PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99312}

On, ona i dzieciaki

My Wife and Kids
2001 - 2005
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 40821
5,8 5 krytyków
On, ona i dzieciaki
powrót do forum serialu On, ona i dzieciaki

Główny bohater tak szowinistyczny, że aż boli.
Moja córka ma zakaz oglądania tego serialu.
Można się tam dowiedzieć np: że „partnerstwo w małżeństwie” polega na tym, że ona gotuje a on siada na kanapie, albo że jeśli ona pójdzie do szkoły to rodzina umiera z głodu…. sic! Rozwijające i budujące ;-/ nieprawdaż?

ocenił(a) serial na 10
aniol_po

Feministka się odezwała -_- Wyluuuzuuuj

ocenił(a) serial na 10
aniol_po

Buahaha.Przecież to jest serial komediowy, a nie edukacyjny, pełen absurdów z założenia. On nie ma być feministyczny tylko śmieszny i jest. Trzeba być troszkę otwartym i mieć szersze horyzonty. A nie zwróciłaś uwagi, że prawie zawsze feministyczne podejście głównego bohatera mści się na nim? Ale konserwa.
Świetny i przezabawny serial, jeden z najfajniejszych jakie się pojawiły w telewizji a Junior jest the beściak

ocenił(a) serial na 10
davor

"On nie ma być feministyczny", "prawie zawsze feministyczne", raczej chodziło o SZOWINIZM ;) Rozumiem jednak, że to przejęzyczenie, a jeśli chodzi o sam serial, to w kategorii "seriale komediowe" jak dla mnie wręcz genialny.

ocenił(a) serial na 2
davor

Ok. serial komediowy – wiec należy wyluzować i nie zwracać uwagi jakimi treściami cichaczem i „na śmiesznie” nasącza nasze główki? Nauka przez zabawę…?
BAWMY SIĘ!

ocenił(a) serial na 9
aniol_po

Jak mówisz, ze to jest szowinistyczny film i głowny bohater tylko siedzi na kanapie a żona mu gotuje, to jak córka będzie oglądała "Świat Według Bundych" to wyrzuc telewizor przez okno

ocenił(a) serial na 8
aniol_po

proponuję jeszcze raz obejrzeć odcinki, w których Michael np. rozmawia o nastoletniej ciąży, wykorzystywaniu syna lub te , gdzie rozmawia z najmłodszą córką - wielu może się dużo nauczyć jak postępować z dziećmi. Przyłączam się do innych: wyluzuj - to nie "Superniania"

ocenił(a) serial na 10
macrac1068

Oczywiście miałem na myśli szowinizm a nie feminizm (przejęzyczenie). I zgadzam się z macrac1068. Jest mnóstwo odcinków w których Michael przekazuje pozytywny wzorce swoim dzieciom tłumacząc różne rzeczy. W kilku odcinkach dosłownie może coś się otarło o szowinizm i to w żartach. "Treści cichaczem i na śmiesznie nasącza nasze główki". Daj spokój wystarczy że jeden śmieszny człowiek w Polsce już się doszukuje wszędzie jakiś ukrytych podstępów i spisków.

aniol_po

Ta wypowiedź jest trochę niesprawiedliwa! Czytamy i oglądamy ze zrozumieniem! W przeciwieństwie do innych podobnych produkcji, ten serial jest wręcz purytański i kipiący poprawnością polityczną i dydaktyką. Jeżeli o głównym bohaterze można powiedzieć "szowinista" to tylko w kontekście faktu, że nie jest kobietą. Okropne są wzorce, które są promowane w tym serialu. "Ojciec", który nie kręci się z piwskiem po domu, a w każdym odcinku staje na głowie, ażeby pokazać miłość, jaką obdarza swoją rodzinę! Generalnie jest to serial komediowy i pewna konwencja jest dozwolona. Tym ostatnim zdaniem odnoszę się do wypowiedzi z tego wątku, że niektóre rzeczy są bardzo zwariowane. Główny bohater, jak to ludzie, ma swoje braki, jest autorytarny wobec domowników. Nie przypominam sobie żadnej sceny w tym serialu, w którym byłaby mowa, o tym, że kobieta ma stać przy "garach". Janet jest tzw. "kurą domową" z własnego wyboru, co nie do końca zawsze jej odpowiada, w pierwszej czy drugiej serii traci pracę. Powrót do szkoły Janet, jest ciekawym tematem i w moim rozumieniu, ciekawym zabiegiem autorów. Micheal przez długi czas męczy się z tym, ale w pewnym momencie staje po stronie żony. Jest to postawa jak najbardziej normalna i zrozumiała. Myślę, że bliższa codzienności. Na koniec dodam, że jest niewiele komediowych produkcji, które w tak ładny sposób pokazują życie rodzinne.

aniol_po

Współczuję mężowi, pewnie chodzi głodny.

ocenił(a) serial na 7
aniol_po

Zupełnie sie nie zgadzam . Uwazam ze to poprostu lużna komedia, przy ktorej mozna sie zrelaksowac i posmiac. Szczerze mowieac nie do końca rozumiem ... ; ]

aniol_po

wydaje mi się,że trochę przesadzasz!ma być śmiesznie imyślę,że jest!ps.KLAN sobie pooglądaj albo pod krzyż się udaj!trzeba się wyluzować!

ocenił(a) serial na 9
aniol_po

"Główny bohater tak szowinistyczny, że aż boli.
Moja córka ma zakaz oglądania tego serialu.
Można się tam dowiedzieć np: że „partnerstwo w małżeństwie” polega na tym, że ona gotuje a on siada na kanapie, albo że jeśli ona pójdzie do szkoły to rodzina umiera z głodu…. sic! Rozwijające i budujące ;-/ nieprawdaż?"

To nie jest ulica sezamkowa, albo inny program edukacyjny dla dzieci, tylko serial komediowy, a to, co opisałaś, to właśnie kwintesencja jego komizmu.

ocenił(a) serial na 8
aniol_po

wyluzuj kobieto !
ja osobiscie sadze, ze serial to klasyk ... tak jak "ojciec chrzestny" ;p
moze i zabronilas corce na to patrzec ale jak nie bedzie cie wdomu to jesli serial naprawde jej sie podoba to i tak bedzie go ogladala ... nie wiem o co ci chodzi, ze facet tylko siedzi ... no chyba widzialas tylko jeden odcinek, bo tak naprawde to glowny bohater ma prace (jest szefem firmy... ma swoja wlasna firme - czyli doszedl do czegos w zyciu) jesli nie podoba ci sie jak facet tylko usiadzie na chwil to wspolczuje twojemu mezowi i jestes rasistka ... o i jeszcze jedno jesli tak reagujesz na to, ze glowny bohater sobie usiadzie to jaka musisz byc wsciekla kiedy twoja corka oglada swiat wedlug kiepskich gdzie ferdynand tylko siedzi pije piwo i nawet nie ma pracy a zona go musi utrzymywac. ciekawe czy twoja corka to moze ogladac
pozdro dla corki ;)

ocenił(a) serial na 9
aniol_po

To niech córka ogląda do 16 roku życia "było sobie życie" potem w szkole zobaczy film na lekcji WDŻ o seksie. Czyli potem jej pozwolisz oglądać filmy, ALE NIE TE Z CZERWONYM KWADRACIKIEM!!!!!!TYLKO Z ŻÓŁTYM TRÓJKĄTEM. A najlepiej to pozwól jej oglądać TVP1 i TVP2 do godziny kiedy zaczynasię "M jak miłość" bo tam czasami ktoś kogoś zdradzi i powie cholera. A no oczywiście TRWAM tam ciągle lecą dobre programy. Ogółem nie będę opisywał jaka tam jest sytuacja w tym serialu, ale miedzy innymi jest przedstawiona głowa rodziny gość który zrobił firmę od 0 i dużo innych ważnych dla dzieci lub ludzi dorosłych morałów na sam koniec odcinków przedstawiona w bardzo zabawny sposób.

Pozdrawiam fanów tego serialu. Tam większość scen jest improwizowana i to jest fajne, a nie wyuczone na pamięć regułki.

ocenił(a) serial na 9
aniol_po

takie filmy-seriale to mi humor poprawiają ^^ więc kobieto wyluzuj :) zacząłem oglądać od pierwszego odcinka, obecnie jestem na 17 odcinku 2 sezonu.Serial mi sie podoba :D PoLecAM !!!