PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659116}

Orphan Black

2013 - 2017
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 28982
7,3 7 krytyków
Orphan Black
powrót do forum serialu Orphan Black
ocenił(a) serial na 10
stakara_91

Szału nie ma.

stakara_91

Kolejny odcinek, więcej pytań niż było kiedykolwiek. Poczekamy na następny.

suicidalreve

o co chodzi z paną s.? nie ogarniam teraz już tego tematu i kim są ci nowi ludzie z farmy? :O

karola151753

Ludzie z farmy to proletheanie, czyli tacy ortodoksyjni chrześcijanie. Chcą zrobić użytek z Heleny, ich cele są tak jakby nieznane z grubsza. Wiemy, że mają interes do klonów i chcą coś z nimi zrobić. Pani S. była zamieszana w projekt LEDA, o którym nie wiemy prawie nic. Chciała ukryć Kirę przed proletheanami, bo tamci ją szukali jako “dziecko poczęte przez klona”, a raczej “cud naukowy”. Można się jedynie domyślać, że LEDA miała coś wspólnego z klonami, a więcej informacji pewnie będzie w następnym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
suicidalreve

No właśnie wg mnie za dużo nowych pytań. Ogólnie nie był zły.

użytkownik usunięty
Gonaa

Odnoszę takie samo wrażenie. Wszystkie te zawirowania są po to, by akcja nie zwalniała tempa i serial trzymał w napięciu, ale jakoś mnie to nie porywa. Po tych pierwszych odcinkach mam mieszane uczucia. Wątek Heleny też naciągany, choć akurat bardzo lubię tę postać.

Światełkiem w tunelu jest Alison, która wciąż trzyma ten sam, wysoki poziom.

ocenił(a) serial na 10

Alison wymiata. Uwiebiam sceny z prób. Mogliby pokazać więcej tego musicalu, bo niezła nuta :)

użytkownik usunięty
Gonaa

Jestem za! Alison na tych próbach jest mega rozbrajająca :)

ocenił(a) serial na 7
stakara_91

Wrażenia pozytywne.Obawiałem się,że będą szukać Kiry przez cały sezon.

ocenił(a) serial na 9
kamil665544

Macie racje,dużo pytań,ale na pewno szybko dostaniemy odpowiedzi.
Mam nadzieję,że nie beda tylko 2 sezony.
Alison dziś mi szkoda było,teraz została sama bez niczyjej pomocy. ;(

stakara_91

Czy tylko ja podczas oglądania zapominam że to serial i wszystkie klony gra jedna aktorka? Tatiana jest nieziemska!

A odcinek mega intrygujący, tak bardzo chciałbym już 3, projekt LEDA to będzie ciekawy temat, w sumie najbardziej mnie ciekawi w tym momencie ale wydaję mi się, że to mógł być jakiś początek w ogóle badań nad klonami, chociaż rola pani S. w tym wszystkim jest dla mnie kompletnie niejasna, pewnie brała w tym wszystkim udział i zaopiekowała się jednym z klonów, nie wiem, nie wiem, chce więcej.

ocenił(a) serial na 8
stakara_91

Odcinek mi się podobał. Tylko jedna rzecz mnie zdenerwowała. Helena ma serce po drugiej stronie ? WDF?
W szpitalu gdzie leżała po postrzale, na pewno musieli jej zrobić prześwietlenie, i co nikt tego fenomenu nie skomentował?

ocenił(a) serial na 9
aria

No tak,ale ten koleś zabrał ze sobą te zdjęcia klatki Heleny może nikt nie zdążył ich jeszcze obejrzeć?albo taka mała wpadka.

ocenił(a) serial na 7
stakara_91

Według mnie kolejny solidny odcinek. Drugi sezon jak na razie wygląda bardzo dobrze.

Podobnie jak ktoś wyżej cieszę się, że tak szybko odnaleziono Kirę i ten wątek nie będzie rozciągnięty na cały sezon. Cieszę się również, że w końcu wdrożono Arta w całą sprawę. Ogólnie odcinek klimatem przypominał mi film "Ludzkie Dzieci", zaś w końcówce polecieli Chigurhem z "To nie jest kraj dla starych ludzi" ;-) Jedyny minus to w dalszym ciągu mało interesujący (przynajmniej dla mnie) wątek Cosimy i Delphine, ale może wprowadzenie tam Rachel trochę go rozkręci.