Jak sie czyta te wszystkie artykuly dotyczace tych smieci z gangow a potem zobaczy sceny nawiazujace do tych wydarzen w serialu to az ciarki przechodza. Serial i tak wyszedl lagodnie, czytalem setki artykulow o gangach w Polsce i jestem zdania, ze ten serial po troszke traktuje o sytuacji w Polsce nawet dziaiaj. Godny polecenia.
Ja bym nawet stwierdzil, ze sa jeszcze bardziej bezwzgledni niz "starzy". Dlatego tez tak szybko wpadaja w rece Policji. Tamci robili interesy pewnie ale ostroznie. Mloda bandyterka chce wszystko miec od razu, nie szanuja ukladow i nie sa nawet odrobine lojalni wobec najblizszych wspolnikow, co ich gubi. Coz, bardziej jednak powinnismy sie bac politykow, bo o ile gangsterzy kradna od oszustow i bandziorow, o tyle politycy "jada" z kazdym rowno, skubia z czego sie da ;). Pozdro.
Cholera, co z tym forum? Chciałem dać odpowiedź do postu, który znalazł się najniżej.
W sumie, prawda. Ale od tego czasu w Polsce w światku przestępczym zmieniło się wiele, a może nawet wszystko. Pojawiły się nowe sposoby zarobku, nowi ludzie, gangsterka się przegrupowała.
Myślę, że serial z dużym powodzeniem można by kontynuować z późniejszymi postaciami w tym światku. Zaręczam, że sytuacje do scenariusza były by równie ciekawe, a nawet ciekawsze niż w pierwszej serii, tylko "bohaterowie" inni.
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Uważam, że druga seria mogłaby być o tym, jak Cyga kompletuje ludzi do nowej grupy, bo przecież po aresztowaniu "starych pruszkowskich" zostali w Pruszkowie inni.
Więc lepiej uważajcie co mówicie , ci faceci są równie bezwzględni jak "stara gwardia" która rządziła Pruszkowem i Warszawą no i chyba Szczecinem w latach 90-ych . Jak was namierzą ...
No nie rozśmieszaj mnie. Nigdzie mnie nie muszą namierzać... jestem jak na dłoni.
Ponoc wlasnie planuja druga serie. Moze byc ciekawa, tylko przypuszczalnie krotka i wielowatkowa, bo teraz gangsterzy wiecej czasu spedzaja w wiezieniu niz na wolnosci, a niektorych juz nie ma i nie bedzie.