PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339345}
7,9 49 tys. ocen
7,9 10 1 49495
8,0 12 krytyków
Odwróceni
powrót do forum serialu Odwróceni

Obejrzałem przez neta 8 odcinek Odwróconych i jestem w głębokim szoku. Dlaczego moja ulubiona postać zginęła?! Chodzi o Skalpela. Mogli zabić Kowala, czemu uśmiercono Skalpela? Jestem zły, ale mam nadzieję, że Blacha się zemści za śmierć przyjaciela.

1
ArriS

spodziewałam się że Skalpel zginie, ponieważ jest on odtwórcą gangstera Kiełbasy, który został zamordowany pod sklepem spożywczym pod Warszawą w 1996 r. swoją drogą podejrzewano że zleceniodawcą zabójstwa był Masa, wiec jeżeli scenarzyści "trzymaliby się " prawdy to w serialu Blacha musiałby wydać wyrok na Skalpela xD - to się nazywa "przyjaźń" w gangu :P

silence_is_the_enemy

Kiełbasa został zastrzelony w Pruszkowie w centrum miasta, często tamtędy przejeżdżam.

ArriS

gdzie obejrzales odcinek 8? daj link jak masz to se tez obejrze pozdro:)

mati_k_14

jak ktoś ma eNke tv to tam można też zobaczyć. Jest tak opcja VOD i nagrywają wszystkie odcinki Kryminalnych i Odwróconych no i Magde M. jak ktoś lubi. Też jestem zla, że zabili Skalpela :/ jakby nie mogli któregokolwiek innego :/ ehhh porachunki gangów :/

ArriS

nie bede ci psuc zabawy ale jesli chcesz wiedziec kto jeszcze zginie to obejrzyj sobie alfabet mafii, glowna os wydarzen sie zgadza

ArriS

Masa i Kiełbasa najbardziej się lubili, zawsze wszędzie razem byli i sobie nie zawadzali. Mase lubił tylko Pershing poza Kiełbasą. Nawet jest to odwzorowane w serialu. Na bank masa nie zabił kiełbasy, na początku zeby wzbudzić respekt masa sam sie przyznawal ze zabil kielbase. Masa nie mial motywu...

ArriS

Masa i Kiełbasa najbardziej się lubili, zawsze wszędzie razem byli i sobie nie zawadzali. Mase lubił tylko Pershing poza Kiełbasą. Nawet jest to odwzorowane w serialu. Na bank masa nie zabił kiełbasy, na początku zeby wzbudzić respekt masa sam sie przyznawal ze zabil kielbase. Masa nie mial motywu...

ArriS

mati-k-14 wejdź na stronę Odwróconych na Onecie i tam masz odcinki do obejrzenia!

ArriS

Jaka ch...nia.Skalpel dead. Wsumie to bandzior, ale jednak jedna z najlepszych postaci w serialu. Szkoda.

emule

"Masa" nie miał motywu...Haha... Dooooobre! Wielu miało, w tym i "Masa". Prawdę mówiąc... baaardzo wielu. Pamiętam sytuację z jednego miejskiego splendoru kiedy "Masa" stał pośrdoku grupki kilkudziesięciu męzczyzn i opowiadał jakies żarty... Każdy się śmiał. Kązdy. Kto bardziej tym lepiej. Kiedy "Masa" odszedł żegnały go wpatrzone w jego niecherlawe plecy kamienne twarze o zawistnych spojrzeniach. Za cenę zajęcia jego pozycji w grupie niejeden strzeliłby mu w te niecherlawe plecy. Nie ma zmiłuj.

Zbikowski

co by mu dalo odstrzelenie kielbasy? nie byl w zarzadzie... co ma do tego grupka pionkow ktorzy zazdroscili masie?

Warchlak

sam Masa mówił w "Alfabecie mafii" że przyznał się do zabójstwa Kiełbasy bo wtedy jego pozycja i prestiż w Pruszkowie wzrosły. stwierdził jednak że z tym morderstwem tak naprawdę nie miał nic wspólnego. ale motyw miał tak samo jak kilkanaście innych osób. jeżeli to jednak Masa zlecił lub zabił Kiełbasę to i tak się tego nie do wiemy bo przecież Masa jest świadkiem koronnym i oczywiste jest że sam siebie nie będzie obciążał przed policją. według mnie nie ma czegoś takiego jak "przyjaźń" w gangu. tam chodziło o wielką kasę a poza tym wówczas niektórym już się walił grunt pod nogami.

ArriS

Zobaczyłam przed chwila ten odcinek 8 i normalnie popłakałam się razem z Blachą jak zabili Skalpela bezczelni jak oni mogli to zrobić.Właśnie czekam aż mi sie ściągnie 9 odcinek.