PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42180
5,5 11 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz
ocenił(a) serial na 1
Michael_1610

No właśnie :)

Michael_1610

Niesetety, TVP zrezygnowała z kręcenia dalszej części OIFCERA, powód - średnia oglądalność 1,2mln widzów - TELEZAKUPY na PULSIE miały o tej porze więcej. Ale jedyna nadzieja w tym, że w TV nigdy nie należy mówić nigdy.

ocenił(a) serial na 1
Skeletor

Średnia oglądalność "Trzeciego oficera" to 2 mln widzów. Nie jest to zły wynik.

http://www.filmweb.pl/%22Trzeci+oficer%22+nie+da%C5%82+rady+konkurencji,News,id= 47854

użytkownik usunięty
Michael_1610

Michael, ja też jestem fanem "Oficera" i też liczę na czwartą serię, ale cieszę się, że powstał "Ojciec Mateusz". Dziś obejrzałem drugi odcinek i jestem zadowolony. Serial w sam raz na niedzielne popołudnia, lekki i przyjemny, przyprawiony szczyptą humoru z dobrą grą Żmijewskiego w roli tytułowego bohatera. Serial ma sporo widzów, a to o czymś świadczy.

ocenił(a) serial na 1

Masz rację Hilary - nie ma sensu kopać się z koniem. Skoro większość woli Taniec z gwiazdami, M jak Miłość itp. to wyniki oglądalności zawsze będę przechylały się w stronę tych mniej ambitnych produkcji. Osobiście wolę filmy/seriale, w których trzeba ruszyć głową, a niestety "Ojciec Mateusz" ma bardzo słabą fabułę. Choć faktycznie klimat jest przyjemny, to jednak z kultową Trylogią Oficera to w żaden sposób równać się nie może :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

''Ojciec Mateusz'' nawet nie próbuje tego robić to miły serial na popołudnie i nic ponad to.
Fabuła jednak nie jest taka zła, jest to w końcu serial w którym strata paru epizodów nie prowadzi do zerwania wątku i sytuacji że siadając do któregoś z kolei odcinka widz nie wie o co w tym chodzi w naszym ulubionym serialu nigdy nie było tak łatwo.
TVP sama rozwaliła trzecią serie dając jej taką porę emisji oraz BARZO ograniczając ilość zwiastunów, ciężko było trafić na zwiastun naprawdę ciężko, inne badziewia w rodzaju czasu honoru reklamowali....
Trzeba też pamiętać że to serial od 16 lat a w tym kraju najlepiej sprzedają się filmy co najwyżej od 12....

ocenił(a) serial na 1
WOLVERINE55

Dlatego mówię, że średnia 2 mln widzów jak na Trzeciego Oficera i biorąc pod uwagę fatalną reklamę - to w sumie niezły wynik.

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Czyli te dwa miliony to prawdziwi fani serialu, więc nie jest w tym kraju tak żle, niestety dla Tvp to prawdo podobnie za mało by inwestować w kontynuacje.

ocenił(a) serial na 1
WOLVERINE55

No ale z drugiej strony to trochę inni widzowie niż M jak Miłość :) Inna półka... Na reklamach z Trzeciego zarobili ponad 7 mln. To niemało.

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

No akurat na reklamach zarobili moim zdaniem dość mało, nie wiemy też ile ''trójka'' dokładnie kosztowała.
A może ten koniec serii to taka sprytna gra ze strony TVP, za parę lat zrobią serial o tych samych bohaterach tylko pod innym tytułem, tytuł ''oficer'' i jego ''mutacje'' jest już znoszony.
Może tak serial :''oficer Jacek Wielgosz aka Grand'':D
I tym pozytywnym akcentem kończę.
Wesołych świąt(to z tego powodu ten post tutaj)

Michael_1610

Taa, tylko kolejnej, jeszcze bardziej wydumanej części Oficera brakuje. A może "Czterech Oficerów i Pies"?;) Nie żebym miał coś przeciwko Oficerowi, bo pierwsza część była naprawdę fajna, druga słabsza a trzecia to już zupełna porażka. W czwartej pewnie Kruszon, zwerbowany przez CIA goniłby Talibów po Afganistanie. Trzeba wiedzieć kiedy skończyć

ocenił(a) serial na 7
brzydki_zly_i_szczery

No to by faktycznie była lipa nie tej ziemi, ale nie wiem kogo CIA musiało by porwać by się zgodził na taką akcje:D
A na serio na pewno można by coś fajnego wymyślić....
Ale to nie forum do takiej dyskusji.

ocenił(a) serial na 1
brzydki_zly_i_szczery

Widocznie trzeciej części nie zrozumiałeś misiu...

Michael_1610

Może dla Ciebie OM jest szajsem, ale np. dla mnie to świetny serial. Oficerowie są spoko, jednak to, że ich już nie ma nie zależy od nas... Ale OM wcale nie jest taki zły jakby się mogło wydawać. Fakt, że dla prawdziwych miłośników kryminałów nie jest to czysty kryminał, jednak lepsze to niż nic.

goska_17

dla mnie serial nawet dobry jest nie jest to pitbull czy fala zbrodni, ale i tak lepsze od kryminalnych:P

ocenił(a) serial na 7
cichy_27

Niestety Tomczyk będzie teraz kręcił również...''Teraz Albo Nigdy'' oh crap!!!.

ocenił(a) serial na 1
WOLVERINE55

Pomyliło Ci się z Dejczerem. To on weźmie się za 3 serię 'Teraz albo nigdy'. I dobrze. Bo serial ma potencjał.

Tomczyk pisze (bądź napisał) scenariusz do serialu TVP o Żegocie.

Innymi słowy: Dejczer - reżyser, Tomczyk - scenarzysta :)

Michael_1610

Oficer... pierwszy sezon ok, każdy następny to porażka...
Prawda jest taka, że "Glina" i tak o niebo lepszy...

ocenił(a) serial na 10
Vinci

Żeby nie zrobili z tym co z falą zbrodni, pierwsze sezony były tam jeszcze dobre, a teraz gówno szkoda, bo kręcą to w moim mieście.

Podobno mają zamiar jeszcze zrobić co najmniej 1 sezon.

ocenił(a) serial na 1
Vic_Mackey

A skąd masz takie info o następnej serii Oficera?

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Ale gafe zrobiłem sorki:D
A maciekk93 chyba miał na myśli kolejną serie ''Fali Zbrodni'' Michael....