PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=806858}

Od nowa

The Undoing
2020
7,2 38 tys. ocen
7,2 10 1 38270
5,8 29 krytyków
Od nowa
powrót do forum serialu Od nowa

*SPOILER*

ocenił(a) serial na 7

Czyli co? Dzieciak ją zamordował? Czy ojciec i schował młotek w jego futerale?

Pablo93

Ja Obstawiam syna od 3 odcinków. Raczej nikt nie podrzucił mu młotka do futerału, bo mieszkają tymczasowo u dziadka - więc Hugh Grant odpada, bo nie był w tym domu. Dziadek pozbyłby się z pewnością narzędzia zbrodni!! Pozostaje Nicole.. Mogła działać w szoku, co tłumaczyłoby jej zachowanie w kuchni w 1 czy 2 odcinku kiedy się wszystkiego dowiadywała.. To takie moje 2 typy od początku, z naciskiem na syna.

ocenił(a) serial na 7
kasiusia88

Dzieciak - a w zasadzie dzieciaki - podejrzewałem już chyba od 2 odcinka - młody strasznie monitoruje całą sprawę i niektóre ujęcia na jego osobę i jego mimikę, zachowanie w danych sytuacjach - nie są przypadkiem. Zastanawiam się jedynie, jaki miał tutaj udział Franklin.

emqbro

Franklin raczej nie wrobiłby wnuka w takie coś, chociaż jako jedyny widział jak grał na skrzypcach. Nadal obstawiam od 1 odcinka, że to Grace zabiła Elenę i być może nawet to ona ukryła ten młotek rzeźbiarski w tym futerale. Natomiast pod koniec odcinka oczywiście standardowo cliffhanger byśmy zobaczyli, że to syn Grace ma coś wspólnego z zabójstwem.

ocenił(a) serial na 7
Taio

aj, wybacz - miałem na myśli Miguel' pisząc Franklin :)

emqbro

Zabiła Grace, która ma osobowość mnogą. Syn pomagał ukryć przed nią to, że to ona zabiła.

ocenił(a) serial na 7
grzenio87

to jest domniemanie, czy w książce tak jest (nie czytałem). Skoro tak, to dlaczego wcześniej na mnogość się nie objawiła?

Zastanawiam się też, kim jest ta "jeszcze jedna" z którą miał romans - stawiam na tą blond przyjaciółkę Grace. Generalnie, to ją też podejrzewałem, ale skoro młot jest w futerale, teoria ta upada raczej.

emqbro

Nie czytałem książki ale jest dużo smaczków od 1 odcinka wskazująca na mnogą osobowość, podwójne lustra, dialogi, skołowana ofiara bo nie jest poznawana przez swoją kochankę. Dialogi wskazują, że rodzina dobrze o tym wie ale starają się chronić przed tym Grace.

ocenił(a) serial na 7
grzenio87

Wrócimy do tematu po kolejnych odcinkach :) Pozdrawiam!

emqbro

Na szczęście został tylko 1

ocenił(a) serial na 7
grzenio87

Dlaczego "na szczęście"? Całkiem fajnie się ogląda, tym bardziej że tak naprawdę "nie ma czego oglądać" - chyba że coś polecisz?
Natomiast wiedzy odnośnie ilości odcinków nie posiadałem - myślałem, że będzie 8-10 a tu 6 tylko. Do napisania za tydzień zatem!

emqbro

Po prostu lubię, krótkie zwięzłe seriale. Jak lubisz rozkminy to polecam dark na netflix.

grzenio87

To byłoby mało kreatywne posunięcie ze strony scenarzystów. Powielać schemat filmu sprzed lat z tą samą aktorką? Chyba nie poszliby na coś takiego. Przypominam, że Nicole grała już jedną Grace, która nie pamiętała, że zabiła własne dzieci i strzeliła sobie w głowę.

SatineNic

Faktycznie grała coś podobnego. No nic zobaczymy. Ogólnie kidman nie gra tutaj roli życia... Pewnie to przez brak mimiki.

grzenio87

Ona oczami robi więcej niż niejedna aktorka. Uważam, że gra dobrze.