PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42130
5,7 9 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

Zaczyna powoli robić się nudno. Jedynie jeszcze ten serial oglądam dla Natalii, Możejki i Pluskwy.
W końcu przydałoby się coś nowego co podniesie ten serial. Jeszcze nigdy nie było wątku
miłosnego w tym serialu. Wiadomo Ksiądz mógłby w końcu dać ślub. Uważam, że najlepszym tego
przykładem jest ponowne pojawienie się żony Gibalskiego, bo tworzą fajną parę, albo Możejkę
połączyć w końcu z Justyną, albo Pluskwa i Natalia, którzy tworzą wspaniały duet gdy się tylko
razem pojawiają.Wiadomo, że ciągle sobie depczą po piętach, ale widać,że Pluskwie zależy na
Natalii.

joan19

A ja się ciesze ,że nie ma wątku miłosnego ,bo z świetnego serialu zrobili by M jak miłość ,albo jakieś inne ,,Na wspólnej,,

ocenił(a) serial na 7
joan19

A ja się zgadzam z joan19 jeśli chodzi o ten wątek. Czekam na to odkąd go zaczęli. ;)

joan19

swoją drogą, gdyby Orest zadeklarował się otwarcie że woli Justynę od Karoliny, która też chyba tez o serce Pana komendanta walczy, trzeba było zrezygnować z napięcia, które dodaje dodatkowego smaczku. To samo w wypadku Natalii. Wcale nie jest oczywiste, że Waldziu jest jej bliższy niż Piotrek. i póki to nie jest jasne coś się dzieje.

joan19

Ha ha, ja też czekam żeby coś się zaczęło dziać w tym temacie.

joan19

Wątek miłosny dałby temu serialowi szansę na nowy początek i odciśnięcie pozytywnego piętna na polskiej telewizji: pod warunkiem, że to będzie romans księdza z mężczyzną! To byłoby COŚ! Dylematy moralne, przewartościowanie celów głównego bohatera, ukazanie potrzeby szerzenia tolerancji w katolfaszystowskim ciemnogrodzie. No i ojciec Mateusz jest sexy!

ocenił(a) serial na 1
gejowy_marucha

gejowy ja pamiętam jak się z tobą wszyscy na jednym poście kłocili ale teraz się nie dam sprowokować ;p

gejowy_marucha

Ale to już było, u Agnieszki Holland zdaje się.

gejowy_marucha

Trolować trzeba umieć. Trolowanie polane sosem lewackim nie może wyjść dobrze. Po prostu postępactwo jest mentalną wioską w Polsce i zaczęło odchodzić do lamusa za nim nabrało rozpędu.