PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339345}
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 49551
8,0 12 krytyków
Odwróceni
powrót do forum serialu Odwróceni

Jak sie czyta te wszystkie artykuly dotyczace tych smieci z gangow a potem zobaczy sceny nawiazujace do tych wydarzen w serialu to az ciarki przechodza. Serial i tak wyszedl lagodnie, czytalem setki artykulow o gangach w Polsce i jestem zdania, ze ten serial po troszke traktuje o sytuacji w Polsce nawet dziaiaj. Godny polecenia.

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Ja bym nawet stwierdzil, ze sa jeszcze bardziej bezwzgledni niz "starzy". Dlatego tez tak szybko wpadaja w rece Policji. Tamci robili interesy pewnie ale ostroznie. Mloda bandyterka chce wszystko miec od razu, nie szanuja ukladow i nie sa nawet odrobine lojalni wobec najblizszych wspolnikow, co ich gubi. Coz, bardziej jednak powinnismy sie bac politykow, bo o ile gangsterzy kradna od oszustow i bandziorow, o tyle politycy "jada" z kazdym rowno, skubia z czego sie da ;). Pozdro.

użytkownik usunięty
ButemWBusha

"Ponoc wlasnie planuja druga serie".

Skąd masz takie info?

użytkownik usunięty

Cholera, co z tym forum? Chciałem dać odpowiedź do postu, który znalazł się najniżej.

ocenił(a) serial na 9
legatory88

W sumie, prawda. Ale od tego czasu w Polsce w światku przestępczym zmieniło się wiele, a może nawet wszystko. Pojawiły się nowe sposoby zarobku, nowi ludzie, gangsterka się przegrupowała.
Myślę, że serial z dużym powodzeniem można by kontynuować z późniejszymi postaciami w tym światku. Zaręczam, że sytuacje do scenariusza były by równie ciekawe, a nawet ciekawsze niż w pierwszej serii, tylko "bohaterowie" inni.

ocenił(a) serial na 9
cpiotr1

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Uważam, że druga seria mogłaby być o tym, jak Cyga kompletuje ludzi do nowej grupy, bo przecież po aresztowaniu "starych pruszkowskich" zostali w Pruszkowie inni.

mathias06

Więc lepiej uważajcie co mówicie , ci faceci są równie bezwzględni jak "stara gwardia" która rządziła Pruszkowem i Warszawą no i chyba Szczecinem w latach 90-ych . Jak was namierzą ...

ocenił(a) serial na 9
MilesQuaritch

No nie rozśmieszaj mnie. Nigdzie mnie nie muszą namierzać... jestem jak na dłoni.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10
mathias06

Ponoc wlasnie planuja druga serie. Moze byc ciekawa, tylko przypuszczalnie krotka i wielowatkowa, bo teraz gangsterzy wiecej czasu spedzaja w wiezieniu niz na wolnosci, a niektorych juz nie ma i nie bedzie.

użytkownik usunięty
ButemWBusha

Ale skąd masz takie informacje? Kontaktowałem się z TVN-em, ale zero odzewu z ich strony, co mnie dziwi, gdyż tylko na temat kontynuacji tego serialu są tacy milczący.