Bodajże w 2 odcinku, kiedy Blacha i Sikora wykopują szkielet tego gangusa Blacha mówi do Sikory "Przecież nie jesteś księdzem" czy coś takiego. Czy tylko mi się to skojarzyło z Ojcem Mateuszem granym przez tego Żmijewskiego?
Plusy:
Dodatkowo podobało mi się to, że nowe bohaterki nie zostały wykreowane na najważniejsze postacie ale boje się, że autorzy mają plan usunąć całkiem Blachę i Sikorę i zostawić tylko je.
Kolejny plus to postać Skuchy i Sikory. Czy ktoś wie co stało się ze Skuchą po strzelaninie, bo chyba twórcy zapomnieli to wyjaśnić?
Ostatnim plusem jest dużo akcji i stosunkowo wciągająca fabuła
Minusy:
Minusami było zrobienie czarnego charakteru z Gołąbka, który w gruncie rzeczy jako jedyny miał racje.
Blacha przez którego są wszystkie te problemy, a mimo to przez cały sezon robi jedynie burdel i wszystko psuje, a dodatkowo jest cwaniaczkiem większym niż w pierwszym sezonie. Dorosły chłop, a zachowuje się gorzej niż jego młodszy odpowiednik.
To co zrobili Cydze woła o pomstę do nieba, Kowal i Rysiek w pierwszym sezonie go nie wystraszyli a tutaj przed 3 gimbusami trzęsie portkami? A dodatkowo może ktoś mi powie dlaczego typ, który ma 8 hoteli(wiem że raptem 8% udziałów) jedzie gdzieś pociągiem zamiast własnym samochodem albo nie wiezie go szofer?
Największa wada to te 3 chłopaczki, które miały być czarnymi charakterami....zero charyzmy, zero charakteru. Plus nagle okazuje się że są bystrzejsi i bardziej nietykalni niż starzy z pierwszego sezonu, którzy mieli za sobą kilkuset ludzi, a tutaj 3 leszczy, załatwia wszystko osobiście i nikt nie może ich złapać...serio?