PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556879}

Odcinki

Episodes
2011 - 2017
7,2 4,2 tys. ocen
7,2 10 1 4189
6,3 9 krytyków
Odcinki
powrót do forum serialu Odcinki

Jeśli przez dziesięć sezonów śmiałeś się z "How you doin", licznych ułomności umysłowych poczciwego bohatera i liczyłeś że "Episodes" to namiastka sitcomu dla stęsknionych fanów "Przyjaciół" srogo się rozczarujesz. "Episodes" to genialna wiwisekcja Hollywood, znakomity inteligentny humor czerpiący z różnic kulturowych między powściągliwymi wyspiarzami a nieokrzesanymi jankesami. Serial stanowi idealną mieszankę wybuchową, mamy tu bowiem typowy brytyjski dowcip a zarazem przaśne lecz napisane z polotem żarty made in USA. Postacie znakomicie skonstruowane, niemal każda skrzy własnym życiem a Matt Le Blanc odważnie bawi się wizerunkiem inteligentnego lecz schowanego za zuchwalstwem i brakiem ogłady gwiazdora. Fabuła znakomicie skonstruowana, nie ma dłużyzn, wszystkie elementy pasują idealnie do układanki. Znakomitości tej produkcji dopełniają barwne konflikty między bohaterami, zwłaszcza intelektualistką Beverly a nieokrzesanym Mattem. Zagrane między słowami frustracje (także seksualne) i animozje nadają serialowi dodatkowych smaczków. Po trzech odcinkach jestem skłonny przyznać serialowi najwyższą ocenę. Rzadko kiedy produkcja startuje z wysokiego C (ostatnio chyba tylko "Californication"), a "Episodes" fascynuje i wciąga niemal od początku.

killer83_2

Pięknie ujęte, oglądałem 3 odcinki, i póki co drugi najlepszy (tourette). Serial jest niesamowicie śmieszny, chociaż nie jest sitcomem, Mat le Blanc choć nie gra idioty Joeya, tak wiele z jego głupawych wyrazów twarzy pozostało, dodając jego postaci niewątpliwego uroku. Najbardziej podoba mi się satyra na hollywood, scena castingu kiedy max mówił kwestie z angielskim akcentem bawiły wszystkich na sali, a kiedy te same kwestie wypowiadał po "amerykańsku" odbiorców już nie znalazły. Pan ochroniarz przed posiadłością, i jego konsekwentny sposób pracowania...Merc, zakłamany decydent, fanboy serialu którego nie oglądał, i jego wieczne podlizusy, nie sposób jest w tym serialu patrzeć bez emocji na którąkolwiek z postaci, jednych pokochasz, drugich ....pokochasz jeszcze bardziej:) pozdro

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

zgadzam się, kolejna świetna produkcja (po "Californication") stacji Showtime