On, ona i dzieciaki

My Wife and Kids
2001 - 2005
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 40904
6,0 3 krytyków
On, ona i dzieciaki
powrót do forum serialu On, ona i dzieciaki

Koszmar

ocenił(a) serial na 1

Ten serial jest tak głupi, że przy oglądaniu spada mi IQ. Film o wyjątkowo zidiociałej rodzinie, a matka z tymi swoimi wrzaskami i skrzeczącym głosem jest maksymalnie wkurzająca. Nie wiem, czemu ludziom się to podoba, ale ja po pięciu minutach nie daję rady i muszę wyłączyć. Dałam 1/10, bo "Nieporozumienie" to jedyne trafne określenie wg mnie.

ocenił(a) serial na 3
marcysia_mis

Zgadzam sie. Matka jeszcze nie jest az tak wkurzajaca jak glowny bohater. Reaguje kompletnie wbrew zasadom logiki, a powstaly w ten sposob humor jest wyjatkowo sztuczny. Ba, inni bohaterowie nie widza w tym nic dziwnego i poglebiaja ten tandetny humor. Sceny sa zwykle niesmaczne. Co ciekawe, autorom udalo sie wcisnac NACHALNE moraly i wlasciwe postawy. Bo o ile glowny bohater moze traktowac swoja zone jako maszynke do seksu (a zona sie z tym zgadza), to nie, syn nie moze uprawiac hazardu. Ba, ojciec specjalnie go sprowadza do tego by wszystko stracil. Ale oczywiscie to wina syna. To najgorszy serial na Comedy. Zaraz po nim jest "Jim wie lepiej", gdzie glownym dylematem jest to, czy wychowac syna na sportowca bez wyksztalcenia, czy pedala.

ocenił(a) serial na 10
marcysia_mis

Na szczęście należysz do mniejszości. Większość ludzi z Polski (ocenę na filmwebie widzisz) i Świata (ocena imdb: 6,7) zna się na dobrej komedii.

ocenił(a) serial na 3
_Rutek_

Dobra komedia mozna nazwac "Jak poznalem wasza matke" czy "Hozy doktorzy", ale na pewno nie to.

ocenił(a) serial na 8
Chmielok

A według mnie to jest lepsze niż Hoży doktorzy. I naucz sie pisac "moim zdaniem", bo jak widzisz w temacie jest zawarte to wyrażenie.

ocenił(a) serial na 8
Chmielok

"Jak poznałem Waszą matkę" było dobre przez pierwsze 3-4 sezony, później zaczęli robić takie tępe żarty, że na pewno nie dorównują temu

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 1
marcysia_mis

Święta prawda.

ocenił(a) serial na 10
marcysia_mis

"Dobra komedia" to dla każdego co innego. To chyba już Wy jesteście zidiociali jak oceniacie poczucie humoru. Przecież tu nie chodzi o to żeby oglądając wysilać mózg i próbować zrozumieć jakieś super-inteligentne żarciki, tylko o to żeby się dobrze bawić i śmiać. A że jedni się śmieją z żartów występujących w "On, ona i dzieciaki" a inni z żartów występujących w załóżmy "jak poznałem waszą matkę" to chyba normalne? Uwierzcie, że jak wszyscy byśmy mieli takie samo poczucie humoru to by się zrobiło nudno. Jakaś chęć zrobienia klonów i narzucenia im swojego poczucia humoru? Damn, ogarnijcie się.

ElChocolate

Popieram cię w 100%,,,masz rację twierdząc że każdy ma prawo oglądać co zechce i nie należy krytykować tylko świetnie się bawić przy dobrej komedii ...

ocenił(a) serial na 1
marcysia_mis

Zapomniałam dodać, że w moim przypadku po dziesięciu sekundach (zanim dobiegnę do pilota) cierpnie skóra, zęby zaczynają boleć i mózg wywraca się na drugą stronę. Może jest wielu takich, którzy przy tym czymś tarzają się ze śmiechu - mam nadzieję, że nigdy nie poznam ich osobiście.

Dziubla

Wszyscy oni dołączają się do twojej nadziei, żeby cię nigdy nie poznać osobiście i żebyś zgnił sam w tym swoim grajdołku.

ocenił(a) serial na 1
rhotax

Dziękuję serdecznie. Samotność mi wprawdzie nie grozi, bo otaczają mnie ludzie z mózgami, którzy mają podobne zdanie na temat tego gniota.
A wiesz, że w języku polskim jest też tzw. rodzaj żeński? Poznaje się go m.in. po końcówce czasowników w pierwszej osobie i czasie przeszłym (np. "zapomniałAM")?

PS. Po raz olejny upewniam się, że 90 procent populacji tego kraju to kretyni. Smutne...

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Witam serdecznie.
Rozumiem wszystko, może Ci się serial nie podobać bo jesteś smutna, skromna, cicha, tzw. "kujonka" za czasów szkolnych często używane stwierdzenie (na przerwie wszyscy się śmieją, szaleją, rozrabiają, a tam gdzieś na końcu korytarza Dziubla z książką w ręku):P hehe taka figura retoryczna się wkradła... chciałem jeszcze tylko dodać, że kujon nie oznacza inteligentny, a tak serio to jak można ocenić serial na 1 ?! jest tylko jedna odpowiedź w tym momencie musiał Ci się mózg przewrócić na drugą stronę, o czym wspomniałaś wcześniej więc jak wróci na swoje miejsce to ocen serial obiektywnie, ale najpierw obejrzyj kilka kilkanaście odcinków, bo w innym razie ocenianie nie ma sensu!

To co napisałaś o 90% populacji świadczy tylko i wyłącznie o Tobie i o braku szacunku dla innych.

Son_of_Przem lepiej się tego nie da ująć.
pozdro

ocenił(a) serial na 1
denis_one

Daję dwa. Z szacunku :).
Nie jestem smutna skromna i cicha. Lubię inteligentne żarty na poziomie.
Poziom rzecz gustu. Może i racja.
Pozdro.

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

z ciekawości jakie to żarty ??słyszałaś że o gustach się nie dyskutuje??możesz się wypowiadać negatywnie na temat tego serialu,ale nie obrażaj ludzi którym się on podoba.jedni lubią ''gotowe na wszystko(dla mnie największy gniot jaki istnieje) a inni ''on,ona i dzieciaki'' .sądząc po twoim podejściu mogę od razu stwierdzić iż nie jesteś osobą wesołą ani inteligentną (pamiętaj jest różnica między mądrością a inteligencją) skoro nie potrafisz tolerować zdania innych.pozdrawiam normalnych

ocenił(a) serial na 9
marcysia_mis

Jeżeli podczas seansu pojawiają się u Ciebie jakieś nieprawidłowości skórne, czy to anomalie anatomiczne, to radziłbym wizytę u lekarza, ewentualnie pozbycie się telewizora.

Miejscami w serialu zdarzają się sytuacje specyficzne, które przeciętny widz uzna za mało śmieszne, ale całość w moim mniemaniu wypada naprawdę śmiesznie. Trzeba być zupełnym ponurakiem, żeby tego nie dostrzec

ocenił(a) serial na 1
marcysia_mis

Tez nie jestem w stanie zrozumiec jak ten serial sie moze podobac. Rownie kiepski jest tylko According to Jim. Dwa wg mnie najgorsze seriale ktore leca teraz na Comedy Central ktore odrazu przelaczam.

ocenił(a) serial na 10
marcysia_mis

Dla mnie to jeden z najlepszych seriali komediowych!

ocenił(a) serial na 8
tenszin

popieram, serial jest swietny, a szczegolnie Micheal Kyle :))))

ocenił(a) serial na 7
marcysia_mis

Ja na przyklad lubie serial On ona I dzieciaki , oraz Jim wie lepiej. Jak dla mnie super humor i serial o ''nie nudnych rodzinach'' Swoja droga chorzy doktorzy czy jak sie to tam zwie , to jest serial ktorego nie trawie i jak go widze to przelaczam , no ale ja nie obrazam ludzi ktorzy go ogladaja.

marcysia_mis

po tym wpisie zastanawiam sie co ci tam spada, jakie IQ skoro nie rozumiesz prostego sitcomu, to twoje "IQ" jest juz wystarczajaco nisko