Dla mie jeżeli chodzi o polskie seriale tylko dwa zasługują na uznanie. Oczywiście chodzi o Pitt Bulla i Odwróconych. Rewelacyjnie zagrane głwne role. Myśle, że za pare lat beda to filmy, które równie chętnie bedzie się oglądało jak obecnie. Dla mnie po prostu juz teraz obydwa seriale są nieśmiertelne !!!
hmm w sumie racja ale dla mnie PITBULL jest lepszy bo wracalem do niego już trzykrotnie a odwórconych tylko raz widzialem wiec jednak PITBULL:D
Pitbull biję Odwróconych na głowę -mafia taka "trzepakowa" jak mawiał sam Masa. Kilku psychopatów po zawodówkach robi w jajo całe państwo, no litości. No jest motyw senatora, ale to za mało. Dałem im 7 dla aktorstwa raczej niż dla realizmu.
do tego krotkiego dorzuciłbym jeszcze Oficera. Patrząc obiektywnie, na temat szeroko rozumianej policji, mafii itd są to najlepsze polskie seriale ostatnich lat.
nie ma co porownywac tych 2 seriali, zupelnie inna tematyka, inny szczebel glownych bohaterow a od strony produkcyjnej zupelnie inne naklady finansowe na produkcje.. jak dla mnie odwroceni rewelacja, pitbul.... tez rewelacja. pzdr
nic dodac nic ujac nieporownywalnie odstaja od reszty polskich produkcji. Pitbull wspanialy realizm i police brutality, na podstawie prawdziwych psow. Odwroceni - klimat, soundtrack, wspaniala historia polskiego gangu ktora na taka skale juz sie nie powtorzy.
wedlug mnie pitbull-9, odwroceni-1. realizmu zero, gra taka sobie, czasem niespojny, a gangsterow to w piaskownicy mozna spotkac grozniejszych :) .....za to pitbull...no coz jedna tylko duza wada..skonczyl sie na 3 serii a nie powstaje 4 :)
A czy w filmie chodzi o to by było realistyczne ? Chodzi o to by się dobrze oglądało i wciągało telewidza.
jasne ze tak, tylko ze to film o mafii podobno a nie sf. wiec przydaloby sie troche realizmu a w tym filmie raczej malo tego.
Wszystko pięknie, ale jak dajesz Odwróconym 1, to gdzie są inne seriale, jak np wspomniana już wyżej fala zbrodni?
Dla mnie oba seriale bardzo wysoko i poza wszelką polską konkurencją, ale Odwróceni ze względu na lepszą, moim zdaniem, obsadę wyżej.
daje odwroconym 1 a pitbullowi 9 w tym tylko porownaniu...bo to mporownanie tylko tych dwoch filmow
Ja powiem tak. Odwróceni zasługują na tę wysoką notę za świetną grę aktorską i jako takie przedstawienie faktów. Ale Pitbull zasługuje na nią zdecydowanie bardziej. Tam gra aktorska też jest na wysokim poziomie ale przede wszystkim za realizm, bo każdy odcinek Pitbula (każda ze spraw) jest na faktach. Wypadek policjantów którzy odwozili gościa z MSWiA i się rozbili, jak musieli donosić jedzenie do pociągu bo przyszło polecenie z góry, martwe dzieci w beczkach, nawet Barszczu kradnący uchwyt samochodowy. To wszystko się zdarzyło i dlatego osobiście uważam, że Pitbull bije Odwróconych na głowę.
Pitbull jak i Odwróceni są wzorowane na prawdziwych faktach. Pitbull powstał w oparciu na Prawdziwych Psach a Odwróceni na Alfabecie Mafii. Większość faktów w Odwróconych miała miejsce na prawdę, ale są i wyjątki np. z tym papierem na euro (wtedy to chodziło o papier na ruble i to była sprawa Wołomina a nie Pruszkowa jak ukazano w serialu), ale być może takie było założenie scenariusza by lepiej trzymał się kupy.
No i przede wszystkim te seriale różni sposób montażu Pitbull wydaje się bardziej życiowy i kłuje trochę budżetówką zaś Odwróceni to fajnie zrealizowany serial w którym nie czuć tej budżetowości. Ale mówienie, że Pitbull jest na faktach a Odwróceni nie to widocznie źle się orientujecie.