Serial sam w sobie nie jest złym pomysłem na rynku mam duży wybór filmów z Wampirami, ale ten całkowicie się różni jak dla mnie.
Do tego dwie role główne czyli D.J. Cotrona i Zane Holtz świetnie pasują do tego serial a w szczególności Holtz (młodszy z braci Gecko Richi) jego rola jest zaje.. taki trochę psychiczny no, ale tacy są najlepsi po prostu nie przewidywalni .
Co do akcji strasznie to ciągną to jest jedyny i największy minus serialu wiem, że chcieli pokazać wszystko ładnie pięknie od początku ale te pierwsze cztery odcinki mogli zrobić w jednym lub dwóch to już lepiej by wyglądało.
Co ciekawego ? A omany Richiego czyli jest nawiedzany prze "królową wampirów" nie wiadomo do końca dla czego on i po co to wszystko, wiemy tyle, że ją ma uwolnić. Do tego jeszcze dochodzi Rodzina Fullerów ciekawostka dwójka dzieciaków, którzy odegrają wielką role w serialu ciekawe czy się spiszą i do tego Jacob Fuller ojciec, pastor (były), któremu zmarła żona i który wie więcej niż się tego spodziewamy. I jeszcze Freddie Gonzalez chciał bym żeby w późniejszych sezonach i odcinkach zjednoczył się z Braćmi a nie żeby był przeciwko nim, ale jak będzie nie wiadomo.
Co jest na 100% pewne, że mamy drugi sezon i serial na pewno nam się rozkręci na razie akcja idze powoli, ale proszę nie zrażajcie się przez to do serialu bo będzie to na prawdę świetny serial.
No właśnie co do tego drugiego sezonu to ciekawi mnie czy oni chcą rozwinąć akcję po masakrze w Titty Twister? Chyba na tym miał się skończyć pierwszy sezon, a drugi to zaledwie kilka odcinków (przynajmniej tak czytałem). Wspominałem w którymś temacie że ciekawi mnie na nowo ukształtowana postać Carlosa. W oryginale nie miał nic wspólnego z wampirami i był swego rodzaju wybawcą Setha i dziewczyny. Wygląda na to że historia zakończy się w jakiś inny sposób. No i tak na koniec, nie wiem czy ktoś z Was grał w grę "Od zmierzchu do świtu". Grafika może i kiepawa, ale jest to kontynuacja przygód Setha. Zastanawiam się czy będą chcieli to jakoś ze sobą połączyć, lub zupełnie odciąć się od tej kontynuacji, bo jak wiadomo serial niby przedstawia historię z filmu ale został skierowany na zupełnie nowe tory.
Mi się zdaje, że tylko pierwszy sezon będzie miał coś wspólnego z filmem, lecz drugi będzie po prostu kontynuacją i może się okazać, że będzie wtedy lepszy ?
Mi się zdaje że obaj przeżyją i wezmą udział w drugi sezonie lecz Richi może już być czarnym charakterem w końcu widać co się z nim dzieje. A gdyby tak było był by to nie zła historia .
Mi tylko trochę się nie podoba, że wampirów nie zabija słońce. Ciekawe jak to wyjaśnią.
Jestem po pierwszym odcinku dopiero, ale się nie zrażam. Właściwie to nawet mi się podoba. Pierwszy odcinek to tylko takie wprowadzenie, jednak serial ma fajny klimat. Bracia Gecko, według mnie są dobrze obsadzeni. Jedynie takie małe zastrzeżenie mam do Santánico, w tym serialu nie wygląda uwodzicielsko, nawet nie intryguje. Wygląda dosłownie jak z tego plakatu... tak sztucznie :/ Chociaż może właśnie o to chodzi ...? Jednak w moim odczuci słabo wypada :/