Mocny! To jest zdecydowanie najmocniejszy sezon ze wszystkich. Jest przede wszystkim niesamowicie pokręcony i mroczny. Ciesze się, że mamy Krystal która trochę rozładowuje napięcie - inaczej mogłoby wyjść to wszystko już słabo. A jest jednak bardzo dobrze!
Sarah podążająca za Beth. Cosima z robakiem. Felix znowu ratujący wszystkie siostry. Kira psycholka jak zawsze. Donnie aresztowany... </3 Dużo się dzieje, że każdy odcinek daje już taki przedsmak finału sezonu. Jedynie mi brakuje Heleny, że nikt nie zwraca na jej zaginięcie uwagi.
No i czas na gratkę dla fanów Delphine. Która żyje! Ale nie wiemy gdzie jest, z kim i czemu. Ciekawe czy dowiemy się czegoś więcej jeszcze przed końcem sezonu :)
Sceny Sarah/Beth mistrzostwo świata, na długo zapadnie mi to w pamięć. Z odcinka a odcinek jest lepiej, trochę bałam się o ten sezon, ale jest świetnie. Dziwi mnie brak zainteresowania Heleną nawet przez Sarah, jest w ciąży a tuła się nie wiadomo gdzie. Cieszę się, że MK znów się nam pojawia, z pewnością odegra jakąś kluczową rolę w finale. No i moja Delphine jednak żyje uff :)
Mnie znów ciekawi oko Rachel... Donnie w więzieniu? Orphan is the new black XD
Nie mogę się doczekać Delphine! Mam nadzieję, że w 8 odcinku już się pojawi ;o
no a mi się właśnie ten odcinek jakoś tak wlókł. Taki trochę bezsensu, każdy sobie, Alison, Sara nachlana w trupa, i cosima z robalem, a tu nagle feliks sobie przypomina ze jej o tak istotnej kwestii nie powiedział, jakoś tak do d...
To że każdy sobie to wydaje mi się celowe zagranie- żeby pokazać totalne rozbicie i czarną d..pe w której teraz się znajdują- pod ostrzałem evil Evie ;)
Tyle się dzieje, że Fee miał prawo zapomnieć- Cosima była zajęta, on też...
Jedyny zarzut- gdzie jest Helena??? Fajnie że jest Mika, ale do szurniętej Hel mam większy sentyment. Zresztą w kontekście projektów Leda i Castor czarną dziura niepamięci zieje watek dr Coady i jej synów. Nie przepadałam za nim, ale elementarna logika nakazywałaby jakiś ich udział- w końcu walczą o przetrwanie.
No i kwestia zasadnicza- jaki kanał odbiera oko Rachel?
to fakt, rozbicie to się odczuwa już od poprzedniego odcinka, taka niemoc totalna :)
Miki przyznam Ci się szczerze jakoś nie potrafię polubić od samego początku, a Heleny brak i to bardzo, pewnie się okaże, że to jej dzieci będą odgrywały istotną rolę w dalszej części badań.
Ciekawie by było gdyby się okazało, że Rachel w oku ma jakiś "dysk" z zabezpieczonymi wynikami badań :) tylko było by to bezsensu, jej matka by raczej o tym wiedziała ;)
a ta cała Coady to chyba została wysadzona w powietrze... jakoś tak mi świta, że przeżyć tego nie powinna, ale juz nie bardzo pamiętam jak to było z tym granatem.
Wyszło tak, że tylko biedny Dirty Paul nie przeżył wybuchu swojego granatu a i Coady, i jeden Castor- jak najbardziej. Dlatego mnie dziwi ich brak.
Co do Rachel- dalej jest zołzą, która gra tylko w swojej drużynie. Niestety wyszło, że Evie jest większą ;)
Ciekawe jak się sezon skończy- zostały tylko 3 odcinki .
Coady została zgarnięta przez Ferdinanda, Rudy'ego zabiła Helena w garażu Alison. Zagadka rozwiązana ;)
No litości, przecież Paul skręcił mu kark, kiedy uciekali razem z Sarą z obozu, to on ranił Paula nożem w wątrobę :P