Idealnie dobrani aktorzy! Żmijewski jako ksiądz - REWELACJA!! Najwięcej radochy mam jak są odwiedziny w kurii i ksiądz Jacek się pojawia. Z polskich seriali ten chyba jest najlepszy. Gdyby wszyscy księża byli jak Mateusz pewnie i mentalność ludzi byłaby inna.
No to się doczekasz w Marcu Mają być nowe odcinki w czwartki po 20, ponoć serial ma być bardziej mocny i w ogóle mocniejszy, nie ukrywam że wolał bym w czwartek coś nowego, nie wiem czy ta zmiana wyjdzie serialowi na dobre.
Pożyjemy,zobaczymy.
w czwartek po 20!!! to jakaś porażka!! przecież najlepsza pora to właśnie niedziela. U mnie połowa rodziny ogląda mateusza no i właśnie jak się zjeżdżamy w niedziele to wszyscy mają fajną rozrywkę.
To będzie bardzo wielki błąd jesli ta wiadomość się potwierdzi.
Tak czytałem w dodatku telewizyjnym do faktu, ponoć serial ma być znacznie mroczniejszy niż poprzednie serie, gdyż widz pasma kryminalnego jest bardziej wymagający niż ''widz niedzielny''
Wiem też że w jednym odcinku zagra Małgorzata Socha(Wiola z ''Brzyduli).
Osobiście wolał bym coś nowego w czwartek po 20, no widać wyraźnie że w TV panuje kryzys czego dowodem jest puszczanie takiej ''kupy'' jak ''Lavstorant''(moim zdaniem rzecz jasna).
Czy wyciąganie przez TVN filmu w rodzaju:'' Kogel-mogel'' czy kolejna nie wiem już która powtórka ''czterech pancernych i psa'' oraz ''stawki większej niż życie''..
Zero ambicji by spróbować czegoś nowego a z zagranicznych seriali tylko te CSI po których robi mi się niedobrze nie wiem czemu....
A co do meritum boję się że ''Ojciec Mateusz'' po takich zmianach to nie będzie to....