Squid Game
powrót do forum 2 sezonu

Bez homopropagandy się oczywiście nie obeszło....

ocenił(a) serial na 7
piotr_bobrowski

Nie widziałam żadnego przedstawienia osób homoseksualnych, coś Ci się pomieszało, pozdro

peczi

Oczywiście, że jest. Np. osoba transpłciowa, czyli mężczyzna, który chce być kobietą. Tylko trzeba obejrzeć ten nowy sezon. Bo są dwie wersje Squid Game. Wersja łagodna gdzie broń, to kulki do paintballa i wersja brutalna, czyli ta co teraz wyszła. I o niej właśnie piszę. Obejrzyj ten nowy sezon, w wersji prawdziwej, czyli kontynuację jedynki.

piotr_bobrowski

Chodzi ci o squid game wyzwanie ? Bo dla mnie ten serial jest lewako-propagandą. A tutaj odbieram to na zasadzie tego że. Ma jakieś tam preferencję seksualne, równie dobrze to mógłby być stópkarz, a jakoś by to nie zmieniło wiele.

Ciul0

Chodzi mi o ten nowy sezon, w którym gość z fioletowymi włosami, mówi o sobie Tanos.

piotr_bobrowski

Obeszło się, bo nie ma żadnej homoseksualnej postaci w tym sezonie.

Negacja

Jak nie ma? A ten facet, co chce być kobietą? Oglądałaś wogóle drugi sezon? Wątpię.

piotr_bobrowski

Obejrzyj drugi sezon, to zobaczysz faceta, który był komandosem w wojsku i postanowił zostać kobietą.

piotr_bobrowski

Serio, naprawdę trzeba mieć psychozę żeby do takiego czegoś się przyczepić, naprawdę to zabawne że Polak śpi kiedy pokazują przemoc broń hazardzistów nałogowców ale tryb bojowy odpala mu się jak widzi o sobie transpłciową. Żałosne zagranie i śmieszne, bo zresztą tam żadnego geja nie było żeby mówić jakiś nieistniejącym chochole  "homopropaganda". Osoby homoseksualne że transpłciowe również są częścią społeczności, i akurat w przypadku tych drugich to 0,6%, więc jeśli weźmiemy pod uwagę że gracze było 456, to wyliczając tak żeby reprezentacja była zachowana osób trans powinno być 3. 

ocenił(a) serial na 9
Pan_Kordian

To zaproś sobie taką "kobietę" po ucięciu narządów faceta do łóżka. Wtedy pogadamy.

ocenił(a) serial na 7
Kamil_Nie_recenzent

A Ty już zaprosiłeś, że gotowy do takich rozmów?

Kamil_Nie_recenzent

No i wyszedł typowy prawak konserwatysta któremu tylko seks w głowie i fantazjowanie o seksie innych osób, natomiast ja dziękuję, poza tym jestem gejem.

piotr_bobrowski

I ona była homoseksualna? Nie kojarzę, żeby coś takiego mówiła.

Negacja

Oglądałaś wogóle ten nowy sezon?

piotr_bobrowski

Panie pogrążasz się xD

ocenił(a) serial na 8
piotr_bobrowski

A widziałeś w serialu tego naćpanego gościa, który zadźgał widelcem dziewczynę? To nie zrobiło na tobie wrażenia ale koleś, który był komandosem a teraz jest kobietą już tak XD Oglądałeś w ogóle ten sezon? Czy tak się podnieciłeś tym transem że jedną rękę w majtkach trzymałeś podczas każdego odcinka?

adamkolasa

Owszem, widziałem. Chodzi mi po prostu o to, że Netflix nagminnie wciska do swoich seriali, osoby lgbt. Dużo osób widzi w tym homopropagandę.

ocenił(a) serial na 8
piotr_bobrowski

No wciska dlatego, że osoby lgbt są społecznie dyskryminowane. Jak widać taki zabieg daje odwrotny efekt ale ja już tego nie będę oceniał. Uważam, że dopóki nie narusza to jakiegoś kanonu serii (np. tak jakby wiedźmin Geralt był załóżmy ciemnoskórym gejem) to nie widzę w tym problemu. Ale Squid Game to zwyczajne współczesne show, więc dobór postaci może być dowolny. Nie robią mi żadnej krzywdy postacie o innej orientacji. Takie moje zdanie. Pozdrawiam

adamkolasa

W porządku. Z tym, że efekt często jest odwrotny od zamierzonego. Jeśli w serialu całuje się para gejów lub uprawia seks, to taką scenę po prostu przewijam, bo jako osobę heteroseksualną, mnie to po prostu obrzydza. I na pewno nie spojrzę na nich przychylnym okiem. Co innego dwie kobiety. Zgodzę się, że to też homoseksualne sceny, ale to jednak kobiety, do których mnie ciągnie. Efekt można osiągnąć poprzez ukazanie tych osób w pozytywnym świetle, a nie podczas aktu seksualnego, bo jak wspomniałem wcześniej, osobę hetero to obrzydza i takie sceny pomija. Pozdrawiam również.

ocenił(a) serial na 7
piotr_bobrowski

Wow. To chyba jeden z najbardziej obrzydliwych komentarzy. Ale no tak, zapomniałam, że niektórzy heteroseksualni mężczyźni mają właśnie takie zdanie na temat osób homoseksualnych. Lesbijki mmm fajne, geje fu, jak tak w ogóle można. Filmy/seriale to nie tylko seks. Patrząc na filmy i seriale nie powinno się w ogóle zwracać na to większej uwagi (o ile nie jest erotyczny). Idąc takim tokiem myślenia, co mają powiedzieć ludzie homoseksualni, jeśli prawie każdy film/serial zawiera w sobie wątki miłości/związku hetero osób? Że to heteropropaganda? Jestem lesbijką, mimo to nie przeszkadza mi film lub serial, w której jest pokazana miłość gejowska (a przecież są dwa chłopy a nie baby...). Tak, tak, wiem że ludzie są różni, ale to nie polega na tym, żeby osoby lgbt były pomijane tylko dlatego, że kogoś to obrzydza. Tak jak już mówiłam, homoseksualną osobę może obrzydzać miłość heteroseksualna, a jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś powiedział "a tera to w każdym filmie i serialu jest ta heteropropaganda... co to się porobiło z tym światem...".

piotr_bobrowski

Chodzi Ci o transa? Przecież to nie jest osoba homo, a przynajmniej nic o swoich preferencjach łóżkowych nie wspomina, więc nie wiem czemu stawiasz ją w jednym mianowniku z homoseksualistami. Jakakolwiek orientacja pozostałych bohaterów inna niż hetero nie jest ujawniona, więc proponuję wyluzować.

Osoba trans która jest w tym sezonie jest za to bardzo konkretną i dającą sie lubić postacią, mającą spory wkład w sukcesy jakie odnosi grupa i nie wydaje się nawet wepchnięta na siłę, „bo Netflix” (choć zdaję sobie sprawę że ta platforma stara się być bardziej „inkluzywna” niż być może same osoby zainteresowane by sobie tego życzyły, a znam osoby homo które razi zbyt mocne świecenie ludziom po oczach wielobarwną flagą).

Takie osoby istnieją i tak się złożyło, że akurat ta chciałaby wygrane pieniądze przeznaczyć na spłatę długów i dokończenie zabiegu zmiany płci.

Też nie lubię wpychania ludziom „tęczowych treści” na siłę łopatkami, ale tutaj mnie to akurat nie razi tak jak Ciebie.

Marcin_Walenta

W porządku.

piotr_bobrowski

Wszedłem na forum, żeby poczytać komentarze, czy ludzie też widzą bardzo dużą dziurę fabularną: po co są organizowane te rozgrywki, skoro nie ma widzów/sponsorów. A zamiast tego trafiłem na morze komentarzy kryptogejów, którym nie pasują wątki LGBT... Fajnie się czyta ten ciemnogród.

Luktal_2

przecież są sponsorzy i widzowie- wszystko jest pokazane , łącznie z założycielem gry, ludźmi, którzy obstawiają , kto przejdzie dalej