tak bardzo nie wciąga. Tak właściwie to czekałem tylko aż skończy się pierwszy sezon i się to wszystko zakończy, a tu taka nie miła niespodzianka. Pierwszy sezon urwał się prawie nic nie wyjaśniając. Mogę dać tylko 6punktów.

ocenił(a) serial na 8
Cyric

Oba sezony mają po 6 odcinków:).
za krótki, za krótki