PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=296341}
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16124
7,0 5 krytyków
Oficerowie
powrót do forum serialu Oficerowie

Są tu wątki rozbudowujące schematy z pierwszej serii. O minusach każdy już wspominał i nie ma co o tym już mówić... Akcje typu Rakieta ZIEMIA-ZIEMIA, plan Monda, Pieczur, talia kart, wreszcie Grand wraca do "planu"... To było warte obejrzenia nawet niepotrzebnych wątków, "zapchajdziur" związanych wiadomo z kim:)

ocenił(a) serial na 9
jonaszmiauczynski

Dokładnie. Dla ułatwienia powiem, że chodzi o panią Cynke i pana Maćkowiaka :) - przez tę parę aktorów serial naprawdę sporo stracił, a przede wszystkim niepotrzebnie spotkał się z tak miażdżącą krytyką widzów. Nie wiem czy wina leży po stronie ich gry aktorskiej, czy może po stronie scenarzysty, który zbudował całą fabułę wokół postaci pani psycholog. Postaci zdecydowanie nadwrażliwej jak na mocne męskie kino akcji. Sądzę niestety, że jedno i drugie.

Pomijając te dwie wpadki Oficerowie to świetny serial sensacyjny.

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Ja też uważam, że jest znakomity.
Warto było oglądnąć te niepotrzebne wątki, zeby doczekać się wejścia Granda, ale chyba lepiej by było, gdyby tych niepotrzebnych wątków wogule nie było.
Na prawde dobry, denerwował mnie tylko ten brak Kruszona na początku.
a jak się pojawiał to strasznie na siłe. Zakradał się w nocy do Alicji.
W sumie Kruszon pojawił się po raz pierwszy sensownie w "Oficerach" na "tym meczu" w knajpie, gdy Grantd uciekł z więzienia.
Nie rozumiem też sensu kręcenia tego nieformalnego odcinka "Kto ma schwytac Grada?".
Mimo wszystko serial jest ok. i czuje, że go sobie w najbliższym czasie odświerze.

ocenił(a) serial na 4
Lukasz7890

Od środy możesz oglądać w Dwójce. Będą powtórki "Oficerów" po zakończeniu emisji "Oficera"... Nie biorę pod uwagę 14tego odinka. Żenada!

jonaszmiauczynski

14 odcinek byl niepotrzebny, krecony tak na odpierd**l moim zdaniem :/