PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339345}
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 49818
7,7 14 krytyków
Odwróceni
powrót do forum serialu Odwróceni

witam Panów. widzę że jest ktoś kto tak samo jak ja interesuje sie tymi ludzmi którzy stworzyli największy świat przestępczy w Polsce. przeczytałem kilka książek na ich temat min. Dziada,którą napisał w więzieniu a obecnie poszukuje książki Słowika "Skarżyłem sie grobowi" (ksero też mile widziane)
jeśli chcecie zobaczyć domu Masy to polecam kilka filmików na www.youtube.com na których jest widoczny ów dom z bodajże wrześnie lub pazdziernika 99r, przed zabójstwem Pershinga w Zakopanym a pózniej jest pokazany kilka lat po tym wszystkim gdzie masa jest już świadkiem koronnym. osobiście muszę sie kiedyś wybrać tam ponieważ chciałbym zobaczyć to na własne oczy,dom w którym mieszkała jedna z najważniejszych osób w Polsce ze świata przestępczego. chciałbym również zobaczyć grobowiec Pershinga oraz kilku innych sławnych gangsterów. Obecne "gangi" bo raczej mafia to to nie jest nie mają szans zdobyć takiego prestiżu jak Pruszkowscy czy Wołomińscy. Oni trzymali sie pewnych zasad a obecnie liczy sie zysk. Mieszkam niedaleko przejścia granicznego z krajem wschodnim i wiem coś na temat gangsterki. U nas był jeden poważany człowiek,zwany ojcem chrzestnym naszego miasta lub nawet regionu. jest masa ludzi w mieście którym pomógł finansowo gdy nie mieli na czynsz lub jedzenie. jeśli ktoś sie interesuje również POLSKA MAFIĄ to proszę o kontakt na email cyganGSI@interia.pl

cyganGSI

proszę o kontakt

ocenił(a) serial na 9
cyganGSI

Prawdziwa mafia to jest na Wiejskiej.