PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339345}
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 49551
8,0 12 krytyków
Odwróceni
powrót do forum serialu Odwróceni

2 odcinek był bardzo ciekawy mimo, że był o niczym! To jest prawdziwa sztuka - umieć tak kręcić. Dlatego jak na polskie warunki daje 8 serialowi (za obsade min.)

spoxgreq

nie powiedziałabym, że 2 odcinek był o niczym. z dzisiejszego odcinka, ktoś kto nie oglądał "Świadka..." dowiedział sie np czemu Blacha zgodził się kablować oraz że Mnich ma jakieś interesy (najprawdopodobniej kogoś wynajął do zabójstwa). dla mnie każdy odcinek coś przedstawia i wyjaśnia sytuacje :)

ocenił(a) serial na 10
silence_is_the_enemy

Tak Madziu, ale to tak naprawde i tak o niczym, to co mowisz to szczegoliki :) Mimo to zlecial niesamowicie szybko i 3 zapowaida sie jeszcze lepiej.

spoxgreq

mi też wydaję się że 3 odcinek będzie jeszcze lepszy od 2. jak na polskie realia to serial jest dobry. mam nadzieję że z każdym odcinkiem będzie coraz lepszy :)

ocenił(a) serial na 10
silence_is_the_enemy

Odcinek 3 był faktycznie lepszy od 2. Serial jak na polskie warunki jest świetnie zrobiony, aktorstwo tez jest świetne. W 3 odcinku nie podobało mi się tylko a) slow motion przy wybuchu auta - okrutna wiocha, mam nadzieje ze przy takich efektach juz nie beda stosowac takich 'trikow' bo wrecz nie wypada. Chociaz to samo slow motion przy kulce dla strażnika juz bylo bardzo na miejscu, wyslzo dobeze, poprostu trzeba wioedziec gdzie zrobic a gdzie zachowac umiar. b)zachowanie pani sędziego w trakcie sprawy - to nie Anna Maria Wesołowska tylko niby pokazanie życia i prokuratury w rzeczywistości. TVN sie tu deko zagalopowal. Poza tym extra bylo.

spoxgreq

zgadzam się co do zachowania pani sędziny. chyba Danuta Stenka za długo oglądała Anne Marie Wesołowską :P nie popisała się jak narazie swoją grą aktorską. mam nadzieję że w następnym odcinku zagra lepiej postać pani sędziny :P reszta odcinaka była bardzo dobra :)

ocenił(a) serial na 10
silence_is_the_enemy

BAAAARDZO mi sie podoba kreacja tego pana "żarliwego katolika", który chodzi z krzyżem na szyi i w 3 odcinku był na pielgrzymce w miejscach świętych. Doskonała, trochę włoska. Który to aktor i jaka ma xsyve jako gangster, wie ktoś?

spoxgreq

chyba chodzi o Andrzeja Zielińskiego który gra role Mnicha :)

ocenił(a) serial na 10
silence_is_the_enemy

Dzięki, już się dowiedziałem z tego samego odcinka podczas któego pytałem :)

Nie oglądałem ostatniego odcinka :((( (6?) Gdzie mozna w necie obejrzec 6 odcineK? :(

ocenił(a) serial na 10
spoxgreq

serial kosa, swiadek koronny to tylko streszczenie przez Blache jego historii konczenia z gangsterka, a odwroceni to film z najdrobniejszymi szczegolami. nawet w jednym z odcinkow po kradziezy przez cyge tego merca na czesci do slicznotki stoi pozniej ten ta sama fura u klawego! jak ktos ma dobre oko to zauwazy szczegoly o ktore zadbano, kazdy odcinek ogladam po kilka razy, z kazdym nowym ujawnia sie nowa historia. ale ta scena gdzie tajemniczy killer okazuje sie dawnym kolega sikory z wojska mnie po prostu zagiela, tak to ujeli ze po prostu zglupialem. ciary po mnie przeszly :) / JA SIE PYTAM : DLACZEGO MAMY TAK MALO TAKICH DOBRYCH FILMOW. jak pomysle o dublerach to mnie kij strzela, taki gniot az wstyd sie przyznac ze to polska produkcja. juz mam swiadka koronnego na dvd, a jak wyjdzie cala seria odwroconych to biegne do sklepu i od razu kupuje, popieram naszych, zachodnie scierwa mam w dupie!

ocenił(a) serial na 10
Anthony_3

Anthony ciesze sie ze tak myslisz, bo trzeba docenic naprawde zajebista polska produkcje. Chyba jest to najlepiej dopracowany serial jaki powstał w Polsce do tej pory. Świetna gra aktorów, scenariusz. Poprostu HIT. Mysle ze na zachodzie ten serial by mogl zrobic furore gdyby zachodni widz bardziej znał nasze realia i mogl sie wczuc w klimat, ale mysle ze wolalby w kazdym odcinku wiadra naboi wiec wybralby cos z ichnich klimatow. Wlasnie ogladam 8 odcinek i chyba przebija poprzednie pod kazdym wzgledem. Żal mi Skalpela, bardzo go lubilem :/

A Wy co sądzicie o tym odcinku?

ocenił(a) serial na 10
spoxgreq

Ehh tragedia normalnie. A ta scena jak Blacha ogląda filmy z wakacji to majstersztyk.

ocenił(a) serial na 10
adamzvx

Podziwiam wciąż Więckiewicza za te sceny gdzie gangster musiał płakać. Wyszły mu fenomenalnie, nie do opisania. Rozpacz za kolegą - brawo. Za tydzień już ostatni odcinek?

ocenił(a) serial na 10
spoxgreq

no co Ty wszystkich odcinkow bedzie 13. Film zajebisty. Najlepszy polski serial. 10\10

ocenił(a) serial na 10
new_york_city_2

A w TO&OWO piszą, że odcinków będzie 14.

ocenił(a) serial na 6
spoxgreq

Może ni z gruszki czy z pietruszki: ale akcja filmu rozgrywa sie w latach 90, a już w TV znają TVN24, o ile wiem pierwsza audycja TVN nyła w 1997 a TVN24 w 2001r. Co jest grane?

ocenił(a) serial na 10
Irish_Americ

Akcja filmu rozgrywa się współcześnie, a nie w latach '90. Wystarczy zerknąć na samochody, albo grub Młodszego Gołębia.

ocenił(a) serial na 10
Irish_Americ

akcja serialu to nie wierne odwzorowanie prawdziwych wydarzeń! tylko lekkie powiązanie z faktami czyli pierwowzory bohaterów... Autorzy scenariusza oparli się o prawdziwe wydarzenia, ale to nie znaczy, że zaraz wszystko ma być wiernie odwzorowane... Gdyby już tak miało byc Blacha musiałby przybrać trochę na wadze ;) tak jak to nasz p. MASA wygląda

ocenił(a) serial na 10
morpheustm

To wtedy Blachę musiałby grać Cezary Żak :D

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

Fajnie że ODWRÓCENI wrócili na antenę :) Chętnie obejrze jeszcze raz najlepszy poslki serial akcji w historii!

ocenił(a) serial na 9
spoxgreq

I kto ma N'ke może oglądać ten serial w HD - jakość żyletka :)

ocenił(a) serial na 10
lukas63

Niestety musze sie zadowolić zwykłym TVNem..

Inna sprawa, że jestem caly podekscytowany, bo 1 edycje Odwróconcyh oglądałem jakoś własnie do 10 odcinka (teraz leci), a potem jakos nie wyszlo.. i niedlugo zobacze koncowke ah :D

Powiem Wam, że takie sceny jak zamawianie nagrobka u Ptaśka przez żone Skalpela albo próba zabicia Szybkiego przez syna Ptaśka to są sceny nieśmiertelne, i po prostu niesamowite.

W oogle do teraz nie wierze, ze jakas telewizja stworzyla tak wyśmienity aktorsko i fabularnie serial. Szczegolnie ze to TVN.

spoxgreq

Patrzcie mali tego świata bo oto JA zgadzam sie z panem Anthony'em