PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659116}

Orphan Black

2013 - 2017
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 28982
7,3 7 krytyków
Orphan Black
powrót do forum serialu Orphan Black

3 SEZON

ocenił(a) serial na 8

Gdyby ktos miał jakiś info to dajcie znać! Miejmy nadzieje, że potwierdzą 3 sezon/ MUSZĄ!

yolo17

tez bym chciała wiedziec :-) bo serial jest genialny !

ocenił(a) serial na 10
yolo17

dla znających angielski tu jest coś o trzecim sezonie

http://seriable.com/orphan-black-cancelled-renewed-season-3/

ocenił(a) serial na 9
198333

Status: BBC America ma już aby oficjalnie odwoływać albo odnawiać Orphan Black dla Season 3, chociaż oczekuje się, że widowisko zostało odnowione.

Season 3 (98%, 612 Votes)
Odwołany (2%, 15 Votes)

Niedobrze,aż tak źle było?

ocenił(a) serial na 7
maaarz

Jesli sezon 3 nie bedzie fajnym finalem, zawiazujacym wszystkie watki, to przy serialu wytrwaja tylko gospodynie domowe i inni milosnicy brazylijskich telenowel. Ten serial ma taka formule, ze nie sposob go ciagnac dlugimi latami, o ile sie nie chce pojsc w strone opery mydlanej. Mam nadzieje, ze tworcy nie zamorduja serialu z powodow wylacznie komercyjnych i mam nadzieje, ze przygotuja mu w trzecim sezonie godne zakonczenie. Mam nadzieje, ze tworcy nie beda mnozyc niedorzecznosci, fantastycznych zwrotow akcji oraz klonow, zamiast tego w sposob spojny zawiaza wszystkie watki. Inaczej ten serial podzieli los setek innych miernych seriali, o ktorych po kilku latach od konca emisji malo kto pamieta. Poki co drugi sezon znacznie slabszy od pierwszego, bo umarl efekt zaskoczenia a literackie "rozwiniecie" fabuly stalo sie zbyt rozwlekle. Sa pewne niepokojace sygnaly wskazujace na to, ze scenarzysci niestety pojda w strone opery mydlanej i zamiast po rozwinieciu napisac zakonczenie, tak jak Bozia Polonistka przykazala, to beda tworzyc drugie rozwiniecie, potem trzecie, dziesiate i dwudzieste osme, uragajac wszelkiem zasadom szanujacego sie dziela literackiego. Z dobrego serialu (7/10) Orphan Black przerodzi sie w kolejne bezwartosciowe telewizyjne kupsko.

ocenił(a) serial na 8
per333

Zgadzam się. Uwielbiam Orphan Black, ale jest to serial, który wręcz nie może mieć zbyt wiele sezonów. Moim zdaniem 3. sezon powinien być ostatnim. Wiadomo nie od dziś, że większość seriali niestety traci poziom z każdym kolejnym sezonem. Ja mam kilka seriali na swoim koncie, i w każdym z nich najlepszy był sezon 1. i czasem 2. (co rzecz jasna nie jest tylko moją opinią) więc to mówi samo za siebie. Porównując do Pretty Little Liars, gdzie 1. i 2. sezon były genialne a obecny jest tak nudny i na tak niskim poziomie, że większość ogląda z przyzwyczajenia, a na wieść o 6. i 7. sezonie wręcz załamała się...Miejmy nadzieje, że twórcy nie wyrządzą tej krzywdy Orphan Black!

ocenił(a) serial na 7
yolo17

Najwartosciowsze okazuja sie miniseriale, ze spojna, zamknieta caloscia, gora kilkunastoodcinkowe albo te seriale, ktore maja nie wiecej niz 4-5 sezonow, ale oparte sa na spojnej koncepcji, ze z gory opracowanym zakonczeniem.
Najgorsze sa zas te seriale, ktorych tworcy/scenarzysci na poczatku nie znaja zakonczenia, a dopiero beda sie nad nim zastanawiac po latach, w zaleznosci od reakcji widzow. Takie seriale nazywam smieciowymi i sa one tozsame pod wzgledem poziomu artystycznego z wenezuelsko-paragwajskimi operami mydlanymi.
Sens maja tez te seriale, ktorych tresc oparta jest na powiesci albo cyklu powiesciowym i ktore jakos trzymaja sie fabuly ksiazkowej. Niestety, niektore stacje telewizyjne zatrudniaja grupki "zawodowych" scenarzystow od lania wody i mnozenia idiotyzmow, byleby podbic ogladalnosc. Tak powstaja np. wspolczesne polskie seriale, o ktorych powszechnie sie mowi, ze sa totalnym kupskiem.
Za oceanem istnieje rozne podejscie. Nie mam pojecia co zamierzaja Kanadyjczycy, ale niestety pojawily sie sygnaly, ze pojda w strone debilizmow, koncowka drugiego sezonu na to wskazuje. Zamiast zawiazywac watki, pojawi sie niezliczona ilosc kolejnych. I beda coraz bardziej niewiarygodne, sensacyjne i absurdalne. Niesamowite zwroty akcji beda sie mnozyc, ku uciesze najglupszych, najmniej dojrzalych i najmniej wymagajacych widzow. Logika, spojnosc i zwiezlosc opowiesci pojda w diably.