Helena i Rachel jako Sarah kompletnie rozwalily system, jestem w szoku.
Delphine chyba nie powinna znowu popasc w nielaske, popelnila blad, ale nieswiadomie, prawda?
Kira druga Rachel? Oby predko ja odbili.
Alison i Donnie byli swietnym elementem rozrywkowym :-)
Też jestem w szoku. Niesamowite. I jednak Delphine okazała się tą dobrą, bo Rae ją wrobiła! Ona naprawdę chciała uchronic Kirę. Teraz będzie miała ją na sumieniu. :(
Alison i Donnie są mistrzami. Na reszcie się dogadali to mi się bardzo podoba.
Zwiastun finałowego odcinka jest genialny. Dodatkowo widać w nim, że Rachel wykorzystała Delphine. Oby Cophine przetrwało.
na zagranicznych forach aż wrze! ludzie ( w tym ja!) się obawiają, że Cosima może nie przeżyć tego sezonu :O !!! W sumie na zwiastunie pokazali tak, jakby to miała być prawda :(
Nie może umrzeć. Nawet twórcy Orphan Black mówią, że Cosima to ich ulubiony klon. Myślicie, że mogliby ją zabić? Jak ona umrze to będzie beznadziejne, bo ona jest tam najmądrzejsza, więc bez niej nic nie zdziałają.
Gdzieś tam pokazywali gif, w którym ktoś potrząsa Cosimą i ludzie myślą, że to nie Delphine, a Kira. Czyli może w jakiś sposób się wydostała. Albo przez to, że Sarah się bezwarunkowo poddała (OMG), pozwolili jej na odwiedziny.
Alison w tym odcinku przeszła samą siebie :D
Wiedziałam, że Helena długo nie pomieszka na farmie, dobrze, że puściła ich z dymem. Delphine przynajmniej tym razem szybko i sama! przyznała się do błędu, ale Rachel ją podpuściła, nawet sprytnie jej to wyszło, a S po raz kolejny została wykiwana przez klona który udaje innego. Po promo z finałowego odcinka boję się o Cosimę coraz bardziej :( na którymś forum widziałam, że ludzie spekulują że to nie Sara jest poddającą się tylko możliwe, że to Helena.
Ja przez chwile przypuszczalam, ze to Beth. O Helenie nie pomyslalam, bo nie zauwazylam tych czerwonawych obwodek wokol oczu (co to w ogole jest?)
Btw, Rachel mowiaca 'shit'- bezcenne. Chcialabym ja zobaczyc w roli Cosimy i Alison.
Moze Cosima zapadnie po prostu w spiaczke. Albo ja w nia wprowadza.
W sumie to miałoby sens, bo śmierć wg mnie nie wchodzi w grę. Jako twórca OB bałabym się ja zabić, bo jakiś psychofan może zabic ich. Haha. Nie mogą tego zrobić. Jeśli j zabiją to będę zaskoczona.
Ja mam ciągle nadzieję, że Cosima przeżyje, ale coraz bardziej prawdopodobny wydaje mi się okrutny cliffhanger - "poczekajcie do nowego sezonu i się dowiecie czy przeżyła" ;/
Nawet nie rozważam opcji, że ją uśmiercą. Skoro Helena przeżyła... W ogóle to nie wchodzi w grę. Trzymają napięcie, ale jej nie zabiją.
Mam nadzieję. Nie ma tego serialu bez Cophine! One w sumie łączą tak fajnie Clone Club i DYAD, to jest w ogóle ważna dynamika itd..
Obejrzałam promo jeszcze kilka razy, plus jego edycje na tumblerze. Patrząc na gify, mogłabym się zgodzić, że to Helena, głównie przez wpatrywanie się w sufit nieobecnym wzrokiem i dziwaczne poruszanie głową. Cóż, pożyjemy, zobaczymy ;)
Hahaha, taa, Donnie i Alison. Jak to ktoś na tumblrze napisał "You know your show is f.ucked up when the comic relief through out the episode is burying a dead guy" xD
Rachel jako Sarah mnie zaskoczyła, szczerze mówiąc. I przeraziła. Oh, jak ja nienawidzę tej postaci.
No i strasznie szkoda Delphine, chciała dotrzymać obietnicy i naprawdę się starała, a Rachel ją wrobiła...
No i boję się o Cosimę (nic nowego). Mam nadzieję, że nie zrobią cliffhangera i nie będziemy musieli czekać na nowy sezon żeby dowiedzieć się czy przeżyła!
Jeżeli będzie czekać na nowy sezon by się dowiedzieć czy przeżyła, to na pewno przeżyje. Zawsze tak jest :)
Mam nadzieję :D
A co jak zabiją Delphine? Może nie, bo to jednak ważna postać, potrzebna do "naukowej" części serialu, ale nigdy nic nie wiadomo *tfu tfu*
Świetny odcinek! Donnie zadowolony z siebie jak nigdy po akcji w vanie i jeszcze to zdjęcie, na którym Vic rapersko pozuje, uśmiałam się! ;DD I Alison, która chce być "nasty" xD I mam dosyć Delphine, nie polubię jej chyba :/ Nie mogę się doczekać finału!
Donnie i Alison - oj to będzie wybuchowa para. W ogóle ta jego metamorfoza z ciepłej kluchy w Bad Boya mnie szczerze rozbroiła ;)
Odcinek boski :D Rachel po obejrzeniu nakręconego filmu wyglądała jakby miała zamiar udawać Sarę (przymierzała nawet podobną kurtkę z kapturem) ale nie spodziewałam się, że tak wleci do szpitala i jeszcze zaatakuje Felixa :D Alison jak zwykle poprawia humor + Donnie mówiący 'freeeezer' haha padłam :D I oczywiście Helena pozamiatała, spodobał mi się ten bunt Proletarianów :) Aa co do przyszłego odc to obstawiam właśnie Helenę udającą Sarę :D
Jeżeli chodzi wam o tą ostatnią scenę w trailerze, to według mnie to mało prawdopodobne, z powodu akcentu Heleny :D Helena miała zawsze rosyjski akcent, nie przestawiłaby się nagle na angielski :)
Nawet nie pamiętam :D Tzn pamiętam, że gdy jeszcze Sara udawała Beth, to Helena poszyła się pod nią dzwoniąc do męża Beth, ale wtedy dalej rosyjski akcent miała :D W tym serialu wszystko jest możliwe. Nawet lepiej gdyby Helena się pod nią podszyła, bo ta, to by wszystkich tam bowybijała :D Ale dalej sądzę, że to Sara tam siedzi, nie Helena :D
Była jeszcze scena jakoś pod koniec pierwszego sezonu jak Helena jako Sara spotyka się z tą ich biologiczną matką.