PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42130
5,7 9 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

Katoland

ocenił(a) serial na 1

Czy w tym pięknym kraju wszystko musi być kościelne ?
Ksiądz w sutannie , siostry w zakonie , plebania , pytam co jeszcze -
miłść w seminarium ?

użytkownik usunięty
apok97

Niestety znajdujemy sie pod zaborem watykanu dlatego telewizja ,,publiczna'' marnuje pieniadze z abonamentu na beznadziejne produkcje typu plebania czy ojciec mateusz, nie ma takiego dnia zeby udalo sie wlaczyc TVP i nie zobaczyc mordy jakiegos zapijaczonego klechy. Szczyt wszystkiego to ten jakis nowy serial o zakonnicach, po prostu niedobrze sie robi, zamiast wydawac pieniadze na jakies ambitne produkcje chociazby jakies filmy dokumentalne/historyczne to wszystko idzie na tego typu filmy.. Kiedys na tVP byly ciekawe programy np Sensacje XX wieku dzisiaj mamy ojca mateusza plebanie klan i inne gnioty ogladane chyba tylko przez jakis motloch z wiosek gdzie psy dupami szczekaja.

Oj ludzie ludzie, ziejecie nienawiścią że aż mi was żal...
Nie wierzycie wasza sprawa ale nie obrażajcie tych którzy mają inne zdanie.
Katoland, zabór watykański. klechy, itp. To nie jest ateizm ani liberalizm kochani to prostactwo.

ocenił(a) serial na 1
telimena79

A czy ja powiedziałem , coś o wierze ?
Nie mówię tylko , że przeszkadza mi wszechobecnie panoszący sie kler.
Polacy popadają ze skrajności w skrajność i to mnie boli. A to że tv ppubliczna marnuje kase na produkcje takich serialików to fakt oczywisty - tzw oczywista oczywistość jak mawia klasyk !

ocenił(a) serial na 7
apok97

Zobacz na oglądalność to sie dowiesz dlaczego idzie na to kasa. TVP jest w kryzysie więc siłą rzeczy po co ma robić nowy projekt który może nie wypalić jak ma serial z dobrą pewną oglądalnością.

Bo niestety taka jest u nas mentalność widza:
Jak TVP produkuje lekki serial dla szerokiej publiczności, to od razu głosy oburzenia że marnują kasę na gnioty
Jak TVP produkuje coś ambitnego, to idą głosy oburzenia że TVP marnuje pieniądze na coś co oglądnie garstka widzów

Polakowi nie dogodzi, taka smutna prawda.

ocenił(a) serial na 7
krevek

Jakkolwiek serial ten jest produktem dla mas to jednak dzięki reżyserowi ma on w sobie trochę sztuki wyższej sztuki.
Oczywiście to moje zdanie Maćka Dejczera i jego produkcji można nie znosić..
Ale ja się do takich ludzi nie zaliczam.

użytkownik usunięty
apok97

Czego się spodziewać, w końcu to TVP.