Czas zacząć spekulacje...
ps można już obejrzeć pierwszy teaser
ale spekulacje o czym ? z tego co pamiętam finał nie był jakiś wybitny. Mi osobiście podobało się bardziej parę odcinków w sezonie od finałowego, a tak z reguły być nie powinno, bo finał powinien wgniatać w ziemię.. tymczasem moja reakcja było w stylu no ok.. spoko - bez żadnego wow.
Ciekawi mnie co przygotowali na 2 sezon bo historia się lekko wypaliła i straciła trochę polotu zwłaszcza w końcowych epizodach. Pierwsze 4-5 odcinków to mnie tak wciągnęło że nie wiem - jarałem się, potem była już tendencja spadkowa, wciąż spore zainteresowanie ale już bez tego co było w pierwszych odcinkach, no ale to 1 sezon, rozgrzewka tak zwana dla wszystkich, aktorów i scenarzystów, którzy nie wiedzieli jak się serial przyjmie i czy dostanie zamówienie na 2 sezon. Przyjął się więc w 2 powinna być poprawa.
Dla mnie finał też nie był wybitny, właściwie to nawet przeciętny, ale to nie znaczy, że sezon pierwszy nie pozostawił po sobie niejasności do spekulacji :)
Kim jest Mrs. S. i po czyjej jest stronie? Co stało się z Kirą? Po czyjej stronie jest Delphine? Czy Helena na pewno nie żyje? Czy choroba Cosimy ją zabije, i czy inne klony też na to zachorują?
Mam nadzieję, że w 2 sezonie jeszcze bardziej się wszystko pokręci, w pozytywnym znaczeniu tego słowa :D Gdzieś czytałam, że mają być 3 nowe postaci męskie, a ile (i czy) będzie nowych klonów nie będzie wiadomo pewnie do samej premiery.
PS Ja widziałam dwie zapowiedzi, jedna z samą datą premiery, a druga to klip, ale żadna nie zdradza nic z fabuły 2. sezonu.
po przyjrzeniu się na zdjęcie Mrs. S. z 10 odcinka zastanawiam się czy aby jednak nie jest ona dawcą materiału genetycznego klonów? Obstawiam jednak, że jest ona po stronie Sary i zabrała Kirę w bezpieczne miejsce
Oczywiscie, ze jest dawca materialu genetycznego. Raczej nie zabrala Kiry w bezpieczne miejsce, tylko ludzie, ktorym Sara odmowila, zemscili sie, chyba, ze myslisz ze Mrs. S zabierajac Kire w bezpieczne miejsce, przy okazji zdemolowala sobie chate :).