6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16183
7,0 3 krytyków
Oficerowie
powrót do forum serialu Oficerowie

"oficerowie" nawet w 1/10 nie przypominają tego klimatu "oficera"..mam wrażenie,ze "oficerowie" są zbyt przekombinowani,te jazdy kamery,które wywołuja we mnie mdłości,wytrzeszcz Ali trwający 24h na dobę i ta beznadziejna gra spojrzeń jak w "modzie na sukces"..poza tym mam wrażenie,ze każdy w tym serialu jest w coś wmieszany,myslałam,ze padnę jak Ala gadała z tą siostrą przełożoną(chyba jakoś w 7 odcniku) a inna siostra wysyłała znaczące spojrzenia znad Pisma Swiętego!!Boże!!!trochę realizmu!!mam wrażenie,ze w "oficerze" było o wiele więcej zdrowego minimalizmu który sprawiał,że serial był życiowy...
i co najgorsze,dziś już 10 odcinek,a ja mam wciąż wrażenie,że to "najważniejsze" jeszcze sie nie wydarzylo.ogladajac "oficerow" ciągle na cos czekam,a jakos doczekac sie nie moge...akcja posuwa sie wlasciwie w ogole i jeszcze ciagle retrospekcje ktore maja jak idiotom wszystko nam tlumaczyc.eee....jeszcze Pazura najmniej mnie drażni chociaz to wlasnie on wywolal we mnie najwiekszy bunt,bo niepasowal mi kompletnie do serialu tego typu.a jednak!

ocenił(a) serial na 7
kalela

narobili mi nadzieji 9 odcinkiem a tu znowu jeden wielki shit:/ nawet strzelanka granda i kruchego nie uratowała odcinka!co to ma byc do cholery?????serial nam sie konczy a tu jeden wielki zastój!!!

angela_11

no cóż narazie zawód 10 odcinków, od całkowitej katastrofy ratuje Kruszon i Grand ale i to już chyba nawet nie wystarczy,
Cynke i rola Ali no cóż porażka, dawno nie widziałem takiej marnej gry aktorskiej ta postac położyła bez wątpienia cały serial...

ADAMUS

oficerowie są strasznie przekombinowani, 40% odcinka możnaby było bez problemu usunąć i nic by się nie stało, wszelkie sceny miłosne na siłe przeciągane robią z fajnego serialu zwykłą telenowele,

ocenił(a) serial na 7
kalela

To fakt ... "Oficerowie" jest nieudolna kontynuacja ktora ciagnie sie i ciagnie a tu nic z tego nie wynika. Za duzo postaci, ktore sa podejzane. Rezyser piszac scenarusz troche przesadzil- z jednej strony nie jest to zle , poniewaz w jakis sposob serial jest ciekawy ale czasem mnie to denerwuje. Pozatym sceny (bardzo zadkie zreszta) glownego bohatera sa inne, jak by jego osoba, postac stracila swoj charakter z pierwszej czesci. Nie wiem czy to wina Szyca czy tez rezysera. Na dodatek nieudolna postac Ali ktora ma byc niby odzwierciedleniem postaci Kruszona z "Oficera"- no to chyba jakas kpina jest. Mialem takie same zdanie jak Kalela, ze Pazura nie "udzwignie" tej roli ale widze ze jednak sie mylilem. Jedyne na co czekam to ostatni odcinek, bo mimo wszystko nie przestane ogladac tego serialu.

Pozdrawiam fanow "Oficer`a" :>

ocenił(a) serial na 4
LoQu

Myślę że serial oficerowie to po prostu idealny przykład jak NIE robić sequeli dobrych seriali, no i również argument za tym, żeby ich nie robić, bo zazwyczaj nie wychodzi. Nie myślicie sobie tak czasami, czy nie lepiej byłoby najzwyczajniej w świecie kontynuować wątki wszystkich postaci z Oficera i wyszedłby dużo ciekawszy serial??