Jak dla mnie to najlepszy polski serial jaki oglądałem. Klimat, muzyka, aktorstwo, dialogi, wszystko się zgadza. Krótki ale konkretny, trzyma w napięciu, bez nudy i zbędnego przeciągania. Polecam
Każdy ma swój gust i prawo do indywidualnych odczuć. Fakt, w każdym serialu mogą zdarzyć się kwiatki, ale obsada jest naprawdę dobra i w porównaniu do innych polskich produkcji, którymi nas w ostatnich latach uraczają stacje telewizyjne jest naprawdę dobrze. Teraz nastała era super-produkcji paradokumentalnych, seriali o miłości, zdradzie i nienawiści z przecudownymi zakończeniami z happy endem, już nie wspomnę o serialu fantastycznym, gdzie jeden ksiądz jest skuteczniejszy niż cała policja w miasteczku. Odwróceni to zupełnie inna jakość, stąd moja wysoka ocena, zresztą nie tylko moja co widać po ocenie ogólnej na filmweb.
Racja, zdecydowanie najlepszy polski serial, delikatnie wyprzedza Pitbulla. 13 odcinków, które znam na pamięć :)
A kreacja Więckiewicza rewelka, świetnie zagrał Blachę, poza tym podobała mi sie bardzo postać Skalpela. No i oczywiście Szybki, którego grał ś.p. Kozłowski, który urodził sie w moim mieście i chodził do tej samej szkoły co ja :)
No Kozłowski, Więckiewicz, Bobrowski, Zieliński wszyscy zagrali świetnie ale to co wyprawia Grabowski szczególnie gdy mamy porównanie z F. Kiepskim jest mistrzostwem świata :)