Ciekawe kiedy miał czas się tego dowiedzieć? Zna ktoś na to odpowiedź? :)
pewnie był u wróżki. Idiotyzmu tego serialu nie da sie wyjasnic, nie szukaj odpowiedzi, nawet scenarzysta jej nie zna.
Grand jest w najwyższej polskiej organizacji przestępczej, ma swoje kontakty... A scenariusz jest świenty... Trzeba czasem trochę ruszyć głową...
Grand jest w najwyższej polskiej organizacji przestępczej, ma swoje kontakty... A scenariusz jest świetny... Trzeba czasem ruszyć głową...
Tak też myślałem, że nie ma na to odpowiedzi. :) Ten film ma straszne luki w logice.
Przecież Grand ma swoich informatorów!!! Można to wywnioskować z ,,Oficera" i ,,Oficerów"... Na razie nie ma dokładnej odpowiedzi kto mu podał taką informację, ale mogła to być np. Rita... Każdy ma swoje zdanie i swoje poglądy...
Odpowiedź do michaleczek7: Grand siedział w więzieniu, a Kosma był niby najbardziej ukrytym policjantem, więc mi tu bajek nie opowiadaj o kontaktach Granda.
Ale jak Grand wyszedł z pudła, to na pewno ma swoje kontakty z otoczeniem!!! Jest w grupie trzymającej władzę...
Wcale nie jest najważniejszym przestępcą, a czasu minęło mało od jego wyjścia z więzienia.
Poza tym nic nie zmienia tego, że łaskawie mogli by wytłumaczyć skąd tak dokładnie Grand wiedział o Kosmie.
pewnie mu Aldona powiedziala(coby go w nerwach nie trzepnął),skoro się umawiali,ze Grand jej Monda za wolność wystawi
dokładnie, choć jedna osoba pomyślała, to wy niemyślicie logicznie, a nie szukacie braku logiki
Tak strasznie logiczna jak caly serial. Poprostu Grand wykosmacil kosmyk Kosmy, przeswietlil ten kosmyk wzrokiem super legionisty i przejrzal na oczy. Simple.
a może Mond mu powiedział, że Kosma jest policjantem, w końcu Mond jest pułkownikiem specjalnych służb to chyba nie problem jest dla niego wybadać kim jest nijaki Kosma.
a nie mysleliscie moze wszyscy o tym ze grand tez jest oficerem policji. na stronie oficerów jest taki mały zwiastun po lewej stronie i wynika z tego ze gran rzeczywiscie jest oficere.
takie rozwiazanie nie wchodzi w gre
Grand będzie policjantem ale tylko w dodatkowym zakończeniu 14 odcinka
Aldona mogła mu powiedzieć, mógł sam do tego dojść po tym jak Ala uciekła (kosma dał się złapać jak dziecko), a poza tym Granda kiedyś zdradził Kruszon więc kto jak kto ale Grand na wtyczka się zna...
Wersja z Mondem tez jest mało prawdopodobna. W końcu Kosma był najbardziej ukrytym policjantem, więc nie powinno go być tak łatwo rozszyfrować. :)
Wersja z Mondem tez jest mało prawdopodobna. W końcu Kosma był najbardziej ukrytym policjantem, więc nie powinno go być tak łatwo rozszyfrować. :)
W serialu lub w filmie nie musi być wszystko pokazane... Pewnych rzeczy się można domyślić... Są dwie wersje: albo Mond powiedział Grandowi że Kosma to wtyczka(co niekoniecznie musiało zostać pokazane albo ktoś inny(co też nie musiało zostać pokazane)... Jeżeli wam się coś nie podoba to przestańcie to coś oglądać...
może się domyślił,tak często bywa też w amerykańskich filmach, że nie wiadomo jak i dla czego ktoś się dowiaduje, że on go zdradził...ale czy to ważne...film jest fajny...najlepszy serial polski
To chyba jakaś luka w scenariuszu. Ale po tym jak okazało się, że matką Zenona Kalińskiego jest zakonnica to już nic mnie w tym serialu nie zdziwi. Może Grand umie czytać w myślach.
Ja bym luką tego nie nazwał... Chcałbym tylko, aby reżyser i scenarzysta zajrzeli na ten temat filmwebu i wyjaśnili dokładnie niektórym skąd konkretnie Grand wiedział, że Kosma to wtyczka...
powiedziała mu to pani Jadzia z reklamy soku pomarańczowego, "pani Jadzia wie najlepiej". było ją widać w przedostatnim odcinku, twórcy na stronie tez potwierdzili, że ona była tym źródłem.
Przecież to nie Wenezuelska telenowela :) Nie wszystko musi być powiedziane i wyjaśnione po 10 razy. Nie których rzeczy mamy się sami domyślić :)