PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339345}
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 49540
8,0 12 krytyków
Odwróceni
powrót do forum serialu Odwróceni

Opowiadajcie czy wiecie co dzieje sie teraz z istniejacymi gangsterami, ich historie, domy, miejsca pobytu, interesy etc. Z Checia wymienie sie z Wami moja obszerna wiedza na ten temat.

ocenił(a) serial na 9
matimaxi

W marcu pojawi się książka Masy - wywiad rzeka z Arturem Górskim - myślę, że to będzie skarbnica ciekawych informacji. Niedawno pojawiło się również nowe wydanie "Alfabetu Mafii" Ornackiej i Pytlakowskiego, ponoć mocno uaktualnione. Dopiero zacząłem czytać, ale spokojnie mogę polecić. Ponadto co miesiąc w Focusie Śledczym pojawiają się felietony Masy, to też zawsze ciekawa lektura.

themes

Polecam zajrzeć do książki "Nowy Alfabet Mafii" Ornackiej i Pytlakowskiego :)

limonka.

A, themes o tym napisał ;)

ocenił(a) serial na 9
themes

Niestety pismo "Śledczy" zostało zawieszone i jego przyszłość jest niepewna... w dodatku Focus śledczy to niestety nie to samo:( Najbardziej aktualne wiadomości o obecnym życiu byłych liderów mafii to w wspomnianej książce "Nowy alfabet mafii". Trzeba dodać, że czołowe postacie gangsterskiego Pruszkowa i Wołomina jesli jeszcze żyją to mają dzisiaj najczęściej ok 60lat...

Nowa książka Masy pt "O kobietach polskiej mafii" zapowiadana jest na marzec, więcej inf tutaj:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=673089026067498&set=a.132491770127229.13 651.123063241070082&type=1&theater

cpiotr1

cpiotr1 mozesz sie domnie odezwac na gadu ?? Chciałbym z Toba podyskutowac na kilka tematów....gg: 8569261

ocenił(a) serial na 10
matimaxi

Sokolowski wystapil ostatnio w Panstwo w panstwie bodajze. Godzinny 'wywiad' na temat instytucji swiadka koronnego. W programie Latkowskiego 'Meskie rozmowy' takze. Zapowiadal wydanie kolejnych ksiazek opisujacych lata 90 polskiej przestepczosci zorganizowanej.
Obilo mi sie o uszy ze mieszka pod Drohiczynem obok burmistrza miasta.