PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=296341}
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16124
7,0 5 krytyków
Oficerowie
powrót do forum serialu Oficerowie

Oficerów obejrzałm tuż po obejrzeniu Oficera. Po prostu nie mogłem nie zobaczyć kontynuacji serialu, który mnie tak wciągnął - przyznam, że nigdy tak bardzo nie zaciekawił mnie polski serial (mowa o Oficerze rzecz jasna).

Oficerowie skończyli się na 6 odcinku, czyli do czasu, gdy nie byli przeszarżowani, z w miarę spójną fabułą i bez nudnawych przeciągaczy typu Ala tarzająca się po podłodze z discmanem. Ja rozumiem, że takie sceny mają budować portret psychologiczny postaci, ale w Oficerach jest to tak nadęte, że aż płytkie! No i Kruszon jako tajemniczy jeździec, buahahahaha.....

Może rozwiązanie jest oczywiste i błaźnię się, ale w tym natłoku niepotrzebnych gestów i słów umknęły mi dwie bardzo ważne rzeczy, miaowicie:

- dlaczego poprzez Alę chcieli dotrzeć do jej ojca??podejrzewali go o kierowanie przekrętem, bo tego kompletnie nie zrozumiałem

- skoro Ala była cennym źródłem informacji dla grupy trzymającej władzę to czemu Mond chciał ją zabić?? Przecież to, że go widziała nie było wystarczającym powodem, mogącym zrównoważyć utratę nieświadomego informatora przekazującego wszystkie kroki policji.

- dlaczego Kondeja zginął??czy dlatego że wiedział komu tak bardzo mogło zależeć na teczkach z jego sejfu?