jestem po dwóch pierwszych odcinkach i jedyne co mogę powiedzieć to
R E W E L A C J A
oby tak dalej
pierwszy odcinek słabszy niż drugi ale jak tak będzie że kolejne są lepsze
to już nie mogę się doczekać
Nie porwał mnie pierwszy odcinek i podejrzewam, że nie porwie i drugi, moim zdaniem należało ten materiał skondensować i zrobić góra 6-8 odcinków, wprowadzić ciekawą narracje, pewne elementy filmu muzycznego itd. Jak na razie widzę dość kulejącą produkcję TVP, oczywiście nawet nie spodziewałem się, że pan Kurski ma ambicje zrobić jeden wysoko budżetowy serial rocznie i jak na razie w kontraście do scenografii, inscenizacji z Króla to wygląda żałośnie.
e tam od razu żałośnie
za królem stały konkretne pieniądze o których Osiecka mogła tylko pomarzyć..
niestety trzeci odcinek był bardzo słaby, mało tego szarpnął się na ocenę w tym przypadku Hłaski, dodajmy ocenę bardzo krzywdzącą.
niemniej doceniam pracę włożoną w produkcję, produkcję bezprecedensową,
żaden współczesny obraz nie opowiada tak szeroko o tamtych czasach przez pryzmaty ludzi sztuki.
dlatego jeśli poziom dramatycznie nie siądzie, dalej będę mu kibicował w nadziei że Gliński będzie więcej reżyserował z reszty odcinków czego podobnie myślącym życzę
Nie da się sensownie opowiadać o kawałku polskiej historii, oddać ducha epoki,
środowiska artystów doby PRL-u bez budżetu, co do jakiegoś pomysłu, koncepcji
to moim zdaniem, także jest krucho.
Czy docenić sam pomysł, że nie jest to kolejny serial wedle formatu Ojca Mateusza,
czy Komisarza Alexa - doceniam, ale tym bardziej chciałoby się czegoś więcej.
TVP dostała 2 mld dotacji i z tych pieniędzy nie można wygospodarować środków
choćby na jeden wysoko budżetowy serial z pewnymi ambicjami rocznie?
Dodajmy tu, że dotacja to nie jedyne źródło dochodów TVP - są jeszcze pieniądze
z abonamentu, są nie małe dochody z reklamy, a obok tego współpraca ze spółkami
skarbu państwa, które finansują np produkcję wieczoru sylwestrowego, czy innych
programów.
masz 100%-tową rację I CO Z TEGO?
I CO Z TEGO?
dali tyle kasy ile dali i dobrze, że dali
w natłoku: rexa mateusza ludzi boguf ta produkcja jaki się jak promyczek dobrego mądrego serialu jakich wiele produkowała drzewiej TVP
szkoda że tiscock w innych dyskusjach zabrania mieć własny punkt widzenia i głównie wysyła do psychiatryka obrażając użytkowników i robiąc niesmaczne aluzje personalne do ich rodzin! żałosny typek, unikajcie go!
A to nie jest tak, że Tvp w serial weszło już pod koniec prac a wcześniej robili to bez ich wsparcia finansowego ?
To jest serial Telewizji Polskiej, więc bez względu na to czy tych pieniędzy było dużo czy mało wyszła kicha. Temat to samograj ale trzeba było się postarać.
To właśnie z powodu tego z jaką wyższością odnosisz się do innych nikt cię tutaj nie lubi.
Twierdzisz, że zrozumiałeś? Czyli uważasz, że jest bzdurą twierdzenie, że państwową telewizję powinno być stać na zrobienie serialu na przynajmniej przyzwoitym poziomie, a nie produkować za marne grosze coś co od biedy byłoby do zaakceptowania w latach 90?
Słuchajcie prymitywy takie jak ja! Pan tisoc uważa, że Telewizja Polska nie powinna marnować pieniędzy na nowoczesne produkcje, wystarczające jest aby były takie jak są od dawna czyli tanie, zgrzebne, byle jakie.
Nie odpowiadaj, bo rzygać mi się che jak widzę tego twojego awatara.
uuuuuu nikt mnie nie lubi uuuuuuuuui ........
podobno ja się odnoszę z wyższością do innych...zdziwię cię otóż uważam, że państwową telewizję powinno być stać na zrobienie serialu na przynajmniej przyzwoitym poziomie.I nie uważam żeby Osiecka była na beznadziejnym poziomie.Skoro rzygać ci się chce patrząc na mój awatar Panie yntelygentny, to po co wchodzisz na temat założony prze ze mnie? po co ze mną gadasz? facet masz jakieś problemy ze sobą to idź do specjalisty zamiast wylewać pomyje na ludzi....
Producentem jest TVP, a w polskich realiach żaden serial nie powstaje od tak, a musi mieć producenta - kanał TV, czy platformę streamingową - seriale robione dla Playera trafiają oczywiście z racji powiązań kapitałowych później na antenę TVN.
Jeśli mamy z założenia serial ambitny z premierą na święta to mimo wszystko człowiek spodziewa się jednak zaangażowania większych środków.
oczywiście, że się spodziewa ale czy otrzymuje....
myślę, że trzeba docenić trud, mozół i zaangażowanie że serial w ogóle powstał.
zawsze może być lepiej nigdy gorzej
czekam z nadzieją na czwarty odcin
Mam podobnie, pierwszy odcinek był dla mnie słaby, w drugim było to, co chciałem, czyli działalność arktyczna Osieckiej, mówiąc ogólnie
tak, to tobie zatrula osad panie Rewelacja, zalosny jestes, a tera zasiadz przez tvp i leć z ta matka krolow.