Odwróceni to świetny serial,który zarobił niezłe pieniądze dla TVN.Już sam ten fakt świadczy o tym że muszą to dalej pociągnąć.Nawet sam producent powiedział że myśli że bedzie.Wszystko w tym temacie.Pewnie za rok bedzie emisja nowych odcinków.
a niby o czym mialobybyc o tym ze wyszli oni z pierdla i scigaja blache
lepiej niech bedzie tak jak jest koniec bo zjebia to..
Z kolei nic takiego w świecie mafii narazie się nie dzieje. Po co na siłę wymyślać. Jeżeli znowu sporo zdarzeń związanych z Pruszkowem będzie to owszem może powstać drugi sezona. Ostatnio kilku wyszło, jakiś czas temu wyszedł Bolo, niedługo Parasol, ale nic większego się nie stało.
Dobra wiadomość. Pan Janusz P. jest już na mieście. Teraz może być już tylko lepiej.
Mogłoby byc o dorastaniu gangsterów , o wspinaniu sie po szczeblach kariery...
Podobno ma być właśnie prequel jak grupa zaczynała ale slyszałem też że ma być ciąg dalszy bez blachy już z zamkniętymi w tle "chłopcami" i cygą w roli głownej. Ale myśle że pierwsza opcja o wiele lepsza (zwłaszcza dzięki postaciom: skalpel, blacha i szybki)
Zgadzam się, pierwsza opcja jest o niebo lepsza! Uwielbiam "Odwróconych" ale kolejny sezon wywołuje we mnie mieszane uczucia(boję się, żeby nie spieprzyli jak to bywa przy kontynuacjach). Przyznam, że słyszałam pogłoski o serii w której głównym bohaterem jest Cyga, ale również uważam, że bez Blachy, Szybkiego no i Skalpela oczywiście to już nie byłoby to. A tak weszłam na forum i rośnie we mnie nadzieja :)
Tylko żadna z informacji na temat drugiego sezonu nie jest oficjalna. Napisałem w tej sprawie do TVN, może mają w planach kontynuację "Odwróconych". Jak otrzymam odpowiedź, to dam znać, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czy każdy serial w Polsce musi być kręcony aż stanie się po 100 odcinkach nudny?
Nie widze sensu kręcić nowych odcinków. Zresztą ten "Świadek koronny" mowi sam za siebie.
Wszyscy zginęli albo poszli siedzieć, z wyjątkiem tego Cygi, ale to postać raczej fikcyjna. Blacha zaczoł nowe życie po, co mu je psuć zmyślaniem jakiś nowych zdarzeń. Reszta do dnia dzisiejszego siedzi po co zmyślać, że wyszli.
Zresztą najlepsze są te polskie seriale które mają od 7 do 21 odc.
Kowal wyszedł jest już na wolności.Ptasiek(dziad) pare dni przed wyjsciem dziwnym trafem zmarł.Syn Ptaska(dziada) Starszy gołąb zostaje zamordowany.Jak wiemy mafia wyznaczyła nagrode za mase (blacha) milion dolarów bodajze.Młodzi pruszkowscy też pomału wychodzą... Można dać tutaj postać krakowiaka (zlew w 1 odcinku) groźny bandyta bo do gangstera mu daleko.Wiadomo że krakowiak siedzi no ale można przecież co nieco pozmyślać.Jak widać troche sie juz tego zebralo takze mozna by jakos posklejac 2 serie jednak czy to dobry pomysl niech kazdy sam sobie odpowie.To tak jak z Małyszem gdyby zrezygnowal w swoim czasie pozostal by wielki do dzis , a kim jest teraz ? skoczkiem z szarego konca który stracil 50 % swoich fanow. Moze i glupie porownanie ale dajace do myslenia :)
Piszecie tak jakby Mafia skończyła się po rozbiciu starego Pruszkowa. NIC BARDZIEJ MYLNEGO !!!
Starych gangsterów którzy w dużej mierze wytłukli się sami, zastąpili młodzi. "Młode wilki" to zupełnie inne działanie, często dobrze wykształceni, inteligentni operują dużo bardziej przemyślanymi metodami. Zaręczam wam, że materiału na kolejną serię jest co nie miara, a Masa był tylko pierwszym "odwróconym"(świadkiem koronnym), po Nim takich odwróconych pojawiło się dużo więcej. Jeśli znajdą się chęci, wola i pieniądze to nowsze dzieje mafii dostarczają prawie gotowy scenariusz.
Tak, ale twórcy licząc na jak największą oglądalność nie będą chcieli stworzyć serialu o mało znanych gangsterach. Ja oczywiście bym oglądał, ale większość osób amatorsko interesujących się środowiskiem przestępczym nie zainteresuje się takim gangiem mokotowskim np., bo mimo, że czasem coś o nich w mediach zostanie wspomniane, to nigdy nie zyskają takiej sławy jak Pruszków czy Wołomin. Pseudonimy takie jak Słowik, Dziad, Pershing czy Parasol zna prawie każdy. Kiedy ich odpowiednicy serialowi grają główne skrzypce, wtedy serial może liczyć na popularność. Tak mi się zdaje.
Hilary chyba masz rację. Dzisiejsi gangsterzy dobrze wiedzą, że największe interesy robi się bez rozgłosu.
Stary Pruszków i Wołomin to były prymitywy, ich "widowiskowe" akcje (strzelanie do siebie na ulicach, ładunki wybuchowe, zuchwale kradzieże i napady, obnoszenie się z zyskami...)podnosiły ich popularność, a to tylko zbliżało ich do końca (albo za kratkami albo na cmentarzu).
Tak. Wystarczy chociaż popatrzeć na zagraniczne organizacje przestępcze. Dotychczas mówiono o Cosa Nostrze, Mafii Sołncewskiej czy Yakuzie. Mało osób znało Camorrę, organizacje potężną, może nawet potężniejsza niż ta sołncewska. Książka "Gomorra" w dużym stopniu przedstawia nam działalność tej neapolitańskiej mafii. Roberto Saviano opisał nam ich dokładnie, za co zapłacił wysoką cenę.
I znow zbyt szybko wysłałem. Cisza pomaga w interesach. Mało kto spoza obszaru, na którym Camorra operuje o nich mówił, dlatego tak świetnie się im powodziło i nadal się powodzi. Cosa Nostra ma chociaż zasady.
Hilary , oglądałeś już film "Gomorra"? Ja przed obejrzeniem muszę przeczytać najpierw książkę...
Wątpię że będzie drugi sezon Odwróconych... Nawet jak by był to prędzej o przeszłości całej ich grupy. Ale jeżeli nie było ciągu dalszego Chłopców z ferajny to tego tez nie będzie :/:/:/
Ja bym proponował zacząc dalsza częsc jak Cyga rzadzi Pruszkowem tyc dwoch to jego ochroniaze i inni tam w zarzadzie itp ale przy ktoryms odcinku wyemitowal bym jak Kowal , Mnich , Rysio , Dziad i inni wychodza z wiezienia i znowu tzrasa miastem . Teraz jest taksamo jak kiedys tylko ze 100x ostrozniej dzialaja oni chciaz oni sa tez bardziej sprytniejsi .
Ciężko, żeby Ptasiek(odpowiednik Dziada) wyszedł z więzienia, skoro tam umarł. Wyjście zarządu Pruszkowa z pudła? Powtórka z jedynki? Nie, lepiej coś nowego.
Przeciez Ptasiek (Dziad) nie umarl:/ dalej zyje tylko poszedl do wiezienia . jestw ostatnim czy 12 odcinku ze aresztowali go w stodole czy w tej budzie co tam sie zkampili na niego