PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42179
5,5 11 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

Ja bardzo lubię Olszówkę czyli aspirant Ewę Kobylicką, za to sierżant Górską, którą gra ta Chapko wprost nie cierpię... Jest zarozumiała, nielojalna wobec kolegów i w ogóle wyżej sra niż... ;) Mam nadzieję,że jej już nie będzie w serialu.

ocenił(a) serial na 7
aneciulka

Olszowka

ocenił(a) serial na 6
aneciulka

Weź mi nic nie mów o sierżant Górskiej. Najgorsza postać jaką ten serial stworzył, a praktycznie w każdym odcinku o dzieciakach tworzy zarozumiałych gówniarzy. Nic jednak nie przebije panny doskonałej. Pojawiła się jakby znikąd i oczywiście wszyscy faceci wywiesili jęzory na jej widok. Zna się na psychologii, ogarnia Internety, świetnie walczy, dba o zdrowie - ideał. Hahaha, nie. Górska to nikt inny jak zarozumiały babiszon, który wszystkimi rządzi, nawet Mietkiem, zwłaszcza jeśli chodzi o jego zwyczaje żywieniowe. Lasia ma stopień starszego sierżanta i myśli, że pozjadała wszystkie rozumy, a jeszcze jak w jednym odcinku Możejko zrobił z niej tymczasowego dowódcę - o jezu. Czemu nie Paruzel - sierżant sztabowy, czyli starszy stopniem? Czemu nie Gibal - również starszy sierżant, ale na komendzie pracujący dłużej? W czym niby Górska jest lepsza od tej dwójki? W niczym, ale nie, uczyńmy z niej centralną postać wielu odcinków... bo tak.

Kobylicka to przy tej kobiecie anioł, w dodatku ma fajnego kota i ciekawe metody śledcze. Nie trudno chyba zgadnąć, że mój głos idzie na Olszówkę.

ocenił(a) serial na 8
deathmaster

Twój tekst idealnie odzwierciedla i moje uczucia ;) :P

ocenił(a) serial na 10
deathmaster

Dokładnie Karolinka była sztywna koledzy żartowali ona siedziała z ponurą miną i rozkazywała.Zdecydowanie Ewka , jest ciepłą, sympatyczną postacią, która pomoże kolegom jak Marczakowi wybrać pierścionek, czy Gibalskiemu zrobić masaż genialne sceny notabene :D i jej wróżenie :D