PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42179
5,5 11 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

Miasto o najwyższej przestępczości i największej wykrywalności...

Znam Sandomierz bardzo dobrze, to miasto pełne uroku, piękne, ciche i spokojne. Jednak od kiedy zaczęli kręcić serial zamieniło sie w zatłoczone miasteczko - atrakcję turystyczną. Stary Sandomierz trochę się zmienił, a jeździłam do niego praktycznie co rok od dawien dawna, nawet na krótkie wypady. Wszędzie pojawiły się szyldy "Pierogi Ojca Mateusza" "Tu je O.Mateusz!!!". Komercja, komercja ech ... ale i tak zamierzam tam jeździć.

Jeśli chodzi o serial to całkiem przyjemny :)

Winne

Byłem w tym roku(po raz pierwszy )na wakacjach w Sandomierzu i jeśli ktoś znajdzie piękniejsze miasto w Polsce (nie licząc Krakowa) to
winszuje

ocenił(a) serial na 3
D1999

Nie licząc Krakowa?! To Ty chyba niewiele w tej Polsce widziałeś... Owszem, Sandomierz jest ładny, ale twoja uwaga o Krakowie jest nietrafiona - co wy ludzie w tym mieście widzicie? Oprócz starówki, wawelu i klimatu centrum nie ma w tym mieście nic specjalnego, a Stare Miasto to chyba za mało, żeby jakieś miasto nazywać najładniejszym w Polsce...

MrJigssaw

1.Jesteś pewnie z Warszawy
2.W Krakowie jest wpisana historia od średniowiecza do teraźniejszości
3.Jest to miasto ze słynną Nową Hutą
mało?

ocenił(a) serial na 3
D1999

1. Mylisz się kolego, nie jestem z Warszawy, przeciwnie - uważam to miasto za jedno z brzydszych w Polsce i wstyd, że jest naszą stolicą.
2. Owszem, Kraków ma bogatą historię, ale teraz stał się molochem pełnym slumsów i blokowisk
3. Wspomniana przez Ciebie Nowa huta jest owszem niezwykła, to największe blokowisko w Polsce, ale pięknego to nie ma w niej nic.
Tak, uważam, że to za mało, by nazywać to miasto najpiękniejszym w Polsce, jest wiele innych pięknych miast - Toruń z bogatą historią, interesujący Wrocław, przepiękny Poznań, niezwykła Łódź, Lublin z którego pochodzę, czy nadmorski Gdańsk i Gdynia. Byłeś w którymś z tych miast? Jak mniemam jesteś krakusem. ;P

MrJigssaw

Jestem z Krakowa fakt i w wymienionych przez ciebie miastach nie byłem ,ale byłem 2 lata temu w Warszawie i mam co do
tego miasta takie samo zdanie jak ty.

ocenił(a) serial na 3
D1999

To postaraj się to nadrobić i odwiedzić te miasta kiedyś, bo uwierz Mi, wiele tracisz.... Skoro nie byłeś w żadnym z nich, nie dziwię się że wymieniasz Sandomierz i Kraków jako najładniejsze... Nie można im odmówić piękna, ale warto zobaczyć tez inne miejsca w Naszym pięknym kraju. ;)